1 din 2
1
Intrebare PayPal ???
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 02.02.07

Stiu ca s-a mai discutat despre asta dar din ce am citit atat aici cat si pe web nu am inteles cateva chestii clar :

Am cont PayPal (Romania) :

activat / verificat cu un card Visa Electron in RON (Raiffeisen)
NEactivat / NEverificat cu un card MasterCard in EURO (Raiffeisen)

intrebarea mea in ce consta ?

comisioanele de la PayPal ... OK ... stiu de unde sa le aflu ... stiu tot sistemul lor ... problema mea este BANCA

ca sa imi expun intrebarea prin exemplu practic sa zicem asa :

Vreau sa trimit 1000 euro din contul meu EURO in contul lui ” ION ” din Germania care are cont logic tot in EURO
Aici pe langa taxele care le plateste ION ca na el primeste banii el plateste taxele ... deci pe langa taxele care le plateste ION la PayPal eu mai platesc ceva ? adica banca ma taxeaza pe mine cu ceva ? pt ca se scot banii din contul meu in EURO si pleaca prin PayPal catre ION in Germania in contul lui EURO ?

aici e nedumerirea mea pe langa taxele PayPal ... Banca te mai arde si ea cu ceva ?

Dupa cum stim bancile in Romania sunt nesimtite acum au bagat din ce am auzit si comision de retragere din bancomatul bancii de care apartii ... marlanie ... asta ma intreb banca nu castiga si ea nimic la aceasta miscare a banilor ? sau daca castiga castiga de la PayPal sau de la mine din banii mei ... ca ION mi-a zis el ca sa primeasca banii astia veniti prin PayPal el nu plateste nimic la Banca doar la PayPal si atat ...

Asta e o intrebare in ambele sensuri ... cand trimit eu 1000 euro sau primesc 1000 euro ... pe langa taxele PayPal ... mai sunt si alte comisioane ascunse la BANCA ??? ... adica logic PayPal imi spune clar ce si cat trebuie sa platesc ... dar banca tace si nu zice nimic ... am fost la Raiffeisen sa pun aceste intrebari si nu au fost capabili sa ma lamureasca unii chiar ma intrebau ce e ala Paypal .. smile

Deci daca puteti sa ma lamuriti cumva ca ... trebuie sa trimit o suma mai maricica de bani afara si nu stiu ce varianta sa aleg ... PayPal sau Western Union

multumesc

[ Modificat: 07 Decembrie 2008 06:01 PM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]
2 x iMac 2012 27” i7 3.4Ghz 32GB OS X Mavericks
1 x MacBook Pro 2012 i7 2.6Ghz 8GB Anti-Glare OS X Mavericks
1 x iMac White 2GHz Intel Core 2 Duo 4GB OS X Snow Leopard
0 (zero) x Windoze Micro$oft from 2007

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 25.09.06

Eu as merge pe Western Union e mai sigur, pe paypal concret am primit 25 usd iar in contul meu in euro au ajuns 17 euro dupa toate comisioanele

Tu daca platesti la cineva prin paypal banca ta va vedea tranzactia ca o tranzactie la comerciant, deci nu cred ca ar trebui sa-ti ia comision, insa persoana careia ii trimiti bani nu va primi exact suma trimisa, ci mai putin datorita comisionelor.

Daca stii contul persoanei si ai si tu cont tot in euro ai putea sa-i faci transfer direct din contul tau si poti alege daca comisionele le suporti tu, le impartiti sau le suporta destinatarul, cel putin asa e la ING prin Home Banking

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 02.02.07

pai stiu ca sunt acele comisioane care le suporta cel care VUNDE (primeste) banii ... dar eu eram curios daca mai iti ia si banca ceva ... asa cu comisioanele PayPal din cat am analizat era cel mai convenabil la comisioane fata de WU sau transfer bancar intre sa zicem contul meu euro la Raiffeisen si contul lui de la cine stie ce banca din germania ... acum cine mai stie ca se schimba de la zi la zi toate

merci de raspuns

Semnătură 

iPhone 4 [32G]
2 x iMac 2012 27” i7 3.4Ghz 32GB OS X Mavericks
1 x MacBook Pro 2012 i7 2.6Ghz 8GB Anti-Glare OS X Mavericks
1 x iMac White 2GHz Intel Core 2 Duo 4GB OS X Snow Leopard
0 (zero) x Windoze Micro$oft from 2007

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 03.02.06

pe contul in euro nu ar trebui sa fie nixi o diferenta. Pe cel in lei vei avea diferente rezultate din cursul de schimb; fiecare banca il are pe al ei, care e cel bnr plus inca ceva. Asta e in teorie. Cel mai sanatos e sa intrebi la ei, eventual pe mail, ca sa’ti ramana scris si sa le dai cu mailul in cap in caz de probleme.

Semnătură 

.macfreak!
MacBook Air 11/i5/4G DDR3/128G SSD - sold
Mac Mini 5,2/2,5G i5/16G DDR3/500G
iPad Mini Retina Cellular
iPhone 6+/64G
iPhone 2G Alu 3.0/8G - sold
iPod Video 60G 5th Gen
Airport Extreme + Express

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 25.09.06

Da, e cel mai bine sa intrebi direct la banca, fiecare banca are proprile reguli, si ar fi util sa ne spui si noua raspunsul oficial

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

in momentul in care transferi prin PayPal bani el iti va arata suma si corespondentul in lei (cursul PayPal include toate comisioanele ce le platesti tu) iar pe card suma respectiva iti va aparea blocata de banca in favoarea PayPal.
Problema ca respectiva tranzactie banca o va face peste 1-2-3 zile la cursul bancii din ziua respectiva (mai mare sau mai mic in functie de evolutia cursului) si s-ar putea sa ai surprize bune sau rele.

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Raiffeisen are comisione 0 la platile la comerciantii din strainatate sau online. Altfel spus, cand “transferi bani” banca zice ca ai cumparat ceva online. Transfer inseamna doar OP la banca sau in Raiff Online.
Eu am incarcat bani pe moneybookers cu comision zero. Am platit paypal o singura data, tot cu comision zero (nu sunt 100% sigur de asta, dar 98% da) iar apoi datele de cont mi-au fost compromise si un agarici din Noua Zeelanda mi-a extras rapid 200 de euro. De atunci m-am invatat minte si am evitat Paypal. Dar asta e alta poveste de bere. Eu cred ca Raff are comisioanele zero. Concluzie.

P.S. Western Union o sa te arda mult. Nu merita.
P.P.S. Vezi ca WU inseamna ca banii pot fi ridicati de unul care e in china, cu alt nume decat cel care-l stii tu, chiar fara MTU. La paypal poti sa contesti plata daca iei teapa si mai ai o sansa. Ai mare grija cand trimiti bani cui trimiti. Eu sper ca unui prieten sau tie…

[ Modificat: 08 Decembrie 2008 06:36 AM de huk ]
 Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.11.08

Eu am cont PayPal cu card de debit ING Visa Electron in lei. N-am mai trimis bani prin PayPal decat cu titlu de plata pentru produsele cumparate pe eBay, dar pot sa spun ca nici banca si nici site-ul nu mi-a oprit vreun comision pana acum. Insa, atunci cand am vandut niste chestii pe eBay si cumparatorul mi-a trimis banii, PayPal a oprit 2 dolari, adica 6 RON. Din nou, banca ING n-a luat nimic, dar daca tu ai card la Raiffeisen te sfatuiesc sa te interesezi mai inainte sa faci ceva.

Semnătură 

MacBook Pro 13” 2009
iPhone 6S Space Gray 64 GB
AirPort Express

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

eu folosesc des paypal pt tot ce cumpar de pe net,ebay amazon si altele si nu am avut nici un fel de problema,din contra am patit sa nu primesc produsul de pe ebay si dupa ce am deschis o disputa mi-am primit banii inapoi in termen de cateva zile.
prin wu e foarte periculos nu recomand,se fura pe rupte banii + ca au comisioanele foarte mari,am pierdut bani asa pe ebay si cand am sunat in state la nr de tel mi-a rasp cineva ca nu stie nimic…era vb de niste haine,nu suma foarte mare dar oricum.

uite aici comisioanele paypal:
https://www.paypal.com/us/cgi-bin/webscr?cmd=_display-xborder-fees-outside&countries;=
in afara de aceste comisioane nu se mai plateste nimic pt ca banca ar trebui sa vada tranzactia ca o plata la comercianti si nu ar trebui sa existe comision indiferent de banca.
eu am la ING dar sti cum e,fiecare banca cu regulile ei.
cel mai sigur e sa intrebi apoi sa te uiti la taxe.
daca trimiti in alta tara iti garantez ca paypal e cel mai ieftin si cel mai sigur daca sti sa ai grija de mail si parola.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Am si eu o nedumerire in legatura cu paypal.
Mi-am facut cont si am incercat sa atasez un card Visa Electron de la BT, fara succes.
Nu e acceptat tipul de card sau nu fac eu ceva bine?
Card number presupun ca e carnatul de 16 cifre de pe fata iar security code e dat de ultimele 3 cifre de pe spatele cardului (la al meu e tiparit fix in spatiul pt. semnatura).

Paypal imi zice: “We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card.”
Cardul e de debit, nu credit. Asta e buba?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Si eu am atasate carduri de debit de la diferite banci la Paypal, deci asta sigur nu este problema.

Verifica sa vezi daca:
1. ai introdus corect datele de pe card (numarul din 16 cifre, numarul din 3 cifre, data expirarii cardului)
2. e autorizata folosirea online a cardului (la unele banci trebuie sa depui o cerere ca sa poti folosi cardul online)
3. ai bani pe card (cand atasezi un card la Paypal, ti se blocheaza o suma de 1 leu sau 1 euro care ulterior va fi deblocata)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

stai ca nu inteleg… daca esti roman, paypal iti ia comision??? folosesc paypal de ani de zile pentru sume diferite, de la 1 euro pana la 1000+ euro si niciodata nu mi s-a luat comision. nici la trimitere, nici la primire. despre ce comisioane vorbiti? rolleyes

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Paypal ia comision indiferent daca esti din Romania sau alta tara. Dar asta era o discutie mai veche…

Depinde si la ce folosesti Paypal-ul si cum trimiti / primesti banii, dar comision se ia. De exemplu daca trimiti bani la cineva, in unele cazuri tu platesti comisionul, in unele cazuri cel care primeste banii. La fel si la retragerea banilor de pe Paypal pe card platesti comision. Si eu folosesc Paypal de vreo 6 ani, comisioane erau tot timpul numai ca nu pentru toate serviciile ca si acuma, si nu sume / procente asa mari.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08
belasajgo - 03 Aprilie 2011 12:43 PM

Si eu am atasate carduri de debit de la diferite banci la Paypal, deci asta sigur nu este problema.

Verifica sa vezi daca:
1. ai introdus corect datele de pe card (numarul din 16 cifre, numarul din 3 cifre, data expirarii cardului)
2. e autorizata folosirea online a cardului (la unele banci trebuie sa depui o cerere ca sa poti folosi cardul online)
3. ai bani pe card (cand atasezi un card la Paypal, ti se blocheaza o suma de 1 leu sau 1 euro care ulterior va fi deblocata)

1. da, sunt bine introduse toate
2. nu tin minte sa fi completat/semnat pe undeva punctual pt. utilizarea online; am sa intreb zilele urmatoare la BT
3. mi-au spus ca-mi iau temporar 1.5 euro, nu-i problema am bani pe card (dar lei, un singur cont am - in lei)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
daniel.t - 03 Aprilie 2011 12:49 PM

1. da, sunt bine introduse toate
2. nu tin minte sa fi completat/semnat pe undeva punctual pt. utilizarea online; am sa intreb zilele urmatoare la BT
3. mi-au spus ca-mi iau temporar 1.5 euro, nu-i problema am bani pe card (dar lei, un singur cont am - in lei)

Intreaba la banca, nu stiu cum este la BT. Dar stiu ca nu la toate bancile se pot folosi implicit cardurile pe net.

De obicei banca face automat conversia din lei in euro si rezerva suma respectiva din cont, deci asta teoretic nu ar trebui sa fie problema.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

la bt nu este implicit, eu am depus o cerere pt asta.

Semnătură 

Mcintoshing…

1 din 2
1

‹‹ Trash      Intrebare cumparare Mac-uri ››