11 din 13
11
iLife 09
  [ Ignoră ]   [ # 151 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.01.09

Mie mi se pare excelent 629 din 1618. Ce făceai înainte de iPhoto 09 dacă vroiai să aduni la un loc pozele în care apar anumite persoane? Păi eu făceam așa: trebuia să iau la rând poză cu poză și să aplic manual un tag de genul “Ea”. Sau “Familie”. Apoi făceam un Smart Album bazat pe acel tag. E incomparabil mai ușor acum. Normal că programul mai dă greș, dar la cât costă iPhoto, și mai ales cui i se adresează, mi se pare genial ce face.

yup. subscriu, usor de folosit, rapid si nu neaparat precis. Trebuie sa avem in cap ca e ieftin si nu e un produs adresat profesionistilor.

[ Ignoră ]   [ # 152 ]
RankRankRank
Member
Din: Alexandria
Macuser din: 18.02.08
iaru - 30 Ianuarie 2009 04:43 PM

Am şi eu o întrebare: cînd ai facut SHARE sau EXPORT, ce calitate ai ales?

Am ales Share/Export Using Quick Time/Quick Time Movie.mov/H.264 si apoi aceleasi setari ca si la QT Pro, adica Best quality si in rest totul pe automatic dar oricum nu conteaza, indiferent de format si de setari iese prost in comparatie cu aceleasi setari la QT Pro

[ Ignoră ]   [ # 153 ]
RankRankRank
Member
janel - 30 Ianuarie 2009 10:59 PM

yup. subscriu, usor de folosit, rapid si nu neaparat precis. Trebuie sa avem in cap ca e ieftin si nu e un produs adresat profesionistilor.

Omule nici filme High Quality pentru youtube nu poti sa faci, a facut un prieten de-al meu un film pentru youtube in Final Cut Pro care arata mai bine decat tot ce am reusit io sa fac cu iMovie la mine pe calculator

[ Ignoră ]   [ # 154 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ok…
ce-ar fi sa-i ceri sfatul lui tudor?
poate mai sunt citeva ‘trucuri’ bune de stiut

[ Ignoră ]   [ # 155 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05
Tudor - 30 Ianuarie 2009 09:32 PM
huk - 30 Ianuarie 2009 06:40 AM

Ca o statistica primitiva: dupa tot antrenamentul, a indentificat 629 poze din 1618 cu ea. “Slab, slab, foarte slab. Va platesc degeaba…”

Mie mi se pare excelent 629 din 1618. Ce făceai înainte de iPhoto 09 dacă vroiai să aduni la un loc pozele în care apar anumite persoane? Păi eu făceam așa: trebuia să iau la rând poză cu poză și să aplic manual un tag de genul “Ea”. Sau “Familie”. Apoi făceam un Smart Album bazat pe acel tag. E incomparabil mai ușor acum. Normal că programul mai dă greș, dar la cât costă iPhoto, și mai ales cui i se adresează, mi se pare genial ce face.

Eu ma uitam prin poze in thumbnail mic si selectam cu command maui multe poze pe care le trageam din cand in cand intr-un album. La sfarsit puteam sa selectez la toate si sa le pun tag. Cate 10-15 odata eram gata in 100 de trageri. Daca erau deja grupate in eveniment, chiar si mai putin.

Acum am de dat 1000 de click, setat patrat, resize, scris de mana nume, dubli click si GO TO 10.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 156 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06
d3xmeister - 30 Ianuarie 2009 11:08 PM

Omule nici filme High Quality pentru youtube nu poti sa faci, a facut un prieten de-al meu un film pentru youtube in Final Cut Pro care arata mai bine decat tot ce am reusit io sa fac cu iMovie la mine pe calculator

Tu auzi ce zici?Compari un film în Final Cut Pro cu unul făcut în iMovie?iMovie e pentru casă,pentru un filmuleț făcut cu camera foto sau cu o cameră video mai modestă,vrei calitate maximă atunci mergi cu programe pro.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 157 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: spatele laserului
Macuser din: 13.02.07

Exista o discutie separata despre calitatea filmelor in iMovie, nu stricati topicul, va rog!

[ Ignoră ]   [ # 158 ]
Rank
Newbie
Din: București
Macuser din: 20.11.07

am scris un mic review despre “Learn to Play” din GarageBand ‘09.Dar pentru că sunt interesat mai mult de chitară am cam ignorat partea de pian.Pentru cei interesati: http://carve.ro/post/74546613/garageband-ilife-2009

P.S sper ca nu am incalcat vreo regula ca am postat linkul asta aici.Daca e vreo problema just delete it.

[ Ignoră ]   [ # 159 ]
RankRankRank
Member
Din: London
Macuser din: 04.04.08
d3xmeister - 30 Ianuarie 2009 11:08 PM

Mda…singura chestie e ca nu prea ai de ce sa folosesti Final Cut Pro pentru filme de youtube…daca importi ce ai de editat in imovie, pui efecte, etc. ca sa ai calitate HD pe youtube il exporti 1280x720 si 44,1khz la audio. N-am auzit pe cineva sa foloseasca FCP pt youtube!!

[ Ignoră ]   [ # 160 ]
RankRankRank
Member

Despre iMovie am tras concluziile pe celalat post :d. Legat de Garage Band, am mare respect pentru aceasta aplicatie, desi nu o folosesc pentru ca nu sunt incepator si folosesc Logic Studio 8 pentru a creea muzica, GarageBand este foarte potrivita pentru incepatori in ale muzicii, este exact ce vrea sa fie, adica isi atinge scopul perfect, o recomand cu caldura, mai ales varianta 09, pentru incepatori va trece destul timp pana cand vor simti nevoia de altceva. Bravo, Apple !

[ Ignoră ]   [ # 161 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.08.08

Merg iLife si iWork ‘09 pe Tiger ?

[ Ignoră ]   [ # 162 ]
RankRankRank
Member
Din: Plaiurile Milka
Macuser din: 10.11.05

mie imi zice ca trebuie sa fac update la 10.5.6 eu avand 10.5.5 deci cred ca nu !

[ Ignoră ]   [ # 163 ]
Rank
Newbie
Din: București
Macuser din: 20.11.07

System Requirements

Mac OS X v10.5.6 Leopard or later
Mac computer with an Intel, PowerPC G5, or PowerPC G4 (867MHz or faster) processor.; iMovie requires an Intel-based Mac, Power Mac G5 (dual 2.0GHz or faster), or iMac G5 (1.9GHz or faster); GarageBand Learn to Play requires an Intel-based Mac with a dual-core processor or better.

[ Ignoră ]   [ # 164 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 08.01.08

Am instalat deja de 2 ori iLife, am dat permission, restart, si tot nu reusesc sa adaug Places, imi tot da
ca nu sunt legat la internet. Am inchis si LS si tot nimic.
Mai are cineva problema asta ?

Semnătură 

  iMac 24 Intel, iPod video, MacBook unibody, Airport Extreme, iPhone 3GS 32GB 

[ Ignoră ]   [ # 165 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Mda…singura chestie e ca nu prea ai de ce sa folosesti Final Cut Pro pentru filme de youtube…daca importi ce ai de editat in imovie, pui efecte, etc. ca sa ai calitate HD pe youtube il exporti 1280x720 si 44,1khz la audio. N-am auzit pe cineva sa foloseasca FCP pt youtube!!

Calitatea tehnica a unui filmulet nu depinde de aplicatia folosita. Depinde DOAR de sursa. Si depinde si de curiozitatea utilizatorului in a se “juca” in setari, fara a cunoaste in detaliu ceea ce face.

Evident ca o aplicatie profesionala ofera mult mai multe posibilitati de prelucrare, organizare, etc, dar nu imbunatateste calitatea sursei video.

Evident ca nimeni nu ar plati o mie si ceva de euro pe o licenta de FCP, doar pentru a monta filmulete pt Youtube. Doar daca plateste in .... pietricele, asa cum am mai vazut pe aici.

Cred ca aplicatiile din suita iLife, ar trebui comparate ca functionalitate si usurinta in lucru, si nu “cate butoane are in plus fata de ...”. Dar este DOAR opinia mea ... don’t make flamewar.

11 din 13
11