Repararea fişierelor Quark defecte
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Cea mai mare nenorocire a unui Quarkist e două:
1. Unexpected end of file.
2. This document cannot be opened by this version of QuarkXPress.
Am găsit o rezolvare, pe cît de neaşteptată, pe atît de elegantă, la punctul 2, că punctul unu nu e de găsit. De aceea, fac apel la cei care au prima eroare să-mi trimită un fişier cu eroarea în discuţie să-mi trimită sau să experimenteze şi ei.
Iată despre ce e vorba.
Un coleg lucra la un album şi i s-a buşit. Era o lucrare grea, venită din Franţa, cu mii şi mii de boxuleţe, aşa cum lucrează francezii. Erau cam 100 de pagini şi nu era de ici, de colo, s-o iei de la început. Ciudat, toate back-upurile sufereau de acelaşi simptom. A încercat, în disperare de cauză, cu trialul de Q8, acelaşi răspuns: This document cannot be opened by this version of QuarkXPress. Resemnat, s-a hotărît să o ia de la început.
Am luat o versiune cu defect, am deschis-o cu un HexEditor (Resorcerer) şi am văzut ceva care semăna cu asta. Imaginea 1. Deschizînd un document sănătos, am constata că headerul avea o altă înfăţişare. Imaginea 2. La plesneală, am copiat primul rînd din documentul bun în documentul bolnav. Am închis şi am salvat. Bingo! Documentul s-a deschis iar eu mi-am savurat o bere!
Aş fi curios dacă sindromul “end of file” nu s-ar putea rezolva prin aceeaşi metodă.
De aia, întreb: are cineva o astfel de lighioană?
Precizez, pentru că nu mai am originalul, că am făcut o exemplificare “din burtă”.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

This document cannot be opened by this version of QuarkXPress -> știi că de cele mai multe ori, pe o alta mașină, cu alt quark, se deschide wink
cit despre prima eroare, uite ce zice quark, mai nou:  http://www.quark.com/service/desktop/support/techinfo/view.jsp?faq_id=305

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
iaru - 03 Ianuarie 2009 05:38 PM

Cea mai mare nenorocire a unui Quarkist e două:
1. Unexpected end of file.
2. This document cannot be opened by this version of QuarkXPress.
Am găsit o rezolvare, pe cît de neaşteptată, pe atît de elegantă, la punctul 2, că punctul unu nu e de găsit. De aceea, fac apel la cei care au prima eroare să-mi trimită un fişier cu eroarea în discuţie să-mi trimită sau să experimenteze şi ei.
Iată despre ce e vorba.
Un coleg lucra la un album şi i s-a buşit. Era o lucrare grea, venită din Franţa, cu mii şi mii de boxuleţe, aşa cum lucrează francezii. Erau cam 100 de pagini şi nu era de ici, de colo, s-o iei de la început. Ciudat, toate back-upurile sufereau de acelaşi simptom. A încercat, în disperare de cauză, cu trialul de Q8, acelaşi răspuns: This document cannot be opened by this version of QuarkXPress. Resemnat, s-a hotărît să o ia de la început.
Am luat o versiune cu defect, am deschis-o cu un HexEditor (Resorcerer) şi am văzut ceva care semăna cu asta. Imaginea 1. Deschizînd un document sănătos, am constata că headerul avea o altă înfăţişare. Imaginea 2. La plesneală, am copiat primul rînd din documentul bun în documentul bolnav. Am închis şi am salvat. Bingo! Documentul s-a deschis iar eu mi-am savurat o bere!
Aş fi curios dacă sindromul “end of file” nu s-ar putea rezolva prin aceeaşi metodă.
De aia, întreb: are cineva o astfel de lighioană?
Precizez, pentru că nu mai am originalul, că am făcut o exemplificare “din burtă”.

Oricum, ar trebui să trimiți lui quark rezolvarea, cu ironia de rigoare.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

@iaru
MMXPR3 smile
document facut pe un mac vechi, cu procesor motorola… smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Apropo, recomand insistent sa folositi un versioning control system. Va scoate din problemele astea si multe altele. Recomand perforce, e gratuit pentru echipe de pana in 2 oameni, dar merita pretul oricum. Alte solutii gratuite gen svn (client-server) sau mercurial (distribuit) sunt si ele foarte bune. Eu folosesc revision control la orice, pana si $HOME e tinut intr-un repository.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

asta e o solutie cind lucrezi documente tinute pe un server si accesate de multi useri
problemela asta specifice ale quarkului, sunt cunoscute inca de la versiunea 3 wink

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Merge perfect si cand lucrezi singur pe masina ta smile. Mai ales solutiile gen mercurial care sunt distribuite si nu au nevoie de server instalat. E super simplu mercurial, nu are nevoie de vreo configurare. Il instalezi si merge smile.

[ Modificat: 03 Ianuarie 2009 06:46 PM de Aram ]
 Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Vă înşelaţi, domnilor! Ceea ce v-am trimis e un document de Q7, creat şi deschis la mine pe calculator! Repet: nu e vorba de un document venit de undeva (o fi ost ăcut în altă parte, dar, la început, amers!), e un document prelucrat şi salvat, care, a doua zi, nu se mai deschide!

A doua explicaţie: End of File nu se referă la aplicaţie, ci la documet!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Pai… si tocmai impotriva problemelor de genul aceasta actioneaza solutia sugerata de mine smile. Asta pe langa faptul ca aduce multe alte beneficii.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 03 Ianuarie 2009 06:15 PM

@iaru
MMXPR3 smile
document facut pe un mac vechi, cu procesor motorola… smile

Nici gînd, dacule! E făcut la mine, pe MBP.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

un new document?
nu, poate e salvata o versiune mai veche… wink
ia uite aici, la file origin: http://www.macdisk.com/xpressen.php3

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, domne, un document NOU nouţ.
Uite, l-am făcut special pentru tine!
Scrie sus Pentru Dac! smile

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator

mda…
doar primele 4 grupe sunt identice
si probabil ca semnatura programului ramine aceeasi de la prima versiune de quark

eh… de asta a pierdut qxp terenul pentru mai tinarul indd
poate ca se ‘razbuna’ page makerul, detronat cindva de quark wink