Apple Remote Desktop 3 help
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Deci incerc sa ma conectez prin internet de la un admin la un client, ambele configurate corect (cred). Problema este ca clientul se afla intr-o retea locala. Stiu IP-ul retelei si IP-ul clientului. Din pacate nu am reusit sa ma conectez cu nici unul din ele. Nu stiu exact cum sa procedez sa ma pot conecta la un Mac aflat intr-o retea de Mac/PC prin internet.
Se pricepe cineva?
Ambele Mac-uri folosesc ARD 3.0

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

In reteaua remote, trebuie sa-i spui routerului sa directeze toate cererile care vin pe portul de ARD, catre computerul respectiv din retea. Iar tu te conectezi pe IP-ul extern al retelei. Adica:

ARD (tu) -> IP extern al retelei: d. ex. 80.80.XXX.XXX -> router -> IP intern: 10.0.0.XXX

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Si ai idee cum setez routerul sa redirectioneze cererile?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Pai depinde ce router ai… ar trebui sa gasesti niste setari pentru NAT (Network Address Translation). Te uiti in System Preferences la Firewall si vezi de ce porturi are nevoie ARD (la mine scrie 3283 si 5900 pe TCP si UDP), dupa care in NAT zici ca toate cererile externe care vin pe aceste porturi sa fie redirectionate catre adresa IP interna, pe aceleasi porturi.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

din reteaua interna catre tine, te vede?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 28 Aprilie 2006 01:59 PM

din reteaua interna catre tine, te vede?

Cum sa ma vada ea pe mine? Ca eu sunt admin si ea client. Ea nu are instalat decat un ARD de client, fara GUI. Oricum e un tip acolo care are reteaua si ar trebuie sa stie el cum sa configureze routerul. Sper sa nu se sperie ca ii fac ceva pe acolo. smile

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

s-ar putea sa nu fie bine facut clientul / sigur are pass, si bifate permisiunile?
la ping raspunde masina aia?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Clientul l-am facut bine, pas cu pas. Apoi am configurat computerul client sa permita tot dinspre admin. Am user si parola corecta. Singura problema este intr-adevar cu reteaua locala. Pt ca eu cand incerc sa ma conectez la ea, defapt ma conectez la computerul server al retelei, care nu are nici o treaba cu mine sau cu ARD; deci evident ca nu merge.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

o mascaradare in server… daca vrea adminul