Intrebare cumparare Mac-uri
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 28.05.07

Salut

Am gasit e cieva care vrea sa vanda doua mac-uri, pretul e bun, nu stiu starea lor daca sunt folosite sau noi aduse de afara sau poate chiara furate.
Intrebarea e ... cum aflu daca e furat sau nu ? Nu de alta dar nu as vrea sa cumpar un produs furat sa ma trezesc ca in caz de service tre’ sa dau cu subsemnatul la baietii in albastru.

Merci.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: London - UK
Macuser din: 28.04.06

smile
dap, grea incercare…
u will never know my friend. daca nu a fost furat,  dar te acuza vanzatoru lui pntru ca el are factura?

nasol moment…
sa nu ai nici un act…
hmmm
si chiar daca ai un act sa fie fals…
hmm in ce lume traim…
sau o sa fie furat de la tine.

u worry too much.

nu te sfatuiesc sa cumperi furaciuni dar nici sa fi paranoic…
asta e un forum de mac-useri nu insula Tortuga unde piratii isi impart si vand prazile…
aduna date despre vanzator si provenienta masinii…
cred ca trebuie sa iei o decizie ... de unul singur.
good luck.
sper sa nu iti iei furaciuni si sa platesti un pret bun
smile

Semnătură 

Absența dovezilor este doar dovada absenței.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

In vest vine cineva la mine si zice: vrei un mac? Imi arata delivery notice (nu au astia facturi, si livrarile cu facturi sunt doar printuri obisnuite), permisul de conducere (nu exista buletin, carte de identitate). Ii dau X euro/lire/franci elvetieni si iau macul.
A doua zi, tipul se duce la politie si zice ca i-a fost furat. De unde l-a cumparat a mai cumparat si o asigurare pentru furt, accident, etc. El primeste Y euro/lire/franci elvetieni inapoi (y=x-putin).
Tu n-ai de unde stii ce a facut el.

Mai trece ceva timp si ti se strica ceva la el. Cum e inca in primul an, deci in garantie te duci la un Apple Store si zici sa ti-l repare. Ei baga serialul in calculator (ceea ce ai fi putut face si tu pe situl de support apple, zic OK e in garantie, iti noteaza numele, numarul de telefon si emailul, iti iau Mac-ul, iti dau o hartie si-ti zic sa vii cu ea inapoi si cu un act de identitate cu poza.
(in Romania Service Providerii autorizati e posibil sa incerce sa te **** cerandu-ti “factura in original”. Geniusul cu care am vorbit eu s-a crucit cu doua maini cand i-am zis asta. Asa ca nu explic pentru Romania.)
Ti-l repara, si in 8 zile te duci sa-l iei. Acolo, zice “Mr. BlaBla?”. Tu zici “Nu, eu sunt mr. picselate, vezi ce scrie pe ordinul de reparare! Uite asta e bonul meu, asta e actul de identitate”. El zice “ah, OK”, iti inmaneaza macul si viata continua intr-un mod firesc.

Am auzit si eu despre mitul “listei negre”. Logic, dupa cum am explicat mai sus, nu vad cum cineva ar lua cuvantul aluia peste cuvantul tau, tu fiind cel care l-ai cumparat direct din mana lui. Nu, nu ai nevoie de chitante ca sa cumperi in Vest obiecte SH. La fel cum dovada ca esti rezident intr-o tara civilizata nu e o hartie stampilata, acreditata, parafata, aprobata de autoritatile locale, e de ajuns o simpla factura a taxelor locale cu numele tau pe ea. O simple bucata de hartie nestampilata cu un numar.

Asa ca foloseste-ti bunul simt, judecata, nu cumpara lucruri furate! Dar daca bunul simt te lasa sa dormi noaptea, nu pierde somn din cauza paranoiei. N-ai de ce.

P.S. Complet offtopic. Azi am vizitat al patrulea Apple Store de prin preajma. Asa am aflat ca Apple nu upgradeaza hard-diskurile la MBP-uri. Nu gasesem nimic pe site si daca tot eram intr-un orasel universitar cu magazin Apple, am zis sa intreb. Nu upgradeaza adica nu schimba. Nu desfac Macuri pentru hard disc la cererea clientului. Si mi-a placut raspunsul care a urmat: “Apple nu recomanda nici un furnizor, dar XXX au o calitatea foarte buna a serviciilor si cred ca merita sa-i incerci serviciile.” Elegant si 100% politically corect. Si mi-a dat un card cu mar argintiu pe care a scris numele magazinului. Imi pare rau ca am pierdut in 3 ani de macuser experienta Apple din Stores. Mac-urile sunt superioare sau nu restul PCurilor, dar experienta asta nu o ai la un vanzator de PCuri. Sunt micile detalii, simplele detalii. Aoleu, chiar trebuie sa scriu ceva in blogul ala nou. ma opresc aici cu offtopicul.

[ Modificat: 08 Decembrie 2008 07:10 AM de huk ]
 Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
picselate - 07 Decembrie 2008 07:50 PM

Salut

Am gasit e cieva care vrea sa vanda doua mac-uri, pretul e bun, nu stiu starea lor daca sunt folosite sau noi aduse de afara sau poate chiara furate.
Intrebarea e ... cum aflu daca e furat sau nu ? Nu de alta dar nu as vrea sa cumpar un produs furat sa ma trezesc ca in caz de service tre’ sa dau cu subsemnatul la baietii in albastru.

Merci.

Au mai fost vorbe despre posibile mac-uri furate. Dacă ai bănuieli și nu poți dormi, nu-l lua. Dacă e bun, merge și corespunde nevoilor tale, mai e și ieftin, pe deasupra, ia-l. Faptul că un mac/PC e ieftin nu înseamnă că e furat. De regulă, un sh e mult mai ieftin decît unul luat la magazin. Compară prețul tău cu cel sugerat de mac2sell.net, ai acolo și România.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
huk - 08 Decembrie 2008 06:54 AM

Aoleu, chiar trebuie sa scriu ceva in blogul ala nou. ma opresc aici cu offtopicul.

Da-ne si noua linku’, sa mai stim cum va merge.

‹‹ Trash      IRON MAN ››