mac.com pe evolution/ubuntu
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

cine ma poate ajuta sa imi setez si eu mailul pe ubuntu?
am pus asa:
server imap

mail.mac.com

la sent am pus smtp.mac.com

merge,imi sincronizeaza folderele dar nu merge sa trimit.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

trebuie sa te autentifici cu parola la send.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
bobocbbb - 16 Decembrie 2008 09:32 PM

cine ma poate ajuta sa imi setez si eu mailul pe ubuntu?
am pus asa:
server imap

mail.mac.com

la sent am pus smtp.mac.com

merge,imi sincronizeaza folderele dar nu merge sa trimit.

Probabil nu ai pus parola sau nu a bifat SSL și port 993. Să copieze identic ce vede în Mail.app la setări și va merge.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

portul nu l-am bagat nicaieri pt ca nu mi-a cerut,am incercat la sending mail cu smtp.mac.com:993
si daca pot intreba tot aici sa nu mai deschid alt topic,mai am o problema cu sunetul si cu printscreen-ul.
sunetul nu merge deloc iar printscreen nu stiu cum sa fac,pe windows mergea cu F14 si paste in paint,aici nu stiu,am un imac 20”

[ Modificat: 17 Decembrie 2008 03:27 AM de boboc ]
 Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

pt sunet am urmat instructiuniile de aici si tot nu merge:
http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=3697702&postcount=5
acum am un x pe sunet si daca dau click pe el imi arata: “no volume control GStreamer plugin and/or device found”

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

cu mail-ul: caută o bifă de SSL/Encryption la SMTP
cu sunet-ul: pai sunt încărcate modulele de alsa care tocmai le-ai compilat ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nu mai stiu sa zic acum,poate in o zi 2 pt ca tocmai am stricat mac-ul,nu mi-a mai bootat nimic….se pare ca optiunea cu triplu boot sa instalezi ubuntu pe partitia de bootcamp cu vista nu e o idee prea buna….
am vazut ca ai pus tu un link acolo unde instalezi cu gparted,sper sa reusesc si dupa revin cu amanunte despre sunet.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am facut triplul boot cu metoda descrisa aici:
http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/9932/
pe ubuntu aceasi problema,nu merge sunetul,in rest mi-a gasit 2 drivere restricted,broadcom wireless si ati/amd graphic driver,le-a instalat fara probleme.
la sunet nu arata nimic in neregula,arata volumul ok…dar nu e sunet.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
bobocbbb - 17 Decembrie 2008 10:34 PM

am facut triplul boot cu metoda descrisa aici:
http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/9932/
pe ubuntu aceasi problema,nu merge sunetul,in rest mi-a gasit 2 drivere restricted,broadcom wireless si ati/amd graphic driver,le-a instalat fara probleme.
la sunet nu arata nimic in neregula,arata volumul ok…dar nu e sunet.

Problema linux-ului pe mac-uri e complicată. Pe PPC, nu pot de niciun fel să setez rețeaua wl (deși o vede). Pe mac-urile intel, pe unele o vede, pe altele nu, cu sunetul nu am avut probleme.
Dacă nu te pricepi un pic la programare linux, nu cred că vei reuși, e cu răbdare și nervi.
Ultimele distribuții, Ubuntu 8 și Fedora 10 au mers, în general, fără probleme.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am avut si un powerbook g4 si la fel am avut probleme cu wireless-ul in ubuntu dar am observat ca daca la instalare am net imediat prin cablu imi gaseste driverele si le instaleaza,asa si pe imac mi-a gasit wireless-ul si ati graphic driver dar la sunet chiar nu stiu ce sa cred.
pana sa mi se strice tot sistemul am facut setarile de aici:
iar apoi imi arata un x pe sunet si daca dadeam click pe el imi arata: “no volume control GStreamer plugin and/or device found”

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
bobocbbb - 17 Decembrie 2008 10:59 PM

am avut si un powerbook g4 si la fel am avut probleme cu wireless-ul in ubuntu dar am observat ca daca la instalare am net imediat prin cablu imi gaseste driverele si le instaleaza,asa si pe imac mi-a gasit wireless-ul si ati graphic driver dar la sunet chiar nu stiu ce sa cred.
pana sa mi se strice tot sistemul am facut setarile de aici:
iar apoi imi arata un x pe sunet si daca dadeam click pe el imi arata: “no volume control GStreamer plugin and/or device found”

Da, ar fi o idee să reinstalez și să mă conectez prin sîrmă în timpul instalării, să-și facă singur bucătăria internă.
A se reține că relativ recent am pus pe un PB de 12 inci și Yellow Dog 6, și Fedora 10, și SuSe, nicio distribuție nu a setat rețeaua wl, deși o văd. Setarea în sine este însă „dimmed”.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

daca faci vreo instalare cu cablul bagat in mac direct sa imi spui te rog daca ti-a mers wireless-ul,eu asa sunt de parere pt ca mi-a mers pe imac,pe powerbook si pe inca 2 pc-uri.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
bobocbbb - 17 Decembrie 2008 11:28 PM

daca faci vreo instalare cu cablul bagat in mac direct sa imi spui te rog daca ti-a mers wireless-ul,eu asa sunt de parere pt ca mi-a mers pe imac,pe powerbook si pe inca 2 pc-uri.

Cînd voi avea timp, voi face acest test. Nu-s prea curios, pt mine linuxu este așa, un soi de pierdere de timp cînd n-ai ce face.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

cu sunetul am rezolvat cu putina rabdare si cu butonul search smile
sudo nano /etc/modprobe.d/options
and add “options snd-hda-intel model=imac24” to the file and save ( ctrl+o and ctrl+x to exit )
si cam atat era nevoie.
sa revin la titlu…cu mail-ul tot nu am rezolvat,nu merge sa trimit.
am incercat cu tot felul de setari,inclusiv acestea care sunt la mail.app si tot degeaba:
mail.mac.com:993
smtp.me.com:boboc.lucian
are cineva mobileme pe linux?

Semnătură