As vrea sa-mi iau ceva memorie pentru powerbook-ul meu. Am gasit la
- Utrapro la 209 RON : Model MEMORIE SODIMM DDR2 512/400 KINGSTON CL3 Capacitate 512 Mb Viteza 400 MHz Format SODIMM Garantie Lifetime
- emag: Geil si kingston la 210 RON bucata de 512
ar mai fi un geil de 1G la 683 RON ce-mi face cu ochiul.
Problema e ca nu ma pricep de loc ce se potriveste si ce e bun. Memoriile Apple nu-mi par normale la cap dar mai ales la pret, pentru ca la ultimul “upgrade” am infipt un SO-DIMM de 256 MB ramas prin sertare de la un laptop ASUS bucatit si a mers (merge inca) perfect. Si pe asta “Apple original” tot samsung scrie.
Deci, se potriveste ceva din ce aleg? As inclina pentru 2 buc de 512 si apoi sa vand SH cele de 256 (sau sa le dau la Free for good home). Dar si 1,25 G de memorie nu suna rau.
memoria este “expandable to 2 GB using two PC2700 DDR SDRAM modules”. Eu as lua un sodimm de 1gb si mai tarziu inca 1 gb ramul cu cat e mai mult cu atat mai bine
eu unu as merge pe geil .. nu am auzit ca pana acum sa aibe probleme de compatibilitate..si in plus mi se par mai rapide ...cand am pus geil pe calculatorul de acasa ...parca era altul.
in plus am primit acum si oferta de la skin media ..2700 - 333MHz - 512MB333MHz DDR, SPD 2.5-6-3-3, Voltaj 2.55-2.65, Ambalaj retail156,5ronPC2700 - 333MHz - 1GB333MHz DDR, SPD 2.5-6-3-3, Voltaj 2.55-2.65, Ambalaj retail567,0 ron
pare mai bine decat la emag In plus am vazut pe niste forumuri niste powerbook-uri cu geil in ele ...http://www.dospara.co.jp/review/img/040923/05_large.jpg
in plus am primit acum si oferta de la skin media ..2700 - 333MHz - 512MB333MHz DDR, SPD 2.5-6-3-3, Voltaj 2.55-2.65, Ambalaj retail156,5ronPC2700 - 333MHz - 1GB333MHz DDR, SPD 2.5-6-3-3, Voltaj 2.55-2.65, Ambalaj retail567,0 ron
pare mai bine decat la emag In plus am vazut pe niste forumuri niste powerbook-uri cu geil in ele ...http://www.dospara.co.jp/review/img/040923/05_large.jpg
unde sunt skin media astia? au un magazin fizic sau doar virtual? un link, o maslina ceva? merci. tare ma bate gandul la 2 buc de 512. Mi-ar cam ajunge pentru nevoile mele. plus ca se intrezare un ipod la orizont… deci bani mai putini.
adresa e http://www.skinmedia.ro. Problema e ca nu stiu daca vand si ei direct acolo la sediu…ei normal sunt importatori si dau doar la dealeri..o sa dau maine un telefon si verific..oricum daca vrei cred ca se poate rezolva, stiu pe un tip de treaba acolo si daca vorbesc cu el iti da, in cel mai rau caz comand eu si ti le aduc la Bucuresti, ca am drum acolo cam pe 5-6 mai.
adresa e http://www.skinmedia.ro. Problema e ca nu stiu daca vand si ei direct acolo la sediu…ei normal sunt importatori si dau doar la dealeri..o sa dau maine un telefon si verific..oricum daca vrei cred ca se poate rezolva, stiu pe un tip de treaba acolo si daca vorbesc cu el iti da, in cel mai rau caz comand eu si ti le aduc la Bucuresti, ca am drum acolo cam pe 5-6 mai.
AHA. ai pile… ca pe site nu e nici un SODIMM sau sunt eu chior. Vaz ca sunt din bucuresti, dau si eu un tel maine, dar merci de info si poate ma ajuti cu un inside deal.
Problema ar fi, cum am enuntat si mai sus, e ca eu nu ma pricep ce se ptriveste si ce nu (cu volti si pini, DDR si restu) singurul mod sa-mi dau seama ar fi sa o (le) infig in PB. Daca te pricepi si zici ca se potrivesc, merg pe mana ta si facem si chestia cu luatul. iti dau un PM sa stabilim detalii, dupa ce dai/dau tel ala maine?
Nici eu nu ma pricep la memorii, multi zic ca le merg sculele si cu alte memorii decat Apple, dar sunt si multi carora le crapa diferite programe din caza memoriilor non-Apple. In special iDVD si alte programe care folosesc intens si integral RAMul pot da erori sau crapa (chiar daca trec testul de memorie).
Nu vreau sa te bag in ceata huk, doar zic ce am citit. Eu pana acum mi-am luat doar memorie de la Apple (mai rau, de la Macgallery…)
daca cumperi ce trebuie, nu se intimpla nimic, indiferent de unde cumperi si ce firma face memoriile… eu am si de la kingston, si de la lasting si am luat si de la flamingo / toate memoriile merg oki
da . deci s-a rezolvat .. am vorbit cu tipul ala de la skin ..daca doriti contactati-ma pe privat .. lasati un yahoo id sau un nr. de tel ..tot ce e acolo e la pret de importator ...convenabil, daca va duceti cu laptopul puteti proba fara probleme .
Sunt fericitul posesor a 1G de memorie pe PB. Sunt sub puternica impresie lasata de efectul de “Boom, you’re there” (sip from the bottle). Este exact cat imi trebuie, ma bucur ca am luat decizia sa iau 2 de 512. Am deschis toate programele cu care lucrez eu si tot aveam 137MB liberi.
leeloo, cand ajungi prin Bucuresti, daca ai nevoie de un lift, de o casa, de o mana… ceva, nu ezita, da tel! Si daca n-ai nevoie de nimic, dar sunt in oras, mergem la o bere undeva…
Merci! Nu-mi revin ca cu 285RON am un G de memorie si 2 stickuri de 256 ce au ajuns in sectiunea de vanzari.