vreau si eu sa montez partitia de linux pe osx si nu reusesc,am luat EXTFSManager si am urmatoarele probleme
Nu cred că vei putea. Pt ext2, exista un utilitar, parcă ext2mount sau cam așa ceva (l-am folosit o vreme, dar în Panther și în Tiger).
O partiție de linux o poți rula, cred, cu Parallels sau cu alt emulator similar (mă gîndesc logic: dacă poți rula un uindăuz dintr-o partiție, simetric ar trebui să poți rula și un linux, dar s-ar putea să mă înșel).
Cel mai îmbucurător este că ultimele linux distro pot citi partițiile hfs+ fără alte șmecherii.
de asemenea partitia de linux nici pe windows nu o pot vedea,pe windows am instalat Ext2 IFS software si imi aparea eroarea urmatoare cand accesam discul:
“The disk in drive X: is not formatted. Do you want to format it now?”
am luat mountdiag mi-a afisat urmatorul mesaj:
“The volume has an Ext2/Ext3 fle system,but the EXTw IFS 1.11 software did not mount it because the file system has an inode size unequal to 128 Bytes
The only way to solve it is to back up the volume’s files and format the file system: give the mkfs.ext3 utility the -I 128 switch.Finally restore all the backed-up files.
After that the Ext2 IFS software should be able to access the volume.”
Poate ajuta cu ceva la rezolvarea pe mac….
am bootat in recovery mode si am dat e2fsck /dev/sda3 unde am linux-ul instalat….a urmat vreo 5pasi si nimic nou…
pe mac in afara de macfuse si EXTFSManager mai trebuie ceva instalat?
de pe linux am incercat sa dau si comanda :
mkfs.ext3 -I 128 switch
am zis ca poate o sa accesez partitia din windows si de acolo sa imi copiez pe osx ce am nevoie dar nici asa nu pot.
nu mi-a merg comanda: could not stat switch
Poti folosi varianta trial 10 de zile sau o poti cumpara daca vrei sa folosesti permanent o partitie ext3 pe MAC OS X. Disk Utility va stii sa repare hdd ext3 care au probleme.
Cea mai buna solutie este, asa cum spunea mai sus Cattus, sa folosesti o partitie (sau mai multe) HFS+ (fara jurnalizare, daca vrei read/write access) pt spatiul comun pe care vrei sa il accesezi de pe ambele sisteme de operare. Mac OS X o va vedea by default, iar in Linux e suficient sa adaugi specificatiile necesare de mount pt partitia respectiva in /etc/fstab (ca sa nu o tot montezi manual de fiecare data cand butezi).