Maximum de bani pe care ii pot da sunt in jur de 55-56 de mil. In banii astia am gasit asa :
1. iMac 17” 1.83GHz Intel/512/160/SD cu placa video ati x1600 aprox 52 de mil. la Emag.
2. iMac G5 20” 2.1GHz G5/512MB/250GB/SuperDrive/AP la IT Plaza aprox 56 de mil.
Problema se pune in felul urmator : G5 beneficiaza de display de 20” si HDD de 250 Gb, dar totusi ma gandesc la viiotr, il voi tine macar 2 ani si ma ingrijoreaza problema softului.
Pe de alta parte .. , din ce am mai citit Mac -urile Intel au ceva probleme software in prezent, dar probabil ca se vor rezolva, teoretic ar trebui sa fie portate in curand si mai multe jocuri s.a.m.d ...ne place nu ne place Intel .. cam asta e directia adoptata.
Mentionez ca nu fac cine stie ce grafica.(nu ma intereseaza cum merge illustrator pe Intel cu Rosseta sau chestii dinastea). il iau pentru sufletul meu ... il folosesc acasa pentru lucrul de zi cu zi, filme, muzica..net .. .. ma mai si joc .. dar nu foarte mult si doar daca chiar imi place jocul respectiv, as adauga ulterior si un tuner-tv .. deci cam asta e ... am scris destul ...
Orice sugestie sau sfat e binevenit.
Pt lucrul de zi cu zi, filme muzica, net, ocazional jocuri G5 merge foarte bine si ai avantajele HDD mai mare si ecran mai mare. Placa video de pe G5 e ce-i drept mult inferioara celei de pe iMac Intel insa merg toate jocurile fara probleme (la rezolutie mai mica - oricum sunt putini cei ce joaca Doom 3 de ex in 1600/1200). Programele vor fii Universal Binary nu Intel only . Parerea mea e ca 4-5 ani de acum inainte nu o sa ai probleme cu G5 care e totusi un procesor destul de capabil.
Eu vin pe umarul celalalt si iti recomand Intel. Chiar daca pierzi la display si hdd. Un hdd nu mai este asa scum si poti pune si extern. Pe alta parte cand vei dori sa il vinzi o sa poti obtine un pret mai bun (parerea mea -fiind intel / fiind pe trend), pt ce il vei folosi tu, Rossetta nu iti va face probleme, iar jocuri iti instalezi un XP cu Bootcamp pe o partitie..si ai acces la orice joc pe un sistem foarte bun. Sunt deacord si cu ce a zis DORUTZ, dar personal eu asa as proceda.
Exact,daca vrei un nfs de exemplu ai solutia de mai sus(eu nu vreau sa o incerc oricum:)),in concluzie eu iti recomand imac intel.Si te rog sa ma crezi ca in fiecare zi descopar noi si noi programe si softuri universal binary,asa ca ar trebui sa iti dea de gandit.P.S.Ai putea sa mai astepti putin sa mai strangi 1500 ron si sa iti iei de 20 de inch,pt.ca pentru distractia de acasa il recomand.Succes.
Shi eu itzi zic sa mai aduni ceva lei sau roni shi sa iei un Intel de 20”
cu 5700 RON iei un Imac cam asa
1GB 667 DDR2 SDRAM - 1x1GB 250GB Serial ATA
ATI Radeon X1600/256MB VRAM
SuperDrive 8x (DVD+R DL/DVD+RW/CD-RW)
Keyboard & Mighty Mouse + Mac OS X - U.S. English
AppleCare Protection Plan for iMac - Auto-enroll
20-inch widescreen LCD 2GHz Intel Core Duo
AirPort Extreme Bluetooth 2.0 + EDR
bine ar fi sa fie configuratia de mai sus in banii aia 5700 roni ... poate imi spui si de unde pot sa iau la pretul asta ..din ce am vazut eu configuratia asta sare de 6600 binisor.
oricum si eu sint inclinat sa merg pe varianta Intel ...din cate am inteles merge si windows pe el cu boot-camp si am rezolvat si problema programului de contabilitate a concubinei mele oficiale ...
Da insa pacat ca daca vrei un imac cu configuratie de-asta tre sa astepti o luna doua pana vine din state ca iti aduc cei de la IRIS dar mai greu, ca si eu am vrut cu 256 mb video si 2gb de ram dar ar fi mai durat o groaza de vreme
ia-ti intel pentru siguranta, chiar daca nu toate softurile merg acum pe el…
pe de alta parte…tre’ sa te gandesti ca si intelul ala va muri in cativa ani! pentru ca vor mai aparea si vor mai aparea si aparea, tehnologia avanseaza stii?
concluzie: ia ce poti din banii care poti, tot mac este si tot te tine vreme indelungata…
Ar mai fi o varianta…:cheese: , daca tot e sa bagi banii intr-un intel… ai putea sa-ti faci calculatorul tau super-special… nu e Apple… dar ai multa libertate sa ti-l modezi dupa bunul plac, si sa-ti iasa ceva unic…, si oarecum se compenseaza.
Iti iei un Intel DualCore 3ghz++, placa intel ultimul racnet, etc… si instalezi ultima ver de 10.4.6 pt intel… care o sa sa-ti mearga la fel, pentru ca intr-un final sunt acelasi componente. In 60 de milioane ai destul spatiu de miscare cu componentele. (evident ca ai ocazitia ti-l faci si 8x faster ... mai ales daca pui doua harduri de 10.000RPM in raid)
Asta ar fi a treia varianta, evident cu 1% sanse de implementare printre “macarii” inraiti de aici…