Exact cum ti-am spus mai sus, la unele laptopuri apare ca SATA mode si trebuie pus pe off la altele compatibility mode si trebuie pus pe on. Ambele fac acelasi lucru, emuleaza IDE.
Fraților, Xp-ul a bootat pe acel Vaio după compilarea unui XP, numai că, ulterior, nu mai sînt drivere pt restul componentelor hard. Pe site-ul Sony nu se găsesc decît pt Vista, aici e problema.
cauta drivere apropiate de cele recomandate dar pentru xp
Atunci nu iti ramane decat sa afli exact ce componente are dupa seria de pe spate (codul exact fiindca in aceeasi familie pot fi 2 cu chipseturi diferite), iar apoi sa incepi vanatoarea de drivere pe siteuri-le producatorilor de componente.
Atunci nu iti ramane decat sa afli exact ce componente are dupa seria de pe spate (codul exact fiindca in aceeasi familie pot fi 2 cu chipseturi diferite), iar apoi sa incepi vanatoarea de drivere pe siteuri-le producatorilor de componente.
Cam așa… dar nu eu, ci el, fi-meo, dacă vrea back to XP.
Si eu am patit acelasi lucru. Cand mi-am luat Vaio la sfarsitul lui Aprilie mi-au zis ca nu mi-l pot livra cu XP. Noile modele de laptop=uri Sony folosesc drivere in proportie de aproape 100% compatibile Vista. Au recunoscut oarecum ca si-au calculat target-ul si le convine sa piarda clientii doritori de XP in favoarea parteneriatului - “monopol” cu Vista. Acum nu imi pare rau, Vista e superior XP-ului, mult mai intuitiv; functioneaza optim daca ai un sistem bun.
@dacuBurebista
Cei de la Dell sunt mai permisivi oarecum. Sora mea a insistat si i-a livrat un Latitude cu XP + cd de upgrade la Vista. (dupa multe insistente).
fiecare piesa harware are un hardware id… cu ala poti gasii drivere pe net ptr xp sau apropiate ptr xp..
oricum daca ai un sistem 2008 si 2 gb d ram nu prea se mai merita Xp-ul…o zice un fost XPist
fiecare piesa harware are un hardware id… cu ala poti gasii drivere pe net ptr xp sau apropiate ptr xp..
oricum daca ai un sistem 2008 si 2 gb d ram nu prea se mai merita Xp-ul…o zice un fost XPist
Și eu zic la fel…
Dar discuția a deviat puțin. Ideea de start era un paradox: e mult mai simplu azi să pui XP sau Vista pe un mac intel decît pe un PC producție 2008!
Și eu zic la fel…Dar discuția a deviat puțin. Ideea de start era un paradox: e mult mai simplu azi să pui XP sau Vista pe un mac intel decît pe un PC producție 2008!
Correct…am XP pus pe MB, și merge muult mai bine decât pe Dell-ul soției. Plus că instalarea driver-elor se face automat de către BootCamp…genial. Când trebuie să pun Win pe Dell și văd că pe CDul “original” cu drivere din cutie, pus de “deștepții” de la Dell am 1001 drivere de nu mai știi care dr…cu este pentru ce componentă, că nici nu scrie nicăieri ce placă de rețea ai, trebuie să ghicești….aaaah. Beton Mac-ul : îl aprinzi, bagi DVDul din cutie și face el tot…duh !!!
Și eu zic la fel…Dar discuția a deviat puțin. Ideea de start era un paradox: e mult mai simplu azi să pui XP sau Vista pe un mac intel decît pe un PC producție 2008!
Correct…am XP pus pe MB, și merge muult mai bine decât pe Dell-ul soției. Plus că instalarea driver-elor se face automat de către BootCamp…genial. Când trebuie să pun Win pe Dell și văd că pe CDul “original” cu drivere din cutie, pus de “deștepții” de la Dell am 1001 drivere de nu mai știi care dr…cu este pentru ce componentă, că nici nu scrie nicăieri ce placă de rețea ai, trebuie să ghicești….aaaah. Beton Mac-ul : îl aprinzi, bagi DVDul din cutie și face el tot…duh !!!
Da, asta voiam să spun. Mie mi se pare un paradox că e mai ușor să instalezi XP pe un mac intel decît pe un PC producție late 2007-2008. Sigur, procesul nu are întoarcere, ușor-ușor se va trece la Vista, iar XP va deveni istorie, totuși mulți zic că Vista e prea consumator de resurse și că XP se comportă mult mai bine.
eu am un HP cu 4gb ram si am tot XP. vista nu imi place. pt drivere se foloseste programul everest care zice tot ce ai in pc/laptop.cu informatiile alea(numele si nodelul fiecarei componente) cauti drivere.
beta-urile de la 7’th Crap “scapate” pe torenti, ofera numeroase surprize placute. cel putin asa spun ce-i care l-au testat si nu-s machaters. cica ar fi un fel de vista de pe care au scos toate zorzoanele si candyeye-urile stupide, n-are probleme cu driverele si nici nu cere configuratie de MacPro ca sa poti juca un Solitaire. Merge f bine pe config cu 1gb de ram. Tinand cont ca in ultimul timp se vand in draci netbook-urile care au de obicei configuratii slabe, ghiciti care-i treaba cu 7’th Crap!
Si ca producator de netbook-uri, cand stii ca produsul tau costa 300euro iar OS-ul de la M$ reprezinta, sa zicem 10% din pretul netbook-ului, parca l-ai vinde cu un ubuntu gratuit