Salut la toti,
Am o problema (de retea) pe care, printr-un search la voi pe site, as fi reusit s-o rezolv alta data…acum nu mai mere. Am un PC conectat la reteaua de cartier de la care am luat IP, DNS, Router (default gateway), le-am pus pe un i-book (OS Panther)acum doua luni si toata treaba a mers unsa. Acum o saptamina tipu cu reteaua a intrat in legalitate, a cumparat o clasa de IP-uri si acum trebe sa ma loghez la net printr-un soi de site, cu nume si parola, si abia apoi pot accesa ceva si asta numai cu PC/ul.Cu i-bookul meu n-a mai tinut figura. Am schimbat cuminte toate cele , da degeaba. De fiecare data cind introduc noile coordonate imi apare pe ecran urmatorul mesaj: The IP adress and the router adress are not consistent with the subnet mask you entered.
Tipul cu reteaua habar nu are cum sta treaba cu macurile, iar eu n-am habar cum e cu reteaua asta. Stie cineva cum pot rezolva? Ati mai intilnit o blestematie asemanatoare?
Da dom’le, Internet Explorer, Internet Explorer, dar ce e în site-ul ăla ? te autentifici la ce ? un proxy, un ceva ... dă-i view source la pagina aia și postează aici ce apare.
probabil ii ia ip-ul curent, oricare ar fi si-l NAT-eaza in exterior.
oricum, mesajul ala inseamna ca router-ul (default gateway-ul) nu este in aceeasi clasa data de IP-ul tau si netmask.
daca le-ai bagat de mana, verifica-le inca o data. daca sunt automate, spune-i desteptului.
de ce:
daca facem AND logic intre IP si netmask rezulta o adresa de retea 192.168.1.0
Daca facem AND logic intre IP router si netmask rezulta o adresa de retea 192.168.2.0
cele doua adrese de retea difera.
asta ar putea fi cauza mesajului de eroare pe care-l primesti
Salut la toti,
Am o problema (de retea) pe care, printr-un search la voi pe site, as fi reusit s-o rezolv alta data…acum nu mai mere. Am un PC conectat la reteaua de cartier de la care am luat IP, DNS, Router (default gateway), le-am pus pe un i-book (OS Panther)acum doua luni si toata treaba a mers unsa. Acum o saptamina tipu cu reteaua a intrat in legalitate, a cumparat o clasa de IP-uri si acum trebe sa ma loghez la net printr-un soi de site, cu nume si parola, si abia apoi pot accesa ceva si asta numai cu PC/ul.Cu i-bookul meu n-a mai tinut figura. Am schimbat cuminte toate cele , da degeaba. De fiecare data cind introduc noile coordonate imi apare pe ecran urmatorul mesaj: The IP adress and the router adress are not consistent with the subnet mask you entered.
Tipul cu reteaua habar nu are cum sta treaba cu macurile, iar eu n-am habar cum e cu reteaua asta. Stie cineva cum pot rezolva? Ati mai intilnit o blestematie asemanatoare?
E tipic, dar băieţii ăştia din reţelele de cartier învaţă. Ăia de la mine din zonă nu văzuseră în viaţa lor un Apple Base Station şi le-a plăcut. Mesajul „The IP adress and the router adress are not consistent with the subnet mask you entered..” [tipic] arată că ceva nu ai introdus bine acolo. Dacă eşti sigur că ai introdus datele cum trebuie, cere-le să-ţi modifice ei, în server, MAC address, pe care o culegi pt mac-ul tău din About this Mac/More Info… / Network…
nu prea are treaba MAC address cu “IP address”, “router address” si “subnet mask”
evident, dar la mine nu a mers pînă nu au setat băieții manual noul MAC address. fiind o rețea de cartier și acolo, am bănuiala că setările sînt aceleași ca aici. dacă MAC address nu are relevanță, atunci nu văd de ce nu s-ar putea conecta.
nu prea are treaba MAC address cu “IP address”, “router address” si “subnet mask”
evident, dar la mine nu a mers pînă nu au setat băieții manual noul MAC address. fiind o rețea de cartier și acolo, am bănuiala că setările sînt aceleași ca aici. dacă MAC address nu are relevanță, atunci nu văd de ce nu s-ar putea conecta.
Am uitat să adaug/precizez că MAC address a fost esențial în două cazuri similare, la Ambrozie network și la Adisys, cîțiva kilometri mai încolo. Am toate motivele să bănuiesc faptul că așa ceva e și acolo: rețelele de cartier necesită MAC address, cel puțin cele setate de mine.
MAC address este irelevant cînd:
- e conexiune prin cable TV
- prin Zapp (sau altele similare)
- institution network cu router
este ceva aiurea de la ei…
mac adress este foarte folosita in retelele de cartier, nu este legata de ip dar in cazul in care pui un alt ip si nu al tau ai conflict….
mai sus cred ca este vorba de niste setari aiurea de undeva…
Multam tuturor. O sa mai verific o data cum sta treaba. Sper sa fi gresit eu.
Eu zic să le dai un telefon și să le comunici MAC id a mac-ului tău; în prealabil, fă setările exact cum le-au dat ei (IP, subnet, DNS, router) - dacă merge fără a le comunica MAC address, cu atît mai bine. Eu zic că e de la MAC address. Simptomele descrise sînt EXACT cele pe care le-am avut și eu în 2 cazuri identice celui descris de tine.
Accesul pe baza de MAC adress e folosit din motive de securitate (sa nu se “intepe” cineva in retea si sa ia net moca) si functioneaza in orice fel de retea indiferent ca e prin cablu TV, fibra sau altceva. De regula la CATV nu e folosita pentru ca la randul sau si modemul de cablu are un MAC al lui si acela e verificat. Dupa cum ai descris problema ..“tipul a intrat in legalitate” probabil ca a inceput sa lucreze si la securitatea retelei.
Cel mai bine ar fi , mai ales daca ai de gand sa te conectezi cu calculatoare diferite, sa iti iei un mini router poate chiar si unul wireless care iti va rezolva problema Ii vei comunica mac-ul routerului ISP -ului si cu orice calculator vei intra .. ISP-ul va vedea numai MAC -ul routerului.Partea proasta e ca nu te vei mai putea conecta ca Activ pe anumite Hub-uri , o viteza mai mica la torrente (numai pe anumite trackere). Costurile sunt de la 1 mil - pana la 2.5 mil unul Wireless suficient sa iti faci treaba.
Partea proasta e ca nu te vei mai putea conecta ca Activ pe anumite Hub-uri , o viteza mai mica la torrente (numai pe anumite trackere).
Ce facee ? ceea ce spui tu acolo se întâmplă în cazul NATurilor prost configurate; majoritatea routerelor SoHo au opțiune de port forwarding, și se configurează foarte ușor (nu doar DC++ și torrents necesită porturi forwardate, ci și multe alte aplicații și joace cu multiplayer), așa încât să meargă totul fără nici o problemă, la fel ca în cazul conectării pe IP rutabil.
Gata, va scriu de pe mac.
TIPUCURETEAUA e iute de memorie; a umblat la setari astfel incit nu mai trebuie sa-mi fie recunoscut MAC-ul cu pricina. Acum pot intra la fel de bine cu a,bele calculatoare, PC si Mac, fara accidente.
Salutare.