2 din 3
2
Apple cumpara Adobe?!
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
mindsoul - 30 Aprilie 2006 05:20 AM

eu nu cred ca Apple are forta finaciara sa cumpere Adobe, iar adobe nu este o firma in dificultate, de abia a cumparat Macromedia asa ca ce ziceti voi sunt vise frumoase.

Una la mână e faptul că achiziţiile şi fuzionările nu presupun neapărat ca una dintre părţi să fie în dificultate financiară, ba dimpotrivă: cumpăr o companie pentru că e profitabilă. Iar ceilalţi o vând pentru că pot scoate bani frumoşi acum cât compania are o valoare mare.

Doi: după datele financiare publicate în SUA, Apple ar cam putea să cumpere Adobe. Apple cică ar avea vreo 7 miliarde USD cash, iar valoarea de piaţă a acţiunilor sale este de 60 miliarde USD. Valoarea acţiunilor Adobe este în jur de 17 miliarde USD, aşa că bani s-ar găsi.

Să nu uităm alt motiv pentru care o uniune Apple + Adobe ar avea sens: Microsoft începe să-i calce pe coadă destul de mult pe Adobe. Aţi auzit de Microsoft Expression (fost Acrylic)? Începe să devină o suită asemănătoare cu Adobe Creative Suite. Dar de METRO aţi auzit? E unul din proiectele Microsoft care aduce destul de mult cu formatul PDF. Microsoft ar putea deţine la un moment dat toată gama de produse: sistem de operare, aplicaţii Office, aplicaţii pt. grafică şi web, format de fişiere universal. Ar putea Adobe să concureze cu un astfel de Microsoft? Nu se ştie. Imaginaţi-vă un PC “for designers”, cu un preţ extrem de atrăgător, în care Microsoft oferă, pe lângă Windows, suita Expression. S-ar putea ca mulţi să uite de “standardul” Adobe în acel moment. Aşa că Adobe şi-ar putea îndrepta atenţia către vechiul său prieten, Apple, care are exact ce-i trebuie ca să concureze cap la cap cu Microsoft. smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.10.05

mai este o varinata in care doua firme mari se aliaza ca sa fie mai puternice in fata celorlalti, adobe tocmai si-a cumparat concurenta, ca se alieze cu apple impotriva lui microsoft smile
spuneti-mi un studio grafic care nu are instalat un photoshop? sau un soft adobe? va zic eu ca nu exista asa ceva, eu cred ca viitorul va fi open source, uitativa la open office, firmle mari care cer $ grei pe soft-urile lor trebuie sa se confrunte cu asa ceva in viitorul apropiat.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

tudor, daca microsoft ar oferi ceva pt designers așa cum ofera acum pentru toata lumea windows…mai bine lasă...

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member

binenteles ca si microsoft a facut lucurui bune dar ca sa ajunga din urma adobe…este greu, mie imi vine greu sa lucrez cu alt soft decat photoshop, am mai incercat cateva, am incercat si fireworks, dar nu stiu mie greu m-am obisnuit cu programul si ma misc repede in el, ca sa trec la un program a lui microsoft nu prea ma trage inima am incercat si cateva open source, gimp parca dar nu-s de mine, sunt photoshop user exact cum am devenit mac user, e exact cum as renunta la mac, imposibil.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

pe de altă parte, concurența nu este deloc rea, prețurile poate vor mai scade…
si acum ca ma gandesc…ar fi 2-1 pentru microsoft, ei avand si corel, care la noi incă mai este folosit…

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Stiu ca o să-mi sară mulţi în cap pentru afirmaţia asta, dar eu nu cred în dezvoltarea softului Open Source în afara domeniilor în care excelează în momentul de faţă: servere, OS-uri pt servere, development… adică în general “geeky stuff”. Dacă studiem majoritatea proiectelor Open Source şi derivate, vedem că ele au luat naştere ca urmare a unor nevoi foarte specifice ale unor persoane, în general programatori. Au avut nevoie de un server gratis, pe placul lor? Au scos Apache. Au avut nevoie de un soft gratis pentru făcut imagini de pus pe web? Au făcut Gimp. Open Office este o excepţie, cred că a apărut ca o reacţie intensă la dominaţia Microsoft în acest domeniu. De altfel mie mi se pare foarte asemănător cu Microsoft Office, şi este printre puţinele proiecte care au ajuns la un grad de maturitate ridicat. La fel ca şi Linux.

Un soft Open Source pentru design grafic (de exemplu), comparabil cu Creative Suite, ar putea apărea numai ca urmare a nevoilor unui grup de persoane. Dar aceste persoane sunt graficieni, artişti sau fotografi, şi n-au nici o treabă cu programarea. Ei ştiu cum ar trebui să funcţioneze un astfel de soft, dar nu l-ar putea crea. Un programator nu ar fi niciodată interesat să creeze un program pentru paginare, gen InDesign - cu excepţia cazului în care ar fi plătit să facă asta, dar atunci bye-bye Open Source.

PS: Gimp poate înlocui Photoshop doar în procesul de editare -> export web, şi cam atât. Am încercat şi câteva programe gratuite pentru grafică vectorială (pe Linux). Lăsând la o parte faptul că nu se pot compara cu Illustrator şi unul încearcă să copie Corel Draw, toate sunt axate pe generarea de fişiere SVG, fratele vitreg şi oropsit al Flash-ului. Bun pentru web, dar inutilizabil pentru print.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
mindsoul - 30 Aprilie 2006 02:43 PM

binenteles ca si microsoft a facut lucurui bune dar ca sa ajunga din urma adobe…este greu, mie imi vine greu sa lucrez cu alt soft decat photoshop, am mai incercat cateva, am incercat si fireworks, dar nu stiu mie greu m-am obisnuit cu programul si ma misc repede in el

Acum vreo 8-9 ani eu nici nu cred că auzisem de Photoshop, lucram numai cu Corel PhotoPaint. Îmi făceam treaba? Sigur că da, fără probleme, şi împreună cu CorelDraw formau o pereche reuşită. După care am trecut la Photoshop de nevoie, pentru că aşa cerea firma la care mă angajasem. Nu e exclus să mi se mai întâmple o chestie dintr-asta în viitor, aşa că nu se ştie niciodată unde şi pe ce software vom lucra. Poate te angajezi la cea mai tare firmă de design din lume, care tocmai a făcut un contract pentru 120 de Dell-uri burduşute cu Microsoft Expression Suite smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member

open source este in continua expansiune, ramane de vazut daca vor aparea suite grafice care sa tinteasca target-ul lui adobe

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Tudor : iar dai in noi, 14-22? grin

Trebuie sa zic ca sunt multe proiecte opensource care si-au stabilit un model de business profitabil.
Dar ceea ce vad eu (prin lumea Java), sunt foarte multe librarii opensource care se bucura de prestigiu. Si asta mergand pe principiul “hai sa nu mai inventam fiecare roata, ca la urma urmei tot cu aceleasi lucruri lucram…”.
Si intradevar, difera business-case-ul la fiecare. Fiecare cu clientul si nevoile lui. Pe care, ca programator, le rezolvi. Si pe asta iei/ceri banii, nu pe basic building blocks. Cei care stiu Java poate vor intelege ca ma refer la Jakarta-commons, Hibernate, Spring, Struts, Stripes, etc, librarii pe baza carora construiesti.

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
Tudor - 30 Aprilie 2006 02:56 PM

Open Office este o excepţie, cred că a apărut ca o reacţie intensă la dominaţia Microsoft în acest domeniu.

OpenOffice a fost mai intai Star Office, facut de Sun si dat pe de-a moaca, pana la versiunea 5 (parca). Si se cam stie care sunt sentimetele lui Sun fata de Microsoft… Deci, a avut in spate o ditamai compania care a sprijinit suita asta. Dupa care a aparut OpenOffice ca open source, iar Star Office e pe bani (70 para).

Greu apar chestii serioase fara bani! Ceea ce e firesc, nu?

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

open source cer timp, disponibilitate, ceea ce nu este la îndemână oricui…

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 30 Aprilie 2006 02:00 PM

după datele financiare publicate în SUA, Apple ar cam putea să cumpere Adobe. Apple cică ar avea vreo 7 miliarde USD cash

heheheee
fix cat au luat pe Pixar
LOL

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

nu cred ca apple ar fuziona cu adobe. s-ar ajunge la monopol.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

a mai fost un zvon, acum vre-o 5-6 ani… si adobe a ramas tot adobe wink

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member

mie imi pare rau ca adobe a cumparat concurenta adica pe macromedia…de asta au si scorurile astea la soft-urile lor

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

2 din 3
2