O intrebare care ma macina de ceva vreme si la care nu am gasit raspunsul este: ce facem acum cand nu mai avem FW si vrem sa transferam (capturam) de pe o camera video care are doar FW si video-out? Ma refer mai exact la cele mini-DV.
Am cautat cat m-a dus mouse-ul dar parca nu am gasit solutia care sa ma multumeasca. Pana la urma este vorba doar de o editare subtirica cu iMovie (cate o lipire, cate o dezlipire etc.) a unor filmari nepretentioase. Singura conditie este mobilitatea solutiei adica pentru o cucoana care se fataie cu un MB Air ales chiar pentru portabilitate.
Ce am gasit pana acum au fost Snazzi sau Pinnacle dar nu sunt sigur ca reprezinta ceea ce trebuie. O alta solutie la care m-am gandit ar fi V-Mate (care iti limiteaza destul de mult posibilitatea de editare in schimb are avantajul independentei de sistem).
O intrebare care ma macina de ceva vreme si la care nu am gasit raspunsul este: ce facem acum cand nu mai avem FW si vrem sa transferam (capturam) de pe o camera video care are doar FW si video-out? Ma refer mai exact la cele mini-DV.
Am cautat cat m-a dus mouse-ul dar parca nu am gasit solutia care sa ma multumeasca. Pana la urma este vorba doar de o editare subtirica cu iMovie (cate o lipire, cate o dezlipire etc.) a unor filmari nepretentioase. Singura conditie este mobilitatea solutiei adica pentru o cucoana care se fataie cu un MB Air ales chiar pentru portabilitate.
Ce am gasit pana acum au fost Snazzi sau Pinnacle dar nu sunt sigur ca reprezinta ceea ce trebuie. O alta solutie la care m-am gandit ar fi V-Mate (care iti limiteaza destul de mult posibilitatea de editare in schimb are avantajul independentei de sistem).
Care este parerea voastra? Multumesc.
Păi părerea mea a fost și este una singură: eliminarea mufei fw, deocamdată cel puțin, este o mare imbecilitate, iar situație ca a ta era citată drept argument. N-ai altă soluție decît să iei un mac cu fw, încă mai sînt!
How funny! Poate vreun nepot al unui mahar de la Apple si-a luat actiuni la firma ce face adaptoarele, si a sugerat firmei “unchiului”, adica Apple, sa scoata prostia de port firewire, pe care nu-l utilizeaza mai nimeni….
Si uite asa decartezi peste 100 USD ... pentru ce? Pentru un adaptor (care nici macar nu are soft de Mac
Ma batea necuratul sa imi iau un nou MPB, dar mi-a trecut, cand am vazut ca nu are firewire. Si e si glossy in plus!
A propos: oare se poate face OSX sa booteze de pe un disc extern pe USB? Daca nu, inseamna ca vom ramane la calc-uri cu Firewire…
În afară de asta, cred că trebuie precizat un lucru: un adaptor fw la USB NU reface/nu crează o mufă fw, ci conectează la USB. Un asemenea adaptor, chiar dacă ar fi întru totul comptibil cu mac, nu va putea conecta un camcorder fw la mac, deoarece acel camcorder este văzut NUMAI via fw, nu via USB.
Nu înțeleg de ce se invocă repetat asemenea adaptoare ca argument, discuția deviază spre cu totul altceva: cît de capabili sînt unii să conecteze orice la orice.
argument? la ce?
ca a scos apple un calculator fara o mufa?
ca pune alt ecran?
asta nu inseamna nimic pentru mine
ce, se termina lumea?...
Doamne ferește să se termine așa repede. Brâncuși zicea că lumea e abia la început, îmi place să-l cred. De aia îi mai acord lui Steve 6 luni să-și revină.
argument? la ce?
ca a scos apple un calculator fara o mufa?
ca pune alt ecran?
asta nu inseamna nimic pentru mine
ce, se termina lumea?...
Doamne ferește să se termine așa repede. Brâncuși zicea că lumea e abia la început, îmi place să-l cred. De aia îi mai acord lui Steve 6 luni să-și revină.
Oare?: Daca legi un disc care are si FW pe USB la Mac, iar camera o legi la FW-ul discului, o vede Macul (iMovie)? Nu prea cred, dar poate incearca cineva (eu am camera la doctor).