time capsule.hfs si ubuntu
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

stie cineva cum imi pot accesa hdd-ul de la time capsule pe ubuntu?
pt windows merge si comanda mount /dev/sda4 si folosesc si ntfs configuration tool.
pt mac ce as putea folosi si cum o pot monta,cu mount /dev/sda2 nu merge…imi spune can’t find /dev/sda2 in /etc/fstab or /etc/mtab

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Păi ai legat Time Capsule cu cablu USB la mac ? Are mufă USB ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Fara usb ma intereseaza daca merge.
Si ce soft imi trebuie pt a scrie partitiile de mac in ubuntu?
De asemenea pe mac pt a scrie pe ext3 se poate?

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Pentru Ubuntu n-ai nevoie de niciun soft special, dar dacă n-au avut grijă să compileze kernelul cu suport HFS, va trebui să instalezi separat modulele HFS+. Ele fac parte dintr-un pachet care nu mai ştiu cum naiba se cheamă smile acum vreo patru ani era în hfstools, s-ar putea să-l fi mutat în vreun kernel-modules-* ceva. Încearcă să montezi partițiile indicând că e vorba de partiții HFS+ (mount -t hfsplus /dev/sdaX /mnt/whatever sau mount -t hfs /dev/sdaX…), dacă se plânge că nu găseşte mount.hfsplus sau mount.hfs, trebuie să instalezi pachetele respective. Cred că băieții de pe forumul Ubuntu te pot lămuri mai bine în privința asta; nu ştiu dacă are suport implicit pentru HFS+, iar dacă nu are, driverele HFS+ şi HFS s-au tot plimbat printre pachetele distribuției, şi nu mai țin minte exact de care ai nevoie.

Pentru Mac există un driver ext2 pe care-l găseşti uşor dacă-i tragi un Google. E compatibil ext3 dar dacă montezi partițiile în mod asincron (i.e. în fstab apare async în dreptul lor) roagă-te să nu-ți pice curentul, pentru că ext2 nu are suport pentru jurnalizare :D.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

‹‹ rkhunter      partitie ext3 pe osx ››