Cea mai mare nenorocire a unui Quarkist e două:
1. Unexpected end of file.
2. This document cannot be opened by this version of QuarkXPress.
Am găsit o rezolvare, pe cît de neaşteptată, pe atît de elegantă, la punctul 2, că punctul unu nu e de găsit. De aceea, fac apel la cei care au prima eroare să-mi trimită un fişier cu eroarea în discuţie să-mi trimită sau să experimenteze şi ei.
Iată despre ce e vorba.
Un coleg lucra la un album şi i s-a buşit. Era o lucrare grea, venită din Franţa, cu mii şi mii de boxuleţe, aşa cum lucrează francezii. Erau cam 100 de pagini şi nu era de ici, de colo, s-o iei de la început. Ciudat, toate back-upurile sufereau de acelaşi simptom. A încercat, în disperare de cauză, cu trialul de Q8, acelaşi răspuns: This document cannot be opened by this version of QuarkXPress. Resemnat, s-a hotărît să o ia de la început.
Am luat o versiune cu defect, am deschis-o cu un HexEditor (Resorcerer) şi am văzut ceva care semăna cu asta. Imaginea 1. Deschizînd un document sănătos, am constata că headerul avea o altă înfăţişare. Imaginea 2. La plesneală, am copiat primul rînd din documentul bun în documentul bolnav. Am închis şi am salvat. Bingo! Documentul s-a deschis iar eu mi-am savurat o bere!
Aş fi curios dacă sindromul “end of file” nu s-ar putea rezolva prin aceeaşi metodă.
De aia, întreb: are cineva o astfel de lighioană?
Precizez, pentru că nu mai am originalul, că am făcut o exemplificare “din burtă”.
Cea mai mare nenorocire a unui Quarkist e două:
1. Unexpected end of file.
2. This document cannot be opened by this version of QuarkXPress.
Am găsit o rezolvare, pe cît de neaşteptată, pe atît de elegantă, la punctul 2, că punctul unu nu e de găsit. De aceea, fac apel la cei care au prima eroare să-mi trimită un fişier cu eroarea în discuţie să-mi trimită sau să experimenteze şi ei.
Iată despre ce e vorba.
Un coleg lucra la un album şi i s-a buşit. Era o lucrare grea, venită din Franţa, cu mii şi mii de boxuleţe, aşa cum lucrează francezii. Erau cam 100 de pagini şi nu era de ici, de colo, s-o iei de la început. Ciudat, toate back-upurile sufereau de acelaşi simptom. A încercat, în disperare de cauză, cu trialul de Q8, acelaşi răspuns: This document cannot be opened by this version of QuarkXPress. Resemnat, s-a hotărît să o ia de la început.
Am luat o versiune cu defect, am deschis-o cu un HexEditor (Resorcerer) şi am văzut ceva care semăna cu asta. Imaginea 1. Deschizînd un document sănătos, am constata că headerul avea o altă înfăţişare. Imaginea 2. La plesneală, am copiat primul rînd din documentul bun în documentul bolnav. Am închis şi am salvat. Bingo! Documentul s-a deschis iar eu mi-am savurat o bere!
Aş fi curios dacă sindromul “end of file” nu s-ar putea rezolva prin aceeaşi metodă.
De aia, întreb: are cineva o astfel de lighioană?
Precizez, pentru că nu mai am originalul, că am făcut o exemplificare “din burtă”.
Oricum, ar trebui să trimiți lui quark rezolvarea, cu ironia de rigoare.
Apropo, recomand insistent sa folositi un versioning control system. Va scoate din problemele astea si multe altele. Recomand perforce, e gratuit pentru echipe de pana in 2 oameni, dar merita pretul oricum. Alte solutii gratuite gen svn (client-server) sau mercurial (distribuit) sunt si ele foarte bune. Eu folosesc revision control la orice, pana si $HOME e tinut intr-un repository.
asta e o solutie cind lucrezi documente tinute pe un server si accesate de multi useri
problemela asta specifice ale quarkului, sunt cunoscute inca de la versiunea 3
Merge perfect si cand lucrezi singur pe masina ta . Mai ales solutiile gen mercurial care sunt distribuite si nu au nevoie de server instalat. E super simplu mercurial, nu are nevoie de vreo configurare. Il instalezi si merge .
Vă înşelaţi, domnilor! Ceea ce v-am trimis e un document de Q7, creat şi deschis la mine pe calculator! Repet: nu e vorba de un document venit de undeva (o fi ost ăcut în altă parte, dar, la început, amers!), e un document prelucrat şi salvat, care, a doua zi, nu se mai deschide!
A doua explicaţie: End of File nu se referă la aplicaţie, ci la documet!