2 din 2
2
ce sa cumpar imac g5 sau imac intel core duo
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Nu ma mir de ce nu-l gasesc la noi:

Intel Core Duo T2500 Yonah 667MHz FSB Socket 478 Processor Model BX80539T2500 - Retail
64 bit Support: No
Hyper-Threading Support: No
L1 Cache: 64KB+64KB
L2 Cache: 2 x 1MB
Multi-Core: Dual-Core
Multimedia Instruction: MMX, SSE, SSE2, SSE3
Operating Frequency: 2.0GHz
Process Type: 65 nm
Series: Core Duo
Voltage: 1.25-1.4V
Price: $415.99

S-ar putea sa iasa cam scump PC-ul ala facut acasa pe baza lui Core Duo…
(Apropo: Pentium 4 nu este Core Duo, chiar daca are doua core-uri…)

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 18.12.05

Si aici numai vorbe bune despre eficienta procesorului care duo,        http://www.tomshardware.com/2006/04/24/dual_core_intel_processors_for_low/
Si ei zic ca inca e destul da scump dar consuma putin si ofera performante pe masura.
Acum eu sunt foarte curios daca apple asteapta pt power mac sa scoata inte quad core-urile pe platforma de 45nm, tot pe la tomshardware veti gasi niste articole si despre planurile intel care sunt mai mult decat promitatoare pentru ni

Semnătură 

FAN APPLE SI HONDA, Imac, Ibook, Iphone 3G si Honda Civic 5d 1.8 SPORT

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: IS
Macuser din: 13.10.05
Tudor - 12 Mai 2006 01:28 AM

(Apropo: Pentium 4 nu este Core Duo, chiar daca are doua core-uri…)

Intr-adevar nu e Core Duo, dar e mai rapid, una la mana, si a doua… e si pe 64 de biti. (daca ar fi sa alegi solutia asta o faci si cu gandul la Windoz)

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05
kracker - 12 Mai 2006 12:23 PM

Acum eu sunt foarte curios daca apple asteapta pt power mac sa scoata inte quad core-urile pe platforma de 45nm, tot pe la tomshardware veti gasi niste articole si despre planurile intel care sunt mai mult decat promitatoare pentru ni

Chiar ma gandeam ce o sa puna in PowerMacs. Va dati seama ca trebuie sa fie ceva foarte puternic, incat sa reuseasca sa intreaca Quad G5, lucru cam greu de realizat.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu daca am chef de surubait, imi fac un PC si pun pe el Windows sau Linux. Daca vreau ca totul sa mearga brici si sa n-am probeme cu cracks, drivers & shit, aleg Mac OS X pe Mac adevarat. N-as pune niciodata Mac OS X pe un PC (in situatia actuala), pentru ca as avea batai de cap inutile. E un computer pe care Windoze merge bine-mersi, de ce sa ma complic sa stau toata ziua sa vad daca gasesc pe torente OS X 10.4.7 cracked sau ce update mai apare?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

bine zis tudor .. daca doream sa am doar sistemul de operare ..Mac OS X faceam treaba asta, cum am si instalat de proba dar nu e acelasi lucru. Oricum m-am hotarat deja si cam pe 30 mai 1 iunie fac o deplasare la Bucuresti in scopul asta. O sa merg pe un IMac 17” cel mai probabil.

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

iMac 17” G5 sau CoreDuo?

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 18.12.05
o_mores - 12 Mai 2006 04:18 PM

Intr-adevar nu e Core Duo, dar e mai rapid, una la mana, si a doua… e si pe 64 de biti. (daca ar fi sa alegi solutia asta o faci si cu gandul la Windoz)

Esti sigur ca e P4 mai rapid decat core duo, tre sa te gandesti si la eficienta, sau te incadrezi si tu in categoria ce am eu e cel mai bun din lume(ca sigur ai PC cu P4)

Semnătură 

FAN APPLE SI HONDA, Imac, Ibook, Iphone 3G si Honda Civic 5d 1.8 SPORT

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member

o sa i-au un intel core duo ... cat despre treaba asta cu cel mai eficient procesor .. adevarul e ca 70-80 % din timp nu folosesti nici jumatate din ce poate un procesor dualcore la ora asta oricare ar fi el , Intel, PPPC sau AMD

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
leeloo - 12 Mai 2006 06:22 PM

o sa i-au un intel core duo ... cat despre treaba asta cu cel mai eficient procesor .. adevarul e ca 70-80 % din timp nu folosesti nici jumatate din ce poate un procesor dualcore la ora asta oricare ar fi el , Intel, PPPC sau AMD

Daca-mi dati voie sa intervin, nu-i chiar adevarat.
In cazul Win, da, pentru ca windoza nu prea stie ce sa faca cu doua procesoare, numai aplicatiile pot.
In cazul OS X, nu-i adevarat. Pentru ca sistemul imparte de multe ori (de capul lui) un proces la doua procesoare. Pe bune. Am comparat un Dual G4 1 GHz, cu un single G4 1.42 Ghz (mai rapid). Ei bine, dualul s-a miscat mult mai usor in toate taskurile… deci…

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member

Daca-mi dati voie sa intervin, nu-i chiar adevarat.
In cazul Win, da, pentru ca windoza nu prea stie ce sa faca cu doua procesoare, numai aplicatiile pot.
In cazul OS X, nu-i adevarat. Pentru ca sistemul imparte de multe ori (de capul lui) un proces la doua procesoare. Pe bune. Am comparat un Dual G4 1 GHz, cu un single G4 1.42 Ghz (mai rapid). Ei bine, dualul s-a miscat mult mai usor in toate taskurile… deci…

Nu neg faptul ca nu se misca misca mai repede, dar ca regula generala, in afara de editare video,  foto, jocuri, restul aplicatiilor nu sunt mari consumatoare de putere de procesare. La restul aplicatiilor uzuale ajuta mai mult sa ai memorie la greu, un hdd mai rapid ...

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ştii când se simte că ai două procesoare? Atunci când un program lucrează la capacitate maximă şi îţi mănâncă 100% dintr-un procesor. Sau se blochează şi face la fel. Sistemul rămâne vioi pentru ca mai are rezervă de putere în celălalt. Poţi umbla în Finder, deschide alte programe, ca şi cum nimic nu s-a întâmplat. După ce am lucrat 2 ani pe PowerMac Dual, n-aş mai cumpăra un computer cu un singur procesor.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Parca te gandeai la un iBook…asa am auzit. smile

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
nevrozel - 18 Mai 2006 10:54 PM

Parca te gandeai la un iBook…asa am auzit. smile

Din păcate, degeaba am CoreDuo, dacă Rosetta strică totul.

Semnătură 

⌘-N

2 din 2
2