da, de asta se vand atatea versiuni “originale”,
cred ca 70% din versiunile instalate pe pc-uri mac-uri sunt pirat, si asta datorita preturilor inccesibile, or fi ele o nimic toata pentru agentiile grafice mari dar pentru freelancers and photographers si cine le mai folosesc sunt excesiv de mari.
Hai sa nu exageram, ca Photoshopul nici nu este asha de scump
Sunt și în românia Softuri foarte scumpe de exemplu
Win Mentor- pentru contabilitate este 1200 EURO
pe cand Photoshop CS2 este 650 USD (Jumatate de pret)
și itzi ofera asistența gratuita, și nu are buguri, și etc…
pe când Win Mentor, Deși cumparat cu 1200 EUR daca
are ceva BUG, sau nu merge solicitzi asistenta tre sa
platest sa vina sa itzi faca programul sa mearga sau sa
itzi trimita un bug repair la programul pe care tu l-ai
platit deja.
Eu sunt foarte multumit de produsele Adobe lucrez cu Photoshop,
Illusrtator, InDesign, acrobat și merita investiția.
si freelancerii si fotografii, vind serviciile lor - deci exista bani…
offtopic!
si sa nu mai pomenesc acuma de ‘fotografii’ care au stricat piata! ce faceam pina acum 2-3 ani cu diapozitive (profesionale. de minim 6/9, care erau cam 3-600$ buc) — trebuie sa fac acum din niste imputite de jpeguri, care au mai suportat corectii de culoare dupa gustul artistului…. si mai vine apoi clientul, ca de ce se vad urit pozele??????
...de exemplu Win Mentor- pentru contabilitate este 1200 EURO…
Uhuuuuuu… ma speriasem… aveam un prieten care vindea Mentor acum vreo 10 ani, pe vremea cand aveau numai versiune DOS, iar pretul era ceva cu două cifre… 1200 EUR ajunge daca iei mai multe module dintr-alea, dar nu toate sunt necesare pentru toate firmele.
In orice caz, Adobe CS e clar că nu a fost făcut pentru a fi cumpărat de persoane care câştigă 300-400 euro pe lună. De leasing la software nu prea am auzit. O firmă, însă, ar trebui să şi-l permită.
...de exemplu Win Mentor- pentru contabilitate este 1200 EURO…
Uhuuuuuu… ma speriasem… aveam un prieten care vindea Mentor acum vreo 10 ani, pe vremea cand aveau numai versiune DOS, iar pretul era ceva cu două cifre… 1200 EUR ajunge daca iei mai multe module dintr-alea, dar nu toate sunt necesare pentru toate firmele.
In orice caz, Adobe CS e clar că nu a fost făcut pentru a fi cumpărat de persoane care câştigă 300-400 euro pe lună. De leasing la software nu prea am auzit. O firmă, însă, ar trebui să şi-l permită.
un periten a incercat leasign la soft. :-( a zis ca il cumpara mai bine cash, ca plateste mult mai mult daca il ia in leasing.
Oameni buni, hai sa fim seriosi. Daca nici Adobe nu are preturi ok ce mai ziceti de Quark.
Un CS 2 e cam 1000 $ sau EURO iar versiunea upgrade e 400 si include: Photoshop, Illustrator, InDesign, Version Cue, Adobe Bridge si Adobe Stock Photos.
Deci 6 aplicatii in comparatie cu Quark care face 750
Pai daca faci grafica, cat mama naibi iei pe un leaflt sau flyer - macar 50 de coco
Pe un poster de la 150 in sus, asta bineinteles daca “ai cu ce”. Si asa sunt preturi de dumping.
Pai in juma de an se amortizeaza si CS2 si mac-ul si .....
Problema e ca nu prea suntem obisnuiti sa platim pe soft atata timp cat e free pe toate drumurile.
adobe in ziua de azi chiar nu este scump, degeaba vorbim ca este scump, nu este, dacă 1100 dolari sunt mulți, atunci firmele ar trebui să nu se mai ocupe de asta, sa vândă covrigi la metrou
Eu zic ca isi merita banutzul.
Cine vrea sa lucreza comod si la calitate buna isi cumpara
Se poate lucra si cu altceva.
Mie unul imi place shi nu consider ca am dat banii de geaba.
Daca apple cumpara Adobe
shi mai bine cand imi cumpar urmatorul sistem il cumpar
cu tot cu pachetul de la adobe