Sunt posesorul uni iMac de 20 inch si pot sa spun urmatoarele:
1. il am de exact 2 luni si simt nevoia ca trebuie suplimentat cu ceva memorie RAM.
2. de rapid este foarte rapid si raspunde bine la comenzi cind ii dai mai multe task-uri deodata.
3. cu memoria din dotare (adica 1Gb) merge video HD bine, as spune eu. am incercat chiar si 1080i.
4. conversii video gen VisualHib, FFmpegX, Handbrake, iMovie, iDVD….etc etc etc…...Hmmmm.s-ar putea si mai bine dar oricum fata de batrinul meu PowerBook G4 (pe care dadusem 1900 de lire sterline in 2004 se misca uititor de repede. deci…e o diferenta substantiala totusi si de ani dar si de bani.
5. Jocuri?? Am pus pe el Call of Duty 4, Doom 3, si Unreal Tournament si se misca foarte foarte bine, ..zic eu…sunt extrem de multumit.
6. in ceea ce priveste ecranul, exista intradevar o diferenta de calitate fata de ecranul iMac-ului de 24 in sensul: <viewing angle> care se pare ca e mai mic la asta de 20. iar culorile par distorsionate daca nu privesti ecranul perpendicular sau aproape perpendicular. dar sincer sa fiu, in 99% din timp stau pe scaun exact in fata ecranului de calculator si deci chestia cu unghiurile nu ma afecteaza as putea spune apsolut deloc. Il folosesc si pe post de TV cu un tuner extern marca Miglia si sincer se comporta foarte bine si ca TV.
7. Luminozitatea ecranului este foarte puternica fapt pentru care il folosesc mereu pe minim (cu reglajul de lumina pe minim vreau sa zic)
8. Am pus Paralells pe el si am instalat Linux ubuntu precum si windows XP Pro si se misca, zic eu, acceptabil. avind in vedere ca are 1 Giga de ram doar….
9 780 pounds e rezonabil comparativ cu cit costau mac-urile acum vreo 5 anisori.
10. Adobe Photoshop CS3 se misca iarasi bine.
11. Difuzoarele din dotare as putea spune ca ar fi putut sa le faca sa sune mai bine
Programele de proiectare gen AutoCad 2009 (sub Paralells) si ArchiCad 12 (mac nativ) se misca bine pe 3D randering.
Concluzia? Sunt foarte multumit, si daca nu esti perfectionost nu ai nevoie de cel de 24 doar pentru ca ecranul e mai…nu stiu cum, e bun si asta…parerea mea. Aspect placut, keyboard bine realizat, telecomandta, iSight incorporat…ce altceva ti-ai mai putea dori…???...
)