1 din 6
1
Powerbook G4 un fel de plită
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

mi-amintesc cum este ca la țară, când faci mâncare pe plită... mă rog, în unele locuri se mai face încă asa..

este vorba de PB meu G4 la 1.67 Al, se încinge foarte tare, nu sa nu pot pune mâna pe el dar este incins cum altceva nu am mai vazut…

este normal? avem cu totii problema asta?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pai il ai de ceva timp. Face mai rau acum?

Si al meu se incinge, in special cand downloadez cu viteza mare si se incarca bateria in acelasi timp. Dar asa facea de la inceput. Daca e ceva nou, vezi sa nu fi patit ca amenono, caruia i s-au desprins niste suruburi de la ventilator.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

eu il am chiar de la inceputul anului asta, este inca in garantie.
de desfacut nu il desfac, merg la garantie cu el daca este ceva, la timp indelungat - 2h sau mai mult incepe si se incinge destul de bine si ma intrebam daca este normal…
ca de exemplu, acum stau pe net cu el pe genuchi de vre-o 2h si safari, adium si am mai luat din cand in cand si cate ceva de pe net, poze…este fierbinte!
este el din aluminiu dar, chiar asa?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

Stii cum e, e subiectiva toate treba asta. Ia-ti si tu vreun utilitar care masoara temperatura si posteaz-o, impreuna cu ce programe ai deschise etc. si facem o comparatie.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am pus o poza cu un widget…
nu are prea multa legatura cu ce simt eu afara, pe spatele pb, zic eu…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

cred ca asta este mai corecta…temperature monitor - ultimul

prima poza fierbinte
a doua dupa 30 minute in care l-am lasat in sleep

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 24.10.05

Nu-l mai tine in poala, ca-ti prajeste cate ceva p’acolo;)
Comparativ (tot Al, 1,67, tot de cateva luni , acum cu download pe el si exportand un filmulet ) stau asa cu el:

Battery Temperature:          33°C
Power Supply Bottomside:      45°C
Processor Bottomside           44.2°C
Processor/Controller Bottomside 41.2°C
SMART Disks                   37°C
Trackpad                       34.5°C

Eu zic sa-l duci cat de repede la verificat, sunt patit cu PB-urile ( m-au incins cateva la viata mea)
PS. si nu-l mai tine in brate decat daca n-ai de ales, vezi ca sunt tavi de mic-dejun cu picioare rabatabile la Mobexpert foarte bune de tinut PB in pat si odata pe saptamana de impresionat o fata cu micul dejun la pat servit pe aceasi tava wink

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

la mine Power Supply Bottomside si Processor Bottomside sunt mult peste ale tale, si eu nu am facut cine stie ce..

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 24.10.05

am vazut si tocmai de aceea iti ziceam sa-l dai la verificat; just in case.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

Ideea e sa nu il mai tii mult pe picioare pt ca nu se aeriseste mai deloc. Cel mai bine este pe o suprafata dura si dreapta.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nevrozel, la tine temp monitor ce zice?

nu este doar faptul ca il tin pe picioare…si cand il las pe suprafata dreapta, tot incins sta… mie mi sa parut prea incins, asta subliniez eu

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
szhoul - 24 Aprilie 2006 03:29 AM

prima poza fierbinte

Eu am intre 49 si 51 de grade, deci cam ca la tine (merge Safari, Mail, iCal, Azureus, iPulse, NetNewsWire si restul de procese). Poti sa-l duci la doctor, dar m-as mira sa-ti gaseasca ceva la el. Asa sunt PB-urile; cica si MBP-urile fac la fel. Partea buna e ca sunt silentioase, pierzand multa caldura prin carcasa nu mai e nevoie de ventilator turat (ceea ce eu prefer!).

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

asta citesc si eu pe net acum. este normal altero sa ma sperii, nu este vorba de bani putini si ma interesa sa stiu investitia ca sta bine si ca este normala temperatura…daca este normala, atunci perfect, nu ma deranjeaza, chiar ma mai si incalzesc atunci cand mi-e frig la maini cu el…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai da, evident ca mai bine suflii si in iaurt pentru asa frumusete de scula!
La ce ar trebui sa fi atent este downloadul de pe P2P. Ai vazut ce a patit Tudor, si mai stiu si eu 2 amici care au patit la fel (cu un Dell si un Toshiba). Eu cand am mult de dat jos il pun pe o cutie goala de 10 CDuri si se mai aeriseste.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 15.10.05

si al meu se incinge, e normal sa simti asa, esti din aluminiu care disipeaza caldura mai bine decat plasticul la restul notebook-urilor,
al meu se incinge in general tare cand il pun la incarcat si lucrez in acelasi timp.
gandeste la un telefon mobil, pune-l la incarcat, lasa-l 30min. 1ora si dupa aia dute si pune mana pe el, vezi e cald?

si la mine se infierbanta si inca bine, dar mi-am luat un PodiumPad di Road Tools pe care-l pun, am dat 40 euro pe el ( http://store.apple.com/Apple/WebObjects/italystore.woa/6224041/wo/eS4heVRrrXwO2L9qBTlrry7Stvo/2.0.19.1.0.8.25.7.11.1.3 ), dar e super comod, si-mi tine notebook-ul inclinat inspre mine, in felul asta scriu comod, si chiar daca da cineva peste masa, nu cade, este de la Road Tools, avantajul principal, este ca pb are spatiu dedesubt sa disipeze caldura.
am incercat si eu sa nu dau banii pe asa ceva, am tot pus cd-uri, reviste si alte [cenzurat], dar la o asa scula de bascula, isi are rostul Podium Pad

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

eu ma jucam pe PB unui prieten, si dupa vreo jumatate de ora in Garage Band se incinsese pe partea cu tastatura, chiar unde sunt fantele de aerisire.. de cred ca prajeai un ou lejer.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

1 din 6
1

‹‹ ibook g3      A aparut MacBook Pro de 17"!! ››