2 din 2
2
Limbaj de programare
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

eu iti recomand un limbaj pentru web. poti incerca flash, sau haxe pentru flash(asta din urma daca chiar vrei sa scrii cod cum trebuie). flashul este destul de avansat, de curand poate compila si cod C cu ajutorul unei componente. nu stiu sa-ti spun cat de usoara o sa fie trecerea la objective c ca sa faci aplicatii pentru iPhone, dar cred ca o sa-ti pot spune peste o luna.

eu programez in flash de vreo 5 ani, la inceput mai dupa ureche, dar dupa ce am descoperit ce inseamna OOP tot au trecut 1-2 ani si inca mai am de imbunatatit. tu cu 1-2 ore pe zi… nu stiu ce o sa reusesti.

oricum, trebuie sa incepi cu if, for, while… alea din liceu.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

mai mult de 1-2 ore pe zi nu am cum…o sa incerc pana la urma c apoi o sa vad.
nu am reusit sa gasesc nicaieri cartea Limbajul C,doar o documentatie de pe net si e destul de greu si cu teoria in engleza.
objective c am inteles ca se aseamana mult cu c++

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

http://www.pro-librarie.ro/carte/limbajul-c-kernighan-ritchie—i11599

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am comandat deja dar nu mi-a raspuns nimeni,nici la e-mail,si am vazut acolo la opinia cumparatorilor ca nu e in stoc demult.
am sunat la teora la vreo 4-5 librari si au zis ca nu o mai au demult.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Nu stiu ce altceva sa-ti recomand decat sa incerci sa o cumperi in engleza, de la ceva librarie online (Amazon trimite in Romania).

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am gasit-o in format pdf,are 238 pagini.
m-am apucat azi,prima zi de studiat,imi ia mai mult ca e si putina teorie si trebuie sa stau sa traduc ca sa inteleg bine.

[ Modificat: 04 Decembrie 2008 05:29 AM de boboc ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 24.09.09

as vrea sa ii multumesc lui Aram pentru indrumarile date. din cate discutii am citit in lagatura cu aceasta tema.. pe diverse forum-uri, raspunsul lui l’am socotit cel mai bun si prietenos in acelasi timp. ma ajutat si pe mine. smile Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 24.09.09

o intrebare. cartea de Kernighan & Ritchie este buna pentru un incepator? adica..sa nu se miste prea repede. eu as vrea sa incep cu ea, precizez ca nu stiu nimic in ale programarii dar chiar vreau sa invat. am mai citit din cartea “totul despre C/C++” de Kris Jamsa si Lars Klander dar m’a bagat putin in ceata la unele lucruri.

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Uh-oh, limbajul preferat de programare… smile minefield ahead…

Aram: iti inteleg punctul de vedere, sunt de acord cu tine, pentru ca am avut un astfel de “traseu” ca si programator. C, C++, Java, Python, si cateva altele. Insa nu as recomanda C cuiva care de-abia incepe cu programarea. Eu (poate si tu) avem 8-10 ani de scoala in programare + x ani experienta in lucru, depinde de cand ai inceput. Poate ne e mai usor sa recunoastem un programator bun in Java care a inceput cu C si stie ce e ala memory management sau ce inseamna sa cunosti OOP, design patterns, etc.

As merge si eu pe recomandarea lui Sergiu:
Python, C/putin C++/Objective C, Java.

boboc vrea sa programeze pe iPhone, Android (Nokia nu ti-o recomand, au o varza de platforme pe piata). iPhone si Android inseamna Objective-C si Java.

Acum, depinde daca vrea sa transforme asta intr-o pasiune care iti mananca nopti compiland kernel-uri si dezvolti o relatie intima cu debuggerul (il cheama Gheorghe, btw) smile sau doar vrea sa se “joace” cu doua platforme de programare pentru mobile.

Later edit: nici nu am vazut ca s-a redeschis un thread vechi de un an, oops… boboc, ar fi interesant sa ne relatezi experientele cu programarea dupa atata vreme…

[ Modificat: 24 Septembrie 2009 03:15 PM de knockout ]

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

haha, chiar ca ar fi interesant sa ne impartaseasca.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pai la inceputul anului am inceput cu “absolute beginners guide to c” iar acum invat din “c programming,a modern approach”
este mai greu decat ma asteptam dar asta e,mai insist smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am dat din gresala peste acest thread deschid de mine cu ceva ani in urma smile
As vrea sa ii multumesc lui Aram pentru explicatiile date la timpul respectiv si ma bucur ca l-am ascultat si am inceput cu C-ul. S-a dovedit a fi foarte folositor limbajul C atat pentru notiunile de baza, pentru faptul ca Objective C este C + OOP cat si pentru faptul Apple are cateva framework-uri care sunt C pur, nu objective c: Addressbook si Core Graphics, cel din urma fiind 100% necesar.

Semnătură 

2 din 2
2