Suse 11.1
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti. sudist
Macuser din: 25.02.07

cheese  Suse 11.1. si pentru ppc. wink

Semnătură 

smile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti. sudist
Macuser din: 25.02.07

asa, cu “promptitudine”: dupa o idee de instalare pe hdd separat intr-un macpro intel:
1. se instaleaza rEFIt pe hdd-ul cu leopard.
2. se aranjeaza cu Boot Camp Assistant o instalare de windows, pe hard-ul al doilea; ne trece cheful de windows (  smile ) si bagam dvd-ul cu suse 11.1. sistemul se va restarta si
3. se trece la instalarea linuxului.
la fel am instalat si mandriva 2009 x64.

Semnătură 

smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 16.04.09

Yellow Dog, Ubuntu:
http://www.tuaw.com/2007/04/22/ubuntu-yellow-dog-linux-for-ppc/

Semnătură 

In patria nostra multe silve sunt qve Apple abundant

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 01.10.08

Interesant trucul cu EFI. smile

Chiar ma interesa,  pe Mac am folosit Linux doar pe PPC.

Legat de SuSE, in general nu mi se pare o distributie grozava.

Din pacate YaST isi cam merita numele (yet another setup tool).

Alta chestie stupida mi se pare ca softurile pe care le instalezi (prin yast sau zypper, din command line) nu isi rezolva intotdeauna asa-numitele dependencies cum trebuie.

(Banshee sau F-Spot, de exemplu, nu merg dupa instalare, o chestie care nu mi se intampla pe Fedora, Ubuntu, Mandriva etc.)

Poate ca era mai bine ca Novell sa se concentreze pe partea de server (SLES) si sa renunte la aia de desktop (SLED), la fel ca RedHat, si sa lase comunitatea din jurul openSuSE sa se ocupe de partea de desktop (vezi Fedora, una din cele mai bune versiuni Linux pe desktop).

Asa se face ca in cazul RedHat avem si CentOS (versiunea gratuita, rebranded - adica in afara de logo, e exact la fel), pe cand la SuSE nu avem un SLES gratuit - nu pt ca nu ar fi posibil, ci pt ca Novell nu a stiut sa coaguleze in jurul sistemului destui useri/developeri, in schimb a indepartat o gramada atunci cand a semnat pactul cu diavolul (M$).

Una peste alta, SuSE nu straluceste pe desktop, si din pacate nici pe server (Sergiu imi zicea la un moment dat ca HP-UX, de ex., are un “YasT” care chiar face ce ii spui. cool smirk).

‹‹ mac.com pe evolution/ubuntu      rkhunter ››