Se pare Palm nu va da “clasă”, totuși, iPhone-ului. Deoarece se lasă cu procese. S-a adus în discuție chestiunea, ieri, la conferința Apple. Citiți ce zice Tim Cook, de la 2:51 încolo.
Hai ca mai e mult pana acolo. Batalia patentelor e lunga si se termina cu un settlement sau o plata de licentiere. Pre o sa fie sanatos pe piata cand o sa fie gata.
Pre-ul e singurul smartphone de la aparitia iPhone pe care sunt tentat sa-l am. WebOS-ul mi se pare impresionant prin productivitate. Singurul lucru care nu mi se pare wow e forma, dar asta probabil se educa.
Care iPhone n-a luat nimic de la nimeni Nici macar numele. Banuiesc ca si tu ai fost un tip corect si iPhone-ul ala din semnatura luat in 2007 a fost cu abonament si nu unlock/jailbreak .
Hai sa nu fim mai catolici ca papa. Nu suntem evanghelisti iPhone ci doar utilizatori care ne dorim ce e mai bun/comod pentru noi.
Copie legala dupa iphone. Mie mi-ar fi rusine, sincer, sa scot asa ceva pe piata.
Nu mi se pare ca ar fi copie. Are cateva chestii asemanatoare, gen multi touch gestures, dar in rest nu prea vad lucruri specifice iPhoneului.
Totusi Palm Pre are cateva features de care si iPhoneul ar avea nevoie: multitasking (conceptul Cards e superb), GPS adevarat, gestures pe zona din afara ecranului, copy/paste, incarcator wireless, etc. Sunt lucruri folositoare, eu chiar sunt nerabdator sa vad cum merge in realitate, ca doar din filme e greu sa ne dam seama.
Mie imi plac ambele sisteme de operare, si e bine ca Palm vine cu un suflu nou si cu idei misto. Concurenta e intotdeauna benefica, si eu sper sa ii determine pe Apple sa scoata o generatie noua de iPhone anu asta (poate in iunie - iulie, ca sa respecte traditia).
Copie legala dupa iphone. Mie mi-ar fi rusine, sincer, sa scot asa ceva pe piata.
Nu mi se pare ca ar fi copie. Are cateva chestii asemanatoare, gen multi touch gestures, dar in rest nu prea vad lucruri specifice iPhoneului.
Să lăsăm chestiunea cu cine a copiat de la cine, Istoria, cum spuneam, a fost Newton (Apple, primul PDA, 1993–1998), apoi Apple a încetat brusc producția (ciudat, nu?) pt ca aproape imediat să apară Palm, de la bun început cu suport nativ pt MAC OS 8.x (iar ciudat, nu?), de mare succes cîtva timp, apoi detronat de alții, pt a reveni acum. iPhone are ceva din Palm, după cum Palm continuă, evident, Newton-ii din anii ’90. Așa că, dacă e să fie, tot Apple a fost primul, apoi (confidențial?) a transferat know-how către Palm, pe vremea cînd Steve se concentra pe revenirea pe piață, renunțînd la imprimante, la Newton-i și la camere.
M-aș bucura dacă Palm ar oferi o alternativă, acel Palm iiie pe care l-am avut mi-a plăcut tare mult, pe vremea aia era bijuterie rară, după aia s-a banalizat, iar Palm a trecut pe plan terț, nici măcar secund.
Greu de spus ce se va întîmpla, cu atîtea oferte și cu ștacheta foarte sus urcată de iPhone și cu ofertele de la Nokia, SE și alții mai mici, e greu.
Greu de spus ce se va întîmpla, cu atîtea oferte și cu ștacheta foarte sus urcată de iPhone și cu ofertele de la Nokia, SE și alții mai mici, e greu.
Stacheta nu e chiar asa sus pt ca in afara de iPhoneOS, nici un sistem de operare nu a fost gandit de la inceput pentru full touchscreen.
Symbianu de la Nokia e cam depasit, SE foloseste winMo pe smartphones, Blackberry OS s-a vazut ca nu e prea grozav in Storm, etc. Doar Google a incercat ceva serios construind Androidul de la inceput special pentru touchscreens, dar mai are destul de mult de lucru imo.
PS: Palm Pre arata destul de interesant si in filmuletul asta. Se misca foarte bine avand vreo 10 aplicatii deschise in acelasi timp. Trebuie neaparat sa-l vad live sa-mi fac o parere, dar mie unu’ imi place pana acum.
Concurenta e intotdeauna benefica, si eu sper sa ii determine pe Apple sa scoata o generatie noua de iPhone anu asta (poate in iunie - iulie, ca sa respecte traditia).
Da, vor scoate evident o noua versiune la sfarsitul lui iunie ..de asta sunt convins..totusi nu cred ca va avea cine stie ce update-uri hardware ci mai mult software si un pret mai mic..economia SUA e in recesiune din 2008 iar Steve e inca la pat…sau poate’si revine miraculos pentru prezentarea iPhoneului..mai sunt 5 luni..
Se stie ca adobe lucreaza la full flash mobile, daca vor vrea sa-l lanseze pe iphone atunci cred ca vor aparea si modificari hardware. Oricum apple e recunoscuta pentru faptul ca pune tot ce este mai nou in tehnologie in device-urile lor.
Se stie ca adobe lucreaza la full flash mobile, daca vor vrea sa-l lanseze pe iphone atunci cred ca vor aparea si modificari hardware. Oricum apple e recunoscuta pentru faptul ca pune tot ce este mai nou in tehnologie in device-urile lor.
Nu vad ce legatura are flash-ul cu modificarile hardware. Flash ar putea rula si pe iPhonul de prima generatie, dar ar manca prea multa baterie. De asta Jobs nu le-a dat voie celor de la Adobe sa puna Flashu pe App Store, nu din cauza unei lipse de hardware.
hahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahaha
hahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahah
hahahahhahahahhahahahhahahah…....ma omori! Nu mai pot!