In perceptia mea, posibil eronata, mi se pare o limitare a dreptului de exprimare pe o arie importanta a forumului. Si, poate, o recunoastere a incapacitatii moderatorilor de a face fata spiritului nostru balcanic. Fara suparare.
Anunturile de vanzari sunt acum comunicari unidirectionale. Nu sunt dialoguri, sunt anunturi. Limitarea dreptului de exprimare e prea mult spus. Revin la analogia cu anunturile din ziare. Aici, in plus, ai dreptul sa updatezi anuntul de cate ori vrei, poze, linkuri si un sistem privat de mesagerie direct intre vanzator si posibilul cumparator.
Incapacitatea administratorilor, sigur, cu asta sunt de acord. I-as zice mai mult o alegere a modului de folosire a timpului liber. Eu prefer sa-l cheltuiesc pe altceva, nu sa moderez discutii offtopic de sub un anunt de vanzari. N-am intalnit inca un forum de vanzari care sa fie bine moderat si cu libertate de opinie. Cel mai sanatos pe care l-am vazut eu in ultima perioada e cel de la miresici.ro, dar acolo nu e voie nici macar sa-ti dai nr de telefon sau adresa de mail in anunt. Moderatorii sunt platiti cu bani, si astfel totul e curat, rareori sunt flame-uri. In rest, am vazut numai forumuri de vanzari de tip Jungla Amazoniana. Vanzatorii au puterea pentru ca intoxica cititorii cu anunturi noi, cu Oferte speciale, cu UP-uri. Sunt topicuri tot timpul sus in care autorul n-are altceva de facut decat sa intre zilnic sa-si prășească arătura în cele 10-15 locuri in care a pus anuntul.
[Nu vorbesc aici de bursa Mac de la Softpedia sau alte forumuri cu 10 vizitatori pe saptamana, vorbesc doar de forumuri cu sute de useri activi]
Sigur, eu unul sunt deschis la sugestii, solutia de fata a fost un compromis intre mai multe directii complet diferite, sunt sigur ca poate fi imbunatatita. Totusi, vanzarea de spatiu publicitar nu poate face parte din solutie.
Cat despre spiritul balcanic… nu stiu ce sa zic. Cred ca atribui prea multa importanta natiei macuserilor. Sunt situri uriase de vanzari si anunturi (cum ar fi gumtree.com) in care gasesti absolut orice, sunt sute de mii de anunturi pe luna. Toata lumea vrea sa vanda. Daca situri ca ala ar lasa discutiile libere… cred ca n-ar mai conta spiritul nordic sau britanic. Solutia lor e simpla: pui anuntul, pui poza, date de contact (telefon sau email, nu PM) si de acolo te descurci. Balcanic sau african, o sectiune de vanzari nu cred ca trebuie sa aiba “discutii” ci doar anunturi.
@Tiz: dai pm la un moderator, dar acum cat e tranzitia. Mai apoi faci update in topicul vechi.
Topicurile vechi sunt inchise prin insasi natura lor. Dar daca scrii in titlu =VANDUT= (ca acum poti sa editezi anuntri vechi chiar si de 1 an) nu cred sa ai probleme nu? Si mai gandeste-te ca totusi suntem 4 admini si 2 moderatori, nu putem sa muncim noi toata noaptea sa fim siguri ca tu nu primesti un telefon de la un aiurit care nu vede ca anuntul e vechi si nu citeste regulamentul sau updateurile despre starea forumului… Sau ar trebui?
PREEMPTIVE STRIKE:
Exista un bug al forumului: dispare butonul de EDIT mai repede decat trebuie sau la primul refresh.
Deseara knockout se uita si speram sa repare. Clujenii sar cu bere pe el. E testat, cand are destule beri la bord lucreaza repede si mult, e practic un geniu al programarii. Cine are mana sa dea 2-3 beri (sper sa-i ajunga sa-l ameteasca) sa ma contacteze pe PM sa-i dau nr de mobil al lui knockout.
Salut si eu schimbarile din cadrul celor doua sectiuni.Sint binevenite si acum pare mai alb,mai stralucitor…...
Cu toate astea nu pot sa nu ma gindesc la cei/cele ce doreau sa vinda/cumpere ceva si nu stiau exact ce au/le trebuie.Inante intervenea cineva si lamurea situatia.
Mai am un gind.De fapt o sugestie pentru a-i impaca si pe cei ce vor sa stea numai in fata.Aparitia unui buton,a unei optiuni sau pagini in cadrul acelor sectiuni care sa afiseze numai anunturile editate si cele noi.Eu folosesc Firefox si urmaresc frecvent cele doua sectiuni.Inainte de schimbare era simplu:anunturile necitite imi apareau cu font bolduit,dupa ce le citeam se schimba.Asa stiam ce am citit si ce nu.Acum trebuie sa parcurg zeci de pagini pentru a vedea ce s-a schimbat. Acest fapt nu cred ca este in avantajul cuiva.Poate ca anuntul care te interesa era in pagina ce n-ai deschis-o.Functia SEARCH si ADVANCED SEARCH?De cite ori v-a gasit lucruri aiurea ce n-aveau legatura cu subiectul?Sau nu stiu eu sa le folosesc?!
UN AN MAI BUN CU SCHIMBARI IN BINE!
Parerea mea este ca si vanzarile/cumpararile, micile afaceri sunt o parte importanta a unei comunitati online, indiferent ca este comunitatea utilizatorilor de mac sau comunitatea posesorilor de buldogi francezi. Nu cred ca este o idee buna restrictionarea ariei de vanzari.
Noroc ca am gasit discutia asta dupa ce am fost 2 zile intrigat ca nu pot sa imi mut bateria de macbook pe care o vand mai sus in lista (dupa 4 zile).
Remarca e strict principiala, despre “limitarea dreptului de exprimare”. E doar nedemocratica, asta am vrut sa spun.
Avem n arii pe forum pe care putem discuta liber, linistiti sau agitati,
citez din regulament “prostul gust și “miștoul” nu sunt interzise sau înlăturate de pe acest forum.”
Dar ... intram in aria de vinzari, ca in biserica ... desculti, si/sau in liniste. Monologam, nu fluieram.
Am facut referire la moderatori, nu la admini. Solutia ar fi mai multi moderatori, sau un regulament si mai restrictiv la vanzari.
In momentul in care precizezi clar interdictia de up-uri, si omul persista, ai tot dreptul sa il banezi o vreme. Fara avertisment.
A fost avertizat prin regulament. Pentru sellerii insistenti, poti crea un user group separat, cu restrictie de a citi si scrie la vinzari,
pe o perioada de 30 de zile, sa zicem. Hai sa-i zicem grupul “turmentati”. Totul depinde de facilitatile scriptului Expression Engine.
Ca si solutie pentru un numar mai mare de moderatori, ca sa evitati persoanele care au gresit, injurat, au fost banate,
si au devenit moderatori (ca si cum ar fi o pedeapsa), exista 21 de membri cu peste 1000 de posturi,
din care 7 sint deja admini-moderatori. Puteti acorda drept de moderare si celorlalti 14.
Ca sa inlature prostul gust, mistoul si atacurile personale.
Da, imi mentin parerea ca spiritul de macuser exista, si se formeaza in timp.
Cauta macuseri cu peste 10 ani la activ si o sa imi dai dreptate.
Probabil doar ca, in vremurile astea tulburi, dureaza mai mult.
Mda, ar fi frumos daca ar exista lumea mirifica in care crezi tu ca ar putea fi transformat forumul de vanzari. Adevarul e ca userii “turmentati” incalca reguli simple si de bun simt si apoi se plang pe PM catre admin ca au fost nedreptatiti, ca este dreptul lor de a fi vizibili si a da UP. Si vor explicatii si nu se multumesc nici nu scrisori lungi, cronofage. Apoi, dupa ban, intra de pe modemuri GSM sau PPPoE cu IP diferit la fiecare vizita si-si fac cont cu nume inocent repostand si repostand acelasi mesaj de vanzare. Grup separat? Hahaha. Evident n-ai idee despre ce insemna moderarea in prezent pe macuser.ro.
Anunturile simple, classifieds, functioneaza de sute de ani. De 10 ani a aparut HTML-ul si acum totul trebuie sa incapa in el ca un patrat intr-o gaura rotunda. Maine poimaine o sa fie musai sa fie web 3.0.
Cat despre moderatori… nu stiu daca realizezi sau daca ii ranesti fara sa-ti dai seama, dar stii ca unul e din Suedia si altul locuieste in Italia, unul a fost banat pentru sarit de mustar, dar cu toate astea sunt moderatori buni? Asa ca atunci cand vorbesti de neintelegerea spiritului balcanic si de moderarea ca pedeapsa, poate ar trebui sa fii mai intelegator. Dar asta e o nota personala, cum zice si regulamentul, prostul gust e permis pe macuser.ro.
Despre cei 10 ani: se numeste etarna primavara. Traiesti in trecut, n-o sa mai existe niciodata 10 ani de macuser, vor fi intodeauna mult mai multi macuseri noi decat vechi, si ei vor desena trendul, chiar daca in ochii veteranilor e o linie gresita.
Sper sa nu fiu foarte departe de subiect si sa nu deschid alt topic, intreb:
butonul “report” functioneaza? alerteaza pe cineva? Cred ca ar fi util… ca tot se vorbeste de volumul mare de postari ce trebuiesc moderate! (poate si noi “civilii” putem ajuta “justitia”)
@Alex Cioba
Degeaba am eu numai note de 10 (peste 1000 de postari) daca am obtinut repetat nota mica la purtare (am fost banat). Privind aceste aspecte, din start nu sunt eligibil pentru academia de politie (moderator marcuser.ro). Sper ca am dat un “exemplu-metafora” haios
@Alex Cioba
Degeaba am eu numai note de 10 (peste 1000 de postari) daca am obtinut repetat nota mica la purtare (am fost banat). Privind aceste aspecte, din start nu sunt eligibil pentru academia de politie (moderator marcuser.ro). Sper ca am dat un “exemplu-metafora” haios
Nu l-ai prins tu pe PocoLoco la început ....
Las că-ți iei tu mac și te liniștești și poa’ ajungi și moderator
Cred ca mesajul de report ajunge la moderator, doar daca e un moderator numit la respectiva sectiune. Si cum majoritatea sectiunilor nu au moderator…
Ia sa mai fac io niste probe.
e cam enervanta faza asta cu mesaje unilaterale pe aria de vanzari…nu se poate negocia nu se poate afla calitatea produsului..informatii , poze ..totul trebuie facut prin PM ceea ce e obositor, enervant
ce naiba..doar nu e anuntu local din cucuietii de vale unde totul merge prin telegraf…asta e splendoarea unui forum ..comunicare in timp cat mai real…nu inteleg ce avea sistemul vechi ?
gata , mi-am zis ofu