Mac sau Win pe un ASUS Eee 1000 ce ruleaza Linux
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 09.06.08

Ma scuzati de intrebare poate prosteasca (nu sunt in domeniu) dar e posibil sa instalez Mac OS (sau Win) pe un ASUS Eee 1000 care are instalat Linux? Daca da atunci cum se face daca laptop-ul nu are CD? Va rog mult sa ma ajutati. Multumesc

Semnătură 

Any Mac need a Doc!!!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

OS X in nici un caz nu se poate instala. Windows se poate, cu o imagine de CD. Nu ma pricep sa iti spun cum. Poate altcineva te poate ajuta.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 31.03.08
macdoc - 06 Decembrie 2008 06:46 AM

Ma scuzati de intrebare poate prosteasca (nu sunt in domeniu) dar e posibil sa instalez Mac OS (sau Win) pe un ASUS Eee 1000 care are instalat Linux? Daca da atunci cum se face daca laptop-ul nu are CD? Va rog mult sa ma ajutati. Multumesc

Cu un stick bootabil, cu windows xp.
http://www.eeeguides.com/2007/11/installing-windows-xp-from-usb-thumb.html

Conform http://en.wikipedia.org/wiki/ASUS_Eee_PC
Placa audio, de retea si webcamul nu vor merge pe MAC OS X (varianta care nu ai voie sa o pui pe sisteme care nu provin de la Apple).

[ Modificat: 06 Decembrie 2008 05:14 PM de anonimus ]
 Semnătură 

Să vrei, să știi, dar să nu poți.
Să poți, să vrei, dar să nu știi.
Să știi, să poți, dar să nu vrei.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Otopeni
Macuser din: 09.12.05

windows cred ca poti instala folosind un cd/dvd pe usb, sau solutia oferita mai sus, osx de ce nu :D cel mai bine poti incerca sa cotrobai forumul de aici insanelymac gasesti rezolvari pentru marea majoritate a problemelor pe care le vei intampina, nu iti garanteaza nimeni ca vei reusi dar macar poti incerca, eu am rulat un astfel de sistem aproape 2ani si pot spune ca mergea extrem de bine am fost asa de incantat incat mi-am cumparat un mac adevarat… multa bafta

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Se OS X poate dar:
1) Nu va merge ca pe un mac de la mama lui ci mult mai prost;
2) Dacă nu merge ceva ești cam pe cont propriu - nu prea are cine să te ajute aici pe forum - marea majoritate au mac-uri de la mama lor și din mica minoritate care nu - șansele să găsești cineva care are exact ce ai tu sunt aproape zero;
3) Chiar dacă găsești pe cineva să te ajute, nu-ți poate răspunde public cu link-uri directe către diverse hack-uri deoarece regulamentul forumului nu permite și se lasă cu raze laser.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 09.06.08

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Cert este ca eu deja am un Mac si ma bucur de el. Am primit acest Asus cadou si nu ma prea incanta Linux-ul (nu sunt IT-ist ca sa-l folosesc). O alta intrebare stupida: cum fac un USB bootabil ca sa pot instala de pe el Win. Sau la urma urmei ma ajuta cineva direct sa fac acest lucru (desigur contra cost, caci nimic nu mai este gratis in lume) ca sa nu va mai chinui cu astfel de intrebari. Thanks again

Semnătură 

Any Mac need a Doc!!!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
macdoc - 07 Decembrie 2008 07:42 AM

O alta intrebare stupida: cum fac un USB bootabil ca sa pot instala de pe el Win. Sau la urma urmei ma ajuta cineva direct sa fac acest lucru (desigur contra cost, caci nimic nu mai este gratis in lume) ca sa nu va mai chinui cu astfel de intrebari. Thanks again

Mai sus ai un link care descrie, pas cu pas, ce trebuie să faci. Nu zic că e chiar ușor, dar, dacă descarci și printezi instructajul, eu zic că va merge.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06

Daca vrei neaparat osx si nu ai mac il poti rula in masina virtuala.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

‹‹ Fedora 10      mac.com pe evolution/ubuntu ››