sortare tabel in Word, cu o singura coloana si dupa un anumit paragraf din fiecare rind
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 06.03.07

Inca o problema cu celebrul Word. Am o serie de texte, care fiecare contin mai multe paragrafe, pe care trebuie sa le sortez in Word dupa un anumit paragraf, cel care contine la inceput un nume de oras. Am facut un tabel cu o singura coloana ai am copiat din alte documente textele respective. Am pus % in fata paragrafului respectiv si la Sort am selectat No header row si apoi Field 1. Am introdus % la Separate Fields at. Nici vorba sa mearga.

A mai facut cineva asa ceva? Intreb pt. ca documentele sunt de sute de pagini si deci nu pot aranja bucatile de text vizual/manual, folosind cut/paste. De aceea le-am si copiat intr-un tabel.

Exista oare si alte solutii pt. aranjare?

Semnătură 

iPod shuffle 1 GB 3rd gen
iPod nano 2nd gen 8 GB
iPod video 60 GB

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Ro
Macuser din: 26.04.07

Pune “aaa” în faţa paragrafelor respective şi sortează alfabetic

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
utzu - 12 Decembrie 2008 05:40 PM

Inca o problema cu celebrul Word. Am o serie de texte, care fiecare contin mai multe paragrafe, pe care trebuie sa le sortez in Word dupa un anumit paragraf, cel care contine la inceput un nume de oras. Am facut un tabel cu o singura coloana ai am copiat din alte documente textele respective. Am pus % in fata paragrafului respectiv si la Sort am selectat No header row si apoi Field 1. Am introdus % la Separate Fields at. Nici vorba sa mearga.

A mai facut cineva asa ceva? Intreb pt. ca documentele sunt de sute de pagini si deci nu pot aranja bucatile de text vizual/manual, folosind cut/paste. De aceea le-am si copiat intr-un tabel.

Exista oare si alte solutii pt. aranjare?

Dacă pricep eu bine ce vrei tu: ai un text lung, care conține nume de localități la începutul fiecărui paragraf, iar apoi trebuie să-l sortezi alfabetic, în ordinea alfabetică a numelor de localități. Așa e? Dacă asta vrei, lași la începutul fiecărui paragraf numele localității, iar în final vei avea - prin ordonare alfabetică - un dicționar al localităților.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Textele sunt texte populare, ce au la sfirsit numele localitatii, culegatorului etc. Fiecare rind al textului e un paragraf si ele variaza ca lungime.

Pina la urma am facut un tabel cu doua coloane si am sortat in functie de prima coloana, in care am copiat numele localitatilor. Nu am reusit sa sortez un tabel cu o singura coloana sau o lista.

Semnătură 

iPod nano 2nd gen 8 GB
iPod video 60 GB

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Ro
Macuser din: 26.04.07

nici dacă selectai doar tabelul, nu mergea?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Nu. Dar e pina la urma tot acolo daca scriu ceva la inceputul paragrafului respectiv sau daca mai fac o coloana.

Semnătură 

iPod nano 2nd gen 8 GB
iPod video 60 GB

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
utzu - 14 Decembrie 2008 05:11 AM

Textele sunt texte populare, ce au la sfirsit numele localitatii, culegatorului etc. Fiecare rind al textului e un paragraf si ele variaza ca lungime.

Pina la urma am facut un tabel cu doua coloane si am sortat in functie de prima coloana, in care am copiat numele localitatilor. Nu am reusit sa sortez un tabel cu o singura coloana sau o lista.

tot nu am priceput ce trebuie să sortezi, care e criteriul de sortare, cel alfabetic? sau care?
Un motor sofisticat de sortae are Nisus, probabil cel mai sofisticat și, pe versiunea, Power Find Pro (nivelul 3), poate sorta orice și oricum, numai că trebuie să studiezi un pic ce vrei să faci. Poate rula și în regim shareware, deci îl poți descărca și testa 30 de zile.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
utzu - 15 Decembrie 2008 12:55 AM

Nu. Dar e pina la urma tot acolo daca scriu ceva la inceputul paragrafului respectiv sau daca mai fac o coloana.

dacă tot mai scriai ceva, puteai scrie direct numele localitatii…
textele finale, tot in word trebuiau sa ajunga?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Tot in Word, in total vreo 500 de pagini, insa ordonarea trebuie facuta pe judete in ordinea alfabetica a localitatilor. De unde ideea cu tabelele, textele initiale continind deja numele localitatii.

Semnătură 

iPod nano 2nd gen 8 GB
iPod video 60 GB