Salut!
M-ar putea ajuta cineva cu setarile corecte in legatura cu diacriticele in VLC player?
Multumesc!!!
La Preferințe, dacă arată rău diacriticele, alege altă codare, de obicei arată bine CP 1252 (code page…), vezi poza anexată. Dacă nici asta nu arată cum trebuie, ia-o pas cu pas.
Teoretic, ar trebui ca acuma să folosească toți UTF-8. Din păcate, nu se întîmplă așa, mulți are fac subtitrări folosesc Windows, pînă la XP inclusiv, unde encoding-ul citat dă, de regulă, rezultate.
Multumesc pentru raspuns!!!Le-am incercat pe amindoua si dau rezultate aproximativ asemanatoare, oricum mult mai bine decat inainte.
Cum adică „mult mai bine”? Dacă afișează corect ș ț și ă, atunci alea sînt, că aici apar necazurile, nu cu î și cu â.
Dat fiind faptul că aproape toți traducătorii folosesc Windows 95-98-2000-XP, și rar de tot Vista, este clar de ce e nevoie de acest encoding. VLC nu are cum ști, deoarece fișierele .sub ori .srt nu conțin informații privind encoding-ul. Lasă așa encoding-ul, iar dacă vei vedea că la un film se vede aiurea, treci pe UTF-8. Poți deduce că traducătorul a folosit fie Vista, fie MAC OS X!
Multumesc pentru raspuns!!!Le-am incercat pe amindoua si dau rezultate aproximativ asemanatoare, oricum mult mai bine decat inainte.
poate că fontul e de vină - ia pune unul cu Pro (myriad pro) spre exemplu
Dacule, n-o încurca, Myriad Pro e font pt tine, pt detepiști, ce are a face cu subtitrarea în VLC? Ăla folosește fonturi de sistem care au tot ce trebuie, encodingu e de vină.
Fontul trebuie: să nu aibă serife (picioruşe), să fie sufiicient de gros şi să nu aibă îmbîrligături: Arial Bold (black e prea tare) sau Helvetica Bold.
buna ziua, si eu am o intrebare. folosesc VLC 0.8.6c (pentru ca merge bine la mine pe calc am incercat unul mai nou si mergea in poze)
si vreau si eu sa schimb marimea fontului ! ca sa pot citi din pat subtitrarea.Eu nu am gasit setarea respectiva asa ca ma uit la filme cu Quick Time-ul ca face fontul ceva mai mare..dar la asta nu pot sa pun diacriticele…pt ca nu stiu unde sa-i setez fontul.
Sunt chestiuni pe care le—ati rezolvat cu mult inainte ca eu sa am probabil primul MAC
de aceea va rog sa ma ajutati cu un sfat daca se poate, eu inca nu am reusit sa gindesc diferit
Windows-ul mi-a mincat tineretea….si nerviii (nu sunt chiar asa de batrin..)
Multumesc domnilor !
O zi cit mai buna in continuare.
asa simplu…
in preferinte, acolo unde alegi fontul, mai ai un buton de choose…. ai apasat pe el?
Bineînțeles că nu. Tu nu ai observat că mulți pun întrebări fără măcar să citească un rînd de documentație, dacă e cazul, și fără măcar să apese 2-3-4 butoane?
La mine nu arata asa fereastra de optiuni..si nu am gasit desi am cautat bine pe acolo…
Deci va rog sa ma scuzati dar trebuie sa insist ca eu folosesc probabil alta versiune mai veche si poate nu gasesc setarile respective
La mine nu arata asa fereastra de optiuni..si nu am gasit desi am cautat bine pe acolo…
Deci va rog sa ma scuzati dar trebuie sa insist ca eu folosesc probabil alta versiune mai veche si poate nu gasesc setarile respective
O ai și acolo.
Altminteri, dacă nu e chiar așa de greu, descarcă ultima versiune.