Mulți, tot mai mulți noi utilizatori pun recurent aceleași întrebări: cum activez limba română? de ce fonturi am nevoie? de ce pe Windows se văd pătrățele în loc de ș / ț ? pe tastatura mea nu am ș (US physical keyboard) ? etc.
Propun ca toate aceste discuții să se mute la .RO și, mai ales, le sugerez tuturor să descarce setul meu de tastaturi RO unde am o luuuuungă discuție privind toate astea, inclusiv FAQ. E drept, în engleză, deoarece altfel nu le pot pune pe site-urile americane gen versiontracker.com sau apple.com. Nu am tradus documentația în română deoarece, pur și simplu, mi-e lene și nu am timp să vindec lenea. Deci la
http://homepage.mac.com/sorin_paliga/.Public/MAC OS X issues/Romanian Keylayouts.zip
găsiți ceea ceea ce vă trebuie: tastaturi alternative pt română, documente cu teorie, cu practică, cu întrebări și răspunsuri. TOATE întrebările legate de .RO care au apărut pe forum sunt cuprinse acolo + răspunsurile. Știu, e mai comod să primești un răspuns imediat, dar aveți totuși răbdarea să descărcațiși să citiți ce scrie acolo.