2 din 2
2
am pierdut contactele…. ajutor!
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
cosmin mierlea - 12 Ianuarie 2009 03:10 AM

si eu folosesc funambol…este destul de utila aplicatia…dar deja sunt tardive aceste informatii pt ovidiu…ce sa zic…sorry man.

Am descarcat-o si eu. Nu mi-a importat calendarul, desi zic ca fac asta mad
A durat apoximativ 50 de minute sa importe 124 de contacte. Am sa o mai tin putin, poate e totusi utila.

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 19.07.06

Sal ,

La fel ca Windows Mobile 6 Pro , iPhone beneficiaza de aceleasi neajunsuri , greseli de administrare , management a contactelor .

Dupa ce cu un HTC Touch am sters de doua ori agenda :
o data cu ajutorul optiunilor ascunse am inlocuit agenda din telefon cu cea goala din outlook si a doua oara inainte sa
sincronizez am facut un backup , in timpul caruia s-a blocat si am pierdut toata agenda , am decis sa iau un iPhone .

Chiar si pentru cea mai amarata , inutila etc ... poza ,  daca o copiezi/muti intr-un folder , cu ajutorul lui ACDSee 3.2 facut prin ‘95 ,
si intalneste o alta cu un nume identic , nu numai ca ti le arata pe amandoua dar iti da si patru optiuni vizibil de neocolit
dar si utile : Replace , Skip , Cancel si Rename .

Pentru sincronizarea iPhon-ului , optiunile sunt imprastiate pe sapte pagini , unde ficare pagina are brizbrizurile ei .
In timp ce la WM6 sincronizarea te ia prin surprindere si te poti trezi cu agenda goala.
Sa setezi chestiile astea doua e mai ceva ca la sah .

Cum s-a intamplat :

Dupa o reinstalare WinXp pe curat , am facut , primul lucru , back-up la iPhone , tocmai din precautie .
Am sincronizat agenda iPhone cu Outlook , timp in care am avu 2 erori .
Contactele sau copiat pe calculator dar am zis sa mai fac o data fara eroare , asa ca am sters contactele din Outlook si am dat o noua
sincronizare pastrand aceleasi setari . Insa sincronizarea s-a inversat (???) si mi-a sters ce aveam pe telefon . Am innebunit , insa aveam backup-ul , care , nu stiu cum , a pastrat sms , setari , recent calls etc… numai agenda telefonica nu . Acum e goala , goala zero , zero barat .
iTune a iinlocuit agenda din telefon cu nimic , fara sa intrebe ceva de genu : vrei sa inlocuiesc agenda din telefon cu nimic ? Da/Nu ,
unde inlocuirea cu nimic este de fapt o stergere gen Recycle Bin + Shift .

Singurul back-up sigur , pentru a pastra : cunostintele , clientii , furnizorii etc ... , tot hartia si creionul ramane .

P.S.
Daca Jobs scapa cu bine de boala ce o are cu pancreasul , poate incepe sa faca lucrurile mai simple , nu atat de complicate .
Multa sanatate !

Semnătură 

ללא קורת גג

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Eu am mobileme si tot am ramas fara nr,noroc ca le am si pe sim.
Am reinstalat sistemul si la sync mi-a golit si ifonu si address book-ul din mobileme,trebuie mare atentie la
Prima sincronizare daca address book-ul de pe mac este gol.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05
cezar - 01 Februarie 2009 12:22 AM

Am sincronizat agenda iPhone cu Outlook , timp in care am avu 2 erori .
Contactele sau copiat pe calculator dar am zis sa mai fac o data fara eroare , asa ca am sters contactele din Outlook si am dat o noua
sincronizare pastrand aceleasi setari .

HAHA! Si crezi ca e vina Apple? Ai sters contactele de pe PC, ce vroiai sa faca?!??? Sa zica: “Esti un idiot! Hai sa-ti pun contactele la loc, dar de data nu le mai stergi, OK? Promiti?”
A facut ce trebuia: SINCRONIZARE!!!

Cred ca poti sa scoti baza de date Address Book din backupul iTunes, dar pe PC nu stiu cum se face, aici e forum de Mac…
Daca n-ai facut backup din nou dupa ce ai facut prostia, ai putea sa restorezi din backup. Si de data asta FA BACKUP!!! In sensul corect al cuvantului, adica pune .pst-ul ala deoparte din Outlook.

Pacat ca ai pierdut atat timp scriind prostii aici, in loc sa citesti cum se foloseste sync-ul in iTunes. sad sad sad

PS> Cand le-ai sters din Outlook, ai golit si cosul de gunoi?!??! Apple face programe greu de folosit? Moron! (Apple)

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Da . N-am mai fost atat de suparat de pe vremea lu’ Z80 , cand mi se bloca caseta . In fine .

Cum am zis mai sus am facut un backup , inainte de toate , care s-a dus in .../MobileSync/Backup .
Acolo sunt vreo 142 de fisiere , iar unul din ele contine agenda in format SQLite .
La Restore from Backup se reface tot , mai putin Contacts care ramane in continuare gol .

Vreo idee ?

Semnătură 

ללא קורת גג

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Încearcă asta, dar bănuiala mea e că nu mai există nici un contact în lista aia a ta din backup.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Danke , dar inca nu am acces la Mac .
Intre timp am mutat directorul in care am facut backup , dupa care am facut un nou backup .
Surpriza a venit cand am descoperit ca agenda este in directorul de backup cel nou dar nu si in telefon .
Mentionez ca este un telefon Orange si nu sunt pasionat de instalari soft sau etc.

Semnătură 

ללא קורת גג

2 din 2
2