Sfat achiziție TV Tuner extern USB
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

După cum zice și în titlu aș vrea să iau un TV Tuner pe USB.
Deși aș putea lua și vreo praștie compatibilă IcsPe aș vrea să cumpăr EyeTV3 de la Elgato. De pe pagina cu dispozitivele compatibile elgato tech info aș înclina spre un Pinnacle sau un Terratec.

Acum: am abonament UPC analog; la intrarea în casă e un splitter care duce semnalul spre bucătărie și spre sufragerie (traseul este lung, cam 10m de cablu).
Aș trece pe un abonament digital, iar pe pagina UPC scrie că rămîne disponibil semnalul analogic - tv-ul din bucătărie poate rămîne așa (Un dezavantaj si singurul este ca pentru a receptiona pachetul dorit pe mai multe televizoare este nevoie de instalarea mai multor STB-uri si implicit achitarea mai multor abonamente. Pachetul Basic analogic il puteti receptiona in continuare la mai multe televizoare, fara a vi se perecepe taxa suplimentara. Evident, exista posibilitatea instalarii unui numar mai mare de STB-uri, insa pentru fiecare se va achita contravaloarea pachetului digital achizitionat.)
La intrarea în sufragerie aș mai instala un splitter care să separe semnalul către TV (un Sony mai vechi, nu înțelege niciunul din cuvintele astea noi: “haș de me i” sau “haș de redi” ) și respectiv către iMac, mai precis TV tuner.

Acestea fiind spuse cred că trebuie să aleg un model hibrid analog/DVB-T.
Ce model m-ați sfătui să iau? Ce mai trebuie să iau în calcul? Dacă pun splitter-ul după STB va fi posibil ca pe TV să ruleze un program iar pe iMac altul (ambele în digital)?
Trebuie să schimb cablul coaxial existent cu unul mai de calitate? Iar ca gîndire de perspectivă, cum trebuie gîndită “instalația” în cazul în care într-un an maxim doi aș lua un TV mai dăștept?

Mulțumiri smile

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

acuma, io am o prastie de PlayTVBox3, care merge prea bine pe un monitor de calculator smile
ce vrei matale cu splitterele si cablul de calitate… oricum schimbi tot intr-un an, maxim doi si nu te mai uiti pe iMac la tv
smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am uitat să fac o precizare, era vorba de TV Tuner USB STICK.

dacule, chiar dacă am iMac intel și deci pot să rulez IcsPe chiar nu vreau să-mi bat capul cu nshpe mii de setări/draiveri/alea-alea…
Vreau să cumpăr eyeTV3 (soft) , un stick USB pe care eyeTV să-l înțeleagă (pă limba lu Stiv Giobz și nu a lu’ Bil Gheits), să-i dau drumu’ și să meargă.
Sînt convins că se poate.

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

STB-ul de la UPC are ieșirea către televizor pe EUROSCART.

Dacă pun splitter-ul după STB va fi posibil ca pe TV să ruleze un program iar pe iMac altul (ambele în digital)?

Nu.
Pe cablul de la UPC o să poți recepționa, cu tunerul tv, numai canalele analogice.
Poți să recepționezi canalele digitale dacă tunerul tv are intrare separată pentru video și audio și cu un adaptor EUROSCART - Audio/Video îl conectezi la ieșirea STB-ului.
Dacă alegi modelul hibrid o să ai posibilitatea sa recepționezi transmisiunile digitale locale cu o antenă separată.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

oi fi io ghinionist? nu-i prima oară cîn’ întreb și io ceva și lumea nu se-nghesuie să răspunză...

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pai daca pui intrebari grele smile

Io nu ma pricep, sunt in epoca de piatra cu televiziunea; cred ca o sa si renunt la TV.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
MaC® - 04 Decembrie 2008 03:55 AM

oi fi io ghinionist? nu-i prima oară cîn’ întreb și io ceva și lumea nu se-nghesuie să răspunză...

Îți pot sugera să vină fi-meo pe la tine cu al lui și să vezi dacă-ți place și cum se comportă. Mie îmi place, lui îi place…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…