Sa fie concurenta noua pentru iphone?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: München
Macuser din: 30.05.08

Sunt curios ce crede lumea despre acest device (mobil este prea putin spus :p) ... http://www.gsmarena.com/nokia_n97-2615.php

PS: cel putin la 5800 am observat un lag destul de vizibil la sistem/touchscreen cand a fost pus in comparatie cu iphone-ul (nu mai gasesc video-ul de pe youtube in care erau butonate amadoua in paralel)

Semnătură 

dau doua beri goale pentru una plina

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
goosebumps4 - 10 Decembrie 2008 04:30 AM

Sunt curios ce crede lumea despre acest device (mobil este prea putin spus :p) ... http://www.gsmarena.com/nokia_n97-2615.php

PS: cel putin la 5800 am observat un lag destul de vizibil la sistem/touchscreen cand a fost pus in comparatie cu iphone-ul (nu mai gasesc video-ul de pe youtube in care erau butonate amadoua in paralel)

Am toată simpatia pt Nokia și pt finlandezi, în general. Totuși, am rețineri în ceea ce privește o comparabilitate Nokia, modelul citat, și iPhone. Apoi, fiind și eu posesor de Nokia (am avut vreo 4-5 de-a lungul anilor) pot spune că o sfeclesc în detalii. De ex., E51 (și, cert, toate modelele) nu are ș și ț, standardul RO, adică repetă ceea ce Windows a greșit ani de zile. Hai, mă, la doi ani de la lansarea Vista nu sînt în stare să rezolve treaba asta? Mie asta mi se pare totală lipsă de seriozitate și, la urma urmei, de competență. Nokia, ca și alții, se bazează pe miștocării pur estetice, luînd urma altora, și lăsînd pe locul secund atenția pt detalii. Or, tocmai detalii ne îndulcesc ori ne amărăsc viața.
Nu știu, poate ai dreptate, eu nu cred. Mi se pare un model care aduce leit celui „clasic” al lor, N95 parcă, vreo 2700 lei la liber acuma. Greu, urît, bloncos. Da, are ecran mărișor, asta m-ar încînta, în rest…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

acum sincer si eu ma astept la un pret de-ala covarsitor, dar acum ma gandeam la o comparatie symbian os touchscreen updated vs mac os touchscreen
http://www.youtube.com/watch?v=U-6YcXoRDG0

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07

Sunt multe telefoane acum care sunt mai dotate din punct de vedere al caracteristicilor decat iPhone-ul (camera, blue tooth, GPS real, bateria se poate schimba…etc). Dar nu asta conteaza. iPhone-ul e special din alte motive, depinde si ce vrei de la telefonul tau. Eu zic ca daca intr-adevar vrei un telefon business, iPhone-ul nu e solutia ce-a mai ideala.

Eu am fost utilizator de Nokia (doar Nokia de vreo 6 ani) pana la iPhone, cei de la Nokia au produse foarte bune iar meniul intotdeauna mi-a placut, foarte intuitiv dar acum tot iPhone as alege. Dupa cum si majoritatea utilizatorilor de Blackberry nu ar opta pentru un iPhone, ei sunt indragostiti de tastatura (desi e pe piata acum un model de BB cu functia de touch-screen)

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
Ǻﭏdяei - 10 Decembrie 2008 05:38 AM

, GPS real,

GPSul este real pe iPhone. Ba chiar e mai bun decat un GPS normal, ca e AssistedGPS.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Am avut n95 si nu am fost deloc multumit,nu as da iphone ul pt nimic sincer

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 10.04.07

Arata bine N97….imi place…..dar…me like iPhone :D dang dang! adik nu ma da pe spate….seamana cu iPhone putin la exterior…cu rama aia cromata.

Semnătură 

iPhone (8Gb iOS 3.1.3)
iPhone 3GS (16Gb iOS 6.1.6)
iPhone XR (64Gb iOS 12.1.2)
——————————————
Watch S4 44mm Silver Aluminum Case with Gray Sport Loop (watchOS 5.1.2)
——————————————
MacBook Pro 17” (2011)
MacBook Pro 15” (Retina 2016)
iMac 27” (5K 2016)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.11.08

N97 ar fi fost mai mult ca sigur optiunea mea daca iPhone nu ar fi existat. De fapt, ma intreb daca o sa mai cumpar vreodata un alt telefon, pentru ca momentan singurul telefon cu care mi-as inlocui iPhone-ul ar fi tot un iPhone, alta generatie. Mi se pare acum de neimaginat faptul ca aveam rabdare sa intru pe net de pe N81, de exemplu. La fel s-a intamplat si cand mi-am luat Macbook-ul. Nu stiu exact ce anume imi place atat de mult la iPhone, dar in mod sigur nu e vorba de isteria generala care s-a creat in jurul lui. Niciodata n-am dat bani pe produse in idea ca sunt la moda sau ca sunt de fitze; dimpotriva, mai inainte de toate am parcurs “literatura” de pe net, am aflat exact ce poate fiecare aparat si am raportat la propriile asteptari. Am vazut atat reclama, care prezinta avantajele, cat si forumurile, care releva deseori eventualele probleme.

Asadar, avantajele iPhone fata de N97, dupa mine, sunt:

- sistemul de operare si interfata utilizator, absolut impecabile;
- App Store, cel mai simplu mod de instalare a celor mai avansate aplicatii mobile;
- manevrabilitatea touchscreen-ului si vizibilitatea in lumina puternica, inca neegalate;
- designul compact, fara multe butoane, porturi, sloturi, si asa mai departe; nimic nu misca, nimic nu pacane;
- aspectul 3/2 al ecranului mi se pare de preferat celui 16/9, caruia nu-i vad rostul decat eventual la cinematograf.

Ce ar trebui sa aiba iPhone-ul de anul viitor ca sa ma determine sa renunt la asta? Ne stiu voi ce asteptari aveti, dar eu nu sunt prea pretentios. Din lista aceea destul de mare cu lipsuri, as vrea sa vad doar o baterie user-replaceable si o camera pentru video-call, iar pe partea de software un client download la Safari si sincronizare iTunes prin Bluetooth.

Semnătură 

MacBook Pro 13” 2009
iPhone 6S Space Gray 64 GB
AirPort Express

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

adevarul este ca pana acum celelalte firme sunt parca cu “o barca mai in spate” decat apple-ul (la soft, indiferend daca e pentru mobil sau pentru laptopuri). Sa luam un exemplu: pana si acest n97, ca sa faci zoom in browser trebuie sa apesi un buton separat, pus intr-un meniu, pe cand la iphone e acea miscare foarte naturala a degetelor care se apropie sau se despart…eu zic ca sunt chestii de genu care fac diferenta, dar la faza cu telefon business sunt de acord cu andrei.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: BV
Macuser din: 13.09.08

Si inca un mare PLUS pentu iPhone, bluetooth-ul, care este compatibil cu toate car kiturile de fabrica, se conecteaza imediat si nu face probleme, in timp ce orice model de Nokia cu symbian are reale probleme aici.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

Ehehee, da, dar pe alte telefoane poti transfera cam ce vrei prin BT, poti juca ceva, poti folosi modemul prin BT, un GPS extern, un Bluejack :p ... deci nu e chiar asa un MARE plus BT-ul de pe iPhone..

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: BV
Macuser din: 13.09.08

GPS inclus, poti juca prin wi fi, etc…
Nu spun ca iPhone e jucaria perfecta, inca nu se profita cum trebuie de platforma, trebiue sa mai treaca ceva timp, dar promite mult.
Cit despre bluetooth, presupun ca de fapt putem reduce discutia la cit dintr-o zi iti petreci in masina? Daca te duci la dimineata la birou, parchezi, si seara pleci acasa, presupun ca nu face vre-o diferenta.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

Eu ma refeream strict la BT! Si atat. De asta am dar atatea exemple cu jucarii si folosinte ale BT pe care iPhone nu le stie. Si mie unul transferul fisierelor prin BT imi lipseste.
In rest nu compar alte dispozitive cu iPhone-ul, pt. ca din punctul meu de vedere iPhone-ul iese invingator.

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cam asta e motivul pentru care eu pana acum nu mi-am luat un iphone…poate pare prostie dar pentru mine este destul de important. Oricum pana la urma cred ca o sa-mi cumpar si eu unu :p

Semnătură