Intampin o problema cu liniile de dialog generate automat in word (tip lista), care nu sunt vazute de quark (Quark 5) atunci cand import textul. Iar daca dau copy/paste liniile se vad, dar se pierd formatarile. Si daca am texte cu multe linii de dialog si multe italice sau bolduri oricum procedez tot trebuie sa le refac (liniile de dialog sau italicele).
Am gasit o extensie de quark care imi importa si liniile de dialog, dar demo e valabil doar 30 zile si costa vreo 300 USD.
Voi cum faceti?
Uite asa arata textul meu, asta e o pagina din manuscris. Scuze, dar tot nu am priceput ce caracter trebuie sa inlocuiesc.
LE: cred ca am inteles ce vrei sa spui, adica sa pun manual liniile de dialog cu find/replace; pai asta nu rezolva nimic, tot munca de chinez batran e la texte lungi (e vorba de cel putin 50-100 pg). Mai usor pun liniile in word si import dup-aia.
[ Modificat: 08 Decembrie 2008 11:35 PM de sensei ]
Pai tocmai asta zic, ca lipsesc liniile de dialog create cu bullets sau numbering in word. In momentul in care importi ele nu mai exista in quark, si trebuie repuse manual.
Nici in imaginea pe care ai pus-o tu nu s-au importat liniile (doar una care era creata normal).
Pai tocmai asta zic, ca lipsesc liniile de dialog create cu bullets sau numbering in word. In momentul in care importi ele nu mai exista in quark, si trebuie repuse manual.
Nici in imaginea pe care ai pus-o tu nu s-au importat liniile (doar una care era creata normal).
Problema ține, cred, că sensibiltiatea la Unicode. Quark 5 nu era unicode-savvy, iar acele linii erau simboluri, detectate corect în Word, pt care era pregătit, dar nedetectate în Quark 5, că de aia era 5.
Nu cred că ai ce-i face, decît să treci la un quark nou, care știe UTF8.
Merci, dacuBurebista, am inteles ce vrei sa pui, doar ca e cam acelasi lucru cu ce faceam eu, adica puneam liniutele in word si dupa aia importam fisierul.
Problema nu e ca n-as stii sa pun o liniuta, ci cum sa fac asta automat pentru toate paragrafele care contin liniute de dialog in word dar la care in textul importat in Quark au disparut.
Ma gandeam ca poate stiti vreo extensie care stie sa importe automat si liniute (eu aveam una numita RTF Import care stie asta, dar e demo).
Din cate am inteles de la Cattus versiunile de quark mai noi fac asta fara probleme. Asa e?
P.S. Textul pe care il am acum are doar vreo 100 pg si mi-a luat cam o ora sa pun liniutele, dar mi-ar fi placut sa folosesc timpul respectiv pentru altceva.
Acum depinde cat de mult te-ai obisnuit tu cu Quark. Daca te-ai obisnuit, atunci fa-ti rost de o versiune mai noua, din cate stiu eu doar 7.x si 8.x stiu unicode. Daca nu, vezi cum te potrivesti cu Adobe InDesign, care stie unicode de la versiunea 1. Stiu ca la importul bulleturilor in Indesign apar bulleturi implicite, rotunde, dar selectezi textul si dai Bullet format si le schimbi cu semn vrei “-” in cazul tau.
Sunt fisiere facute de autori, care bineinteles ca folosesc optiunile de generare automata din word, iar eu trebuie sa predau fisierul in format quark, asa ca-s nevoit sa-l fac in quark. O sa incerc un quark mai nou.
Iar liniile de dialog pe care le cere editura eu le generez cu alt+shift+liniuta (-)
[ Modificat: 09 Decembrie 2008 07:03 PM de sensei ]