Cînd se închid întrebările, voi încerca să fac un wiki din asta sau, poate, îl faci chiar tu, pas cu pas, cred că ar fi util multora.
Nu s-a lămurit ce înseamnă eroarea aia, cu cod numeric, 1620 parcă.
Da, Cattus, o să întreb adminii dacă e posibil, pentru că s-ar putea să fie niște chestii gingașe la mijloc. În uichend sper să termin chestiile de bază. Poate colaborăm cumva.
În ceea ce privește eroarea aia, de regula 16xx, e bubă mare.
În cel mai fericite cazuri e cauzată de alegerea de firmware greșit, 3G pentru 2G și invers. Dacă nu e asta, se poate încerca cu DFU Mode în loc de Recovery Mode sau, după caz, invers, restartarea calculatorului, conectarea cablului direct în computer (fără hub USB) sau schimbarea portului USB, făcut restore pe alt computer, reinstalat iTunes etc
În cele nefericite, înseamnă starea de cărămidă, cauzată de multe ori de bulirea commboard-ului. I s-a întîmplat fratelui meu și altor mii (da, mii) de utilizatori de iPhone din lumea asta.
Sper că i-am răspuns în același timp și ăluia negru, alanegru.
Scoate cablul și verifică-l, să nu fie tăiat pe undeva.
Suflă bine de tot mufa din fund de la iPhone, vezi să nu aibă praf sau scame. Dacă ai spray cu aer comprimat, folosește-l pe ăla.
Schimbă portul USB.
Vezi să fie fixate bine cablurile, în ambele părți și încearcă din nou.
Încearcă pe alt computer.
Aia e problema, “faulty USB connection”
salut, ma bag si eu in discutie pentru ca intampin o problema similara cu cea a lui cattus: iphone 3g resetat la factory settings si brickuit practic - nu mai pot face nimic dupa ce s-a resetat la setarile de fabrica, in sensul ca imi cere sa il activez prin itunes. surpriza? nu il recunoaste nici un itunes, indiferent ca este mac sau pc, xp sau vista. am schimbat cabluri, am incercat dfu mode, recovery mode, l-am lasat conectat o seara intreaga si nimic. are cineva vreo idee geniala sau am cumparat cel mai scump pres-papier? va multumesc in avans pentru ajutor.
Erorile sunt diferite de la un comp la altu…....pana sa vina Cattus la mine sa ii fac telefonu, restu de telefoane pe care le-am facut le bagam in DFU mode….de data asta mi-a dat eroare 1600…rezolvarea fiind sa il bag in Recovery Mode nu DFU…si a mers. Maine se pare ca ma viziteaza si alanegru si va anuntz care e treaba cu al lui. Pana atunci pace si rabdare pt ca problma asta cu “Erase all settings and data” nu e asa de grava….tot ce trebuie e sa te documentezi si sa urmezi niste pasi exacti….si eu ii mai gresesc dar invat de fiecare data…..tocmai d-asta va zic ca nu e un capat de tzara….sa ziceti mersii ca nu e o eroare de hard….ca astea de soft se rezolva toate :D. Bft all!
sper sa reusesc sa ii dau si eu de cap (poate cu ajutorul vostru amabil). evident ca nu scapam atat de usor sa fie o chestie de la apasarea butonului HOME (dupa cum spunea toma). tried it, intra in recovery mode cu iconita itunes si cablul usb pe display, dar itunes pe mac/ pc il ignora complet. l-am cautat si in windows in device manager si nu e recunoscut de nici o culoare ca usb device. idei, sugestii? eu unul sunt pe punctul de a-l blendui.
Nush ce sa zic….in cazul tau fiind 3G se skimba treaba. Merg altfel lucrurile cu UNlock si Jailbrake. Spune-mi si mie mai multe despre el…...de unde e luat? Pana sa se intample asta mergea normal? Ai mai avut probleme cu el? Ce firmware aveai pe el?
Ia încearcă cu DFU Mode. Urmează pașii exact așa:
1 Deschide iTunes și conectează telefonul la computer
2 Apasă cele două butoane în același timp, pentru 10 secunde exact, ecranul se va face negru.
3 După cele 10 secunde, eliberează butonul de sus și ține apăsat pe Home pînă cînd iTunes îți va zice că l-a detectat.
4 Continuă cu ce vrei să faci. Ai reușit să-l pui în DFU.
Atenție! Ecranul iPhone-ului trebuie să rămînă negru. Dacă ținînd cele două butoane apăsate îți apare mărul pe ecran, le-ai ținut prea mult. Lasă-l să se restarteze. Repetă procedura și ține-le apăsate doar 9 secunde. Dacă nici așa, atunci 8. E destul de dificil să-l pui în DFU la început dar, cu oarece experiență și exercițiu, devine ușor. Baftă.
Aici e cu dus si intors….azi cu telefonu lu Cattus in DFU nu mi-a instalat firmware-ul….insa in Recovery mode (imaginea cu cablu USB si iconitza iTunes) a mers. Asa ca e bine sa le incercati pe amandoua daca una nu merge. Tosusi prima optiune e DFU intotdeauna.