D-ne D-ne
Deci NU cred ca sunt atat de TAMPIT sa nu stiu sa ma uit in Word fie el ” Microsoft Word 2008 for Mac ” sau fie ” Microsoft Word 2003 for Windows “
Acea lucrare NU este redactata sau paginata sau orice alte greseli sau probleme ati vedea in acele cateva randuri de text (desi nu am intrebat pe nimeni de corectitudine etc etc ) ... eu i-am dat clientului o macheta in Word (o pagina A5 cu alb de jur imprejur de 2 cm spatiu necesar pt mine la finisare si i-am zis fa-ti tata treaba in acest Word fa ce vrei acolo
) apoi omul a venit dupa cateva zile la mine cu wordurile ... datoria mea e sa le fac PDF sa le montez 2/A4 dau print si atat ... sa-i fac 300 de carti ... alta datorie nu am si nici nu vreau sa am
OK am trecut de asta ... sa trecem la chestiile ma ” profesionale “
CLIENT
- detine un laptop cu Windoze Vista Home
- Micro$oft Office 2003
- toata lucrarea in afara de footer si header este lucrata in Times New Roman fie ca e Bold / Normal / Italic ... sau are alte marimi de font
- omul si-a facut LOGIC setarile in Office 2003 la distantele dintre randurile de text in asa fel sa-i incapa in pagina informatia asa cum vrea el ... dar nu 2 randuri de text cu o distanta intre ele si 10 cu alta distanta ... deci nu e asa de idiot nici el si am verificat Word-ul lui pe Vista si e super OK
- la el pe Windoze deschid fisierul si arata OK nu au deloc decalari ATENTIE intre randurile de text
- APROPO cel care zicea mai sus ca citez ” Fiecare font are propriile spații și distanțe ” da asa este cum zici ... DAR ... cum iti explici ca intr-un fisier (ex screenshotul atasat) la varianta Mac daca ne uitam bine am si facut linii rosii ca sa scot in evidenta faptul ca DESI E ACELASI FONT PESTE TOT ... distantele intre randuri sunt altele difera haotic pestet tot ... uitati-va atent ... deci INDIFERENT DE FONTUL de pe MAC ... tot NU ar trebui sa se intample asta ... doar NU sunt asa de IDIOT sa fac fiecare rand de text cu un alt font diferit dar forte asemanator cu Times New Roman si sa nu-mi dau seama ca fac asta
- am printat pe hartie ca sa verific si ideea lui @huk la fel decalare vizibila intre randurile de text ... desi nu era asa o rezolvare ... cum sa vad ceva pe monitor si sa-mi iasa altceva pe hartie 
- in legatura cu problema ce tine de ” IMBECILITATEA MEA ” (intre ghilimele daca observati) si anume LIPLSA FONTURI ... rezolvarea e foarte simpla ... este Times New Roman clasicul font care vine pe moca de la Microsoft ... nu va ganditi la faza ca e un font special sau ceva de genul asta ... cartea respectiva este un curs la o facultate ... si este obligatoriu ca sa fie scrisa in clasicul Times New Roman marime 12 pe cat posibil peste tot ... si clientul nici habar nu are cum sa adauge un font pe Windoze el foloseste ce i se ofera in Office 2003 si atat ... deci scoateti din calcul fazele ca nu am eu cine stie ce font ... ca e TTF sau OT ... intradevar singurul lucru care nu l-am facut e sa iau de la Client fontul clasic Times New Roman si sal bag si eu la mine asa ca sa ma asigur ... desi si pe Mac este acest font clasic super uzual ... in rest NU aveti de ce sa va lauti nu are sent
- @psergiu - ” Ce word pe mac ? 2004 sau 2008 ? ” pe mac folosesc Microsoft Office 2008 for Mac
- @alin - DA distantele dintre randurile de text se dau cum vrei manual sau faci un Style
- @Cattus Thraex - dragul meu omul zice si se jura
... de ce ti se pare tie ca sunt alte fonturi ? ... deoarece privesti totul in ansamblu nu in amanunt ... ce am pus eu acolo sunt 2 Screenshoturi unul facut din Word Mac si unul facut din Acrobat ... normal ca dimensiunile de font vizual vorbind sunt altele nu am putut sa le fac identic screnshoturile sau ce vezi tu diferit acolo ??? ... pentru ca eu stiind ca o sa am aceasta POSIBILA problema cu deschisul pe Mac al fisierelor word facute pe Windoze ... m-am izbit de asta si alta data desi nu ar trebui sa existe probleme de genul asta STIU ... i-am instalat clientului pe Windoze ... Acrobat Professional ... ca sa poata face super simplu fisiere .PDF direct din Office doar apasand pe iconita din bara de sus ... si sa vina la mine direct cu fisiere .PDF ... mentionez ca asa am facut-o eu pe loc cand am vazut ca daca deschid fisierele .doc pe Mac apar decalarile mentionate ... deci dupa ce am facut pe Windoze acele .PDF -uri le-am luat la mine pe Mac ...le-am montat si am dat print fara probleme
- NU am deschis cu alte programe gen OpenOffice / Nisus ... la inceput le mai foloseam acum nu vreau deloc sa ma mai incurc cu ele ... iar in Pages ... unele fisiere .doc se distrug total altele se deschid OK
... aceasta lucrare consta in 3 fisiere .doc ... ceva de genul ... pag 1 - 42.doc / pag 43 - 96.doc / pag 97 - 164.doc
- REPET ... NU sunt IDIOT
... atat pe Windoze cat si pe Mac cand deschid acel fisier .doc ... imi apare ca font Times New Roman clasicul de la sistem
-
-
-
DIACRITICE
- nici eu nu-mi explic de ce daca am acelasi material unul cu extensia .doc si unul cu extensia .rtf ... atunci cand deschid fisierul .doc imi sar diacriticele si cand deschid fisierul .rft nu am probleme cu diacriticile
- clientul ma tot stresa la cap sa folosesc fisierele .rtf si eu nu intelegeam de ce insista ... si mi-a zis ca are aceste probleme cu diacriticile si de pe un calc pe altul cu Windoze ... si cineva l-a invatat sa salveze din Office ca .rtf si de atunci nu mai are aceste probleme ??? Nu stiu de ce ??? e bizar si pt mine ... si nu tine doar de PC-ul lui ci si pe ala de la servici la fel adica a incercat omul pe mai multe ??? nu sunt expert in Word il urasc si urasc sa lucraz ceva in el ... dar ... Cadrele Didactice altceva NU stiu 
Asa ca ce sa mai zic ???