NU ma prind exact cum e smecheria cu G4 asta insa imi place. De exemplu, de 2 ore il tin in brate pe o perna (a se citi = nu are loc de aerisire sub el) si temperatura este intre 42-44 grade. Procesorul este pe reduced si am 9 programe deschise, insa tot ce fac este sa citesc ceva in PowerPoint. Cool nu?
Chiar nu mi-as luat MacBook (Pro) din punctul asta de vedere.
Asta cu temperatura chiat e o problema pentru multi potentiali clienti, ibook-ul meu de exemplu isi petrece cam tot timpul ori in pat ori in poala mea, asa ca din dorinta de a avea candva copii o sa mai astept inainte sa-mi iau un Macbook
E gândit cu cap față de alte laptopuri, pentru că aerisirea se face prin fanta de la baza LCD-ului, care este mereu disponibilă și neobturată când îl folosești. Altele au gurile de evacuare a aerului cald fie în spate (se poate acoperi din greșeală), fie în laterale (cu aceeași observație). Și PB are guri pe laterale, dar sunt folosite pentru a trage aer, și acoperirea lor nu e așa gravă.
De acord, sunt inteligent construite insa nu inteleg ce naiba se incalzesc atat de mult Intel-urile astea. Pacat. Ma gandesc ca atunci cand o sa treaca la 60 sau 30nm sau cum se numesc aia o sa ia foc procesorul. Daca il mai faci si quad ala esti…stai cu stingatorul langa tine.
nu inteleg ce naiba se incalzesc atat de mult Intel-urile astea. Pacat. Ma gandesc ca atunci cand o sa treaca la 60 sau 30nm sau cum se numesc aia o sa ia foc procesorul. Daca il mai faci si quad ala esti…stai cu stingatorul langa tine.
Daca dimensiunea tranzistoarelor este mai mica (60 30 nm) disipa mai putina caldura,
deoarece au rezistenta interna mai mica, aceasta fiind proportionala cu W si L.
Caldura mare vine de la diferenta de la 1G la 2 GHZ. Tranzistoarele MOS in comutatie
disipa cea mai multa caldura -> daca s-a dublat frecventa-> nr de comutatii pe secunda
s-a dublat -> temperatura disipata ~> dubla
Carcasele de la portabile apple sunt facute din materiale foarte bune conductoare
termice tocmai pentru a prelua cat mai mult din temperatura procesorului si a
circuitelor si a o disipa in exterior!
A facut screenshotul imediat dupa bootare sau scos din slepp. Asa poate sa arate si 23 de grade.
Plus ca la ce cearsaf de laptop are suprafata de radiere a caldurii ii permite temperaturi mai mici decat laptoapele noastre mici si dragute.