1 din 2
1
Problema Microsoft Word ... De Ce ?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 02.02.07

deci am 1 fisier word (.doc) lucrat de client pe Windoze in Office 2003

dupa cum vedeti in imaginea atasata

cand deschid eu in Word pe Mac acel .doc mi se modifica tot aspectul ... apar decalari ... dar nu in text ... textul ramane in aceeasi organizare ... adica unde incepe propozitia si unde se termina ... PROBLEMA apare in spatiile dintre randurile de text ... aici au loc decalari majore ... si nici nu sunt la fel peste tot macar ... sunt pur si simplu haotice ... si categoric datorita acestor modificari de spatii intre randuri ... se modifica si paginatia din 10 pagini te trezesti cu 11 pagini

NU imi explic care e motivul acestor fenomene ... ce nu fac bine ?

ati intalnit si voi asa ceva

e asa mare diferenata intre Word Mac si Word Windoze ???

aveti un sfat pt mine cum pot rezolva problema ???

a si ce se mai intampla daca deschid undele fisiere .doc imi dispar diacriticile
desi e absurd folosim aceleasi fonturi si totusi in unele pagini cu acelasi font folosit de amandoi
mie imi dispar diacriticile
dar in unele apar fara problema
acelesi fonturi aceleasi dicaritice
in anumite pagini apar in altele dispar

la diacritice am gasit o solutie
clientul salveaza acel fisier .doc in Windoze in format .rtf
si atunci nu mai avem probleme de diacritice
dar ramane problema decalarilor dintre randurile de text

merci de orice ajutor

Semnătură 

iPhone 4 [32G]
2 x iMac 2012 27” i7 3.4Ghz 32GB OS X Mavericks
1 x MacBook Pro 2012 i7 2.6Ghz 8GB Anti-Glare OS X Mavericks
1 x iMac White 2GHz Intel Core 2 Duo 4GB OS X Snow Leopard
0 (zero) x Windoze Micro$oft from 2007

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Vezi sa nu fie o problema de afisare. Incearca un print (chiar si ca pdf) si vezi daca spatiile de pe ecran sunt si in pagina.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
LST - 09 Ianuarie 2009 09:02 PM

[...]
la diacritice am gasit o solutie
clientul salveaza acel fisier .doc in Windoze in format .rtf
si atunci nu mai avem probleme de diacritice
dar ramane problema decalarilor dintre randurile de text

merci de orice ajutor

1. Mie nu mi se pare deloc același font, sînt ambele fonturi cu serife, dar nu identice.
2. Poți explica mai clar chestiunea cu diacriticele? Dacă e vorba de eterna lipsă a lui ș/ț în Windows, atunci clar că fonturile NU sînt identice, altfel nu ar dispărea diacriticele în neant. Salvarea în format rtf ca soluție pt nedispariția diacriticelor mă lasă complet în ceață, nu pricep ce faceți acolo și de ce formatul rtf are rol curativ, să zic așa.
3. Ai testat cu alte aplicații? Ce se întîmplă dacă deschizi documentul cu OpenOffice ori cu Pages ori cu Nisus?...

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Este evident ALT FONT! Fiecare font are propriile spații și distanțe. Ia vezi, ce FONT scrie că folosește documentul de Word PC? TU ÎL AI ÎN SISTEM? Dacă nu, ce mai chichirez gîlceava?
Și mia e un lucru: chiar același font, dacă e TTF sau OT, are o structură diferită. Ia și fontul de PC și instalează-l. Mă înșel eu sa Ș-urile sînt diferite?

[ Modificat: 09 Ianuarie 2009 11:23 PM de iaru ]

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Iar în ceea ce privește diacriticele care se văd sau nu, “vina” e a ta. Ai, cu siguranță, o mare lipsă în materie de fonturi de bază.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Ce word pe mac ? 2004 sau 2008 ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

Daca distanta dintre rinduri ar fi egala, as zice ca ai setat la Word ori un stil ori un default care iti pune automat intre rinduri un centimetru sau asa ceva.

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
alin - 10 Ianuarie 2009 12:55 AM

Daca distanta dintre rinduri ar fi egala, as zice ca ai setat la Word ori un stil ori un default care iti pune automat intre rinduri un centimetru sau asa ceva.

Da, omul zice (= se jură) că fontul este același, și pe PC și pe mac, ceea ce este, evident, neadevărat. Se vede destul de clar că în stînga, pe mac, fontul este diferit, deși tot un serif + spațierea mai mare între rînduri.
Nu a răspuns cum se vede textul într-o altă aplicație, OpenOffice, Nisus sau Pages.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
psergiu - 10 Ianuarie 2009 12:25 AM

Ce word pe mac ? 2004 sau 2008 ?

Scrie Sergiulică, e 2008, dar nu asta cred că ar fi problema. Sau poate tocmai asta să fie? O fi încercat să deschidă în W 2004, acolo e la fel?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.11.06

Hihi, eu mai văd o greșeală: aș muta virgula dintre subiect și predicat înainte de atributivă (atenție la floating comma processor, da?)
grin

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

D-ne D-ne

Deci NU cred ca sunt atat de TAMPIT sa nu stiu sa ma uit in Word fie el ” Microsoft Word 2008 for Mac ” sau fie ” Microsoft Word 2003 for Windows “

Acea lucrare NU este redactata sau paginata sau orice alte greseli sau probleme ati vedea in acele cateva randuri de text (desi nu am intrebat pe nimeni de corectitudine etc etc ) ... eu i-am dat clientului o macheta in Word (o pagina A5 cu alb de jur imprejur de 2 cm spatiu necesar pt mine la finisare si i-am zis fa-ti tata treaba in acest Word fa ce vrei acolo smile ) apoi omul a venit dupa cateva zile la mine cu wordurile ... datoria mea e sa le fac PDF sa le montez 2/A4 dau print si atat ... sa-i fac 300 de carti ... alta datorie nu am si nici nu vreau sa am

OK am trecut de asta ... sa trecem la chestiile ma ” profesionale “

CLIENT
- detine un laptop cu Windoze Vista Home

- Micro$oft Office 2003

- toata lucrarea in afara de footer si header este lucrata in Times New Roman fie ca e Bold / Normal / Italic ... sau are alte marimi de font

- omul si-a facut LOGIC setarile in Office 2003 la distantele dintre randurile de text in asa fel sa-i incapa in pagina informatia asa cum vrea el ... dar nu 2 randuri de text cu o distanta intre ele si 10 cu alta distanta ... deci nu e asa de idiot nici el si am verificat Word-ul lui pe Vista si e super OK

- la el pe Windoze deschid fisierul si arata OK nu au deloc decalari ATENTIE intre randurile de text

- APROPO cel care zicea mai sus ca citez ” Fiecare font are propriile spații și distanțe ” da asa este cum zici ... DAR ... cum iti explici ca intr-un fisier (ex screenshotul atasat) la varianta Mac daca ne uitam bine am si facut linii rosii ca sa scot in evidenta faptul ca DESI E ACELASI FONT PESTE TOT ... distantele intre randuri sunt altele difera haotic pestet tot ... uitati-va atent ... deci INDIFERENT DE FONTUL de pe MAC ...  tot NU ar trebui sa se intample asta ... doar NU sunt asa de IDIOT sa fac fiecare rand de text cu un alt font diferit dar forte asemanator cu Times New Roman si sa nu-mi dau seama ca fac asta

- am printat pe hartie ca sa verific si ideea lui @huk la fel decalare vizibila intre randurile de text ... desi nu era asa o rezolvare ... cum sa vad ceva pe monitor si sa-mi iasa altceva pe hartie smile

- in legatura cu problema ce tine de ” IMBECILITATEA MEA ” (intre ghilimele daca observati) si anume LIPLSA FONTURI ... rezolvarea e foarte simpla ... este Times New Roman clasicul font care vine pe moca de la Microsoft ... nu va ganditi la faza ca e un font special sau ceva de genul asta ... cartea respectiva este un curs la o facultate ... si este obligatoriu ca sa fie scrisa in clasicul Times New Roman marime 12 pe cat posibil peste tot ... si clientul nici habar nu are cum sa adauge un font pe Windoze el foloseste ce i se ofera in Office 2003 si atat ... deci scoateti din calcul fazele ca nu am eu cine stie ce font ... ca e TTF sau OT ... intradevar singurul lucru care nu l-am facut e sa iau de la Client fontul clasic Times New Roman si sal bag si eu la mine asa ca sa ma asigur ... desi si pe Mac este acest font clasic super uzual ... in rest NU aveti de ce sa va lauti nu are sent

- @psergiu - ” Ce word pe mac ? 2004 sau 2008 ? ” pe mac folosesc Microsoft Office 2008 for Mac

- @alin - DA distantele dintre randurile de text se dau cum vrei manual sau faci un Style

- @Cattus Thraex - dragul meu omul zice si se jura smile ... de ce ti se pare tie ca sunt alte fonturi ? ... deoarece privesti totul in ansamblu nu in amanunt ... ce am pus eu acolo sunt 2 Screenshoturi unul facut din Word Mac si unul facut din Acrobat ... normal ca dimensiunile de font vizual vorbind sunt altele nu am putut sa le fac identic screnshoturile sau ce vezi tu diferit acolo ??? ... pentru ca eu stiind ca o sa am aceasta POSIBILA problema cu deschisul pe Mac al fisierelor word facute pe Windoze ... m-am izbit de asta si alta data desi nu ar trebui sa existe probleme de genul asta STIU ... i-am instalat clientului pe Windoze ... Acrobat Professional ... ca sa poata face super simplu fisiere .PDF direct din Office doar apasand pe iconita din bara de sus ... si sa vina la mine direct cu fisiere .PDF ... mentionez ca asa am facut-o eu pe loc cand am vazut ca daca deschid fisierele .doc pe Mac apar decalarile mentionate ... deci dupa ce am facut pe Windoze acele .PDF -uri le-am luat la mine pe Mac ...le-am montat si am dat print fara probleme

- NU am deschis cu alte programe gen OpenOffice / Nisus ... la inceput le mai foloseam acum nu vreau deloc sa ma mai incurc cu ele ... iar in Pages ... unele fisiere .doc se distrug total altele se deschid OK smile ... aceasta lucrare consta in 3 fisiere .doc ... ceva de genul ... pag 1 - 42.doc / pag 43 - 96.doc / pag 97 - 164.doc

- REPET ... NU sunt IDIOT smile ... atat pe Windoze cat si pe Mac cand deschid acel fisier .doc ... imi apare ca font Times New Roman clasicul de la sistem

-
- -

DIACRITICE

- nici eu nu-mi explic de ce daca am acelasi material unul cu extensia .doc si unul cu extensia .rtf ... atunci cand deschid fisierul .doc imi sar diacriticele si cand deschid fisierul .rft nu am probleme cu diacriticile

- clientul ma tot stresa la cap sa folosesc fisierele .rtf si eu nu intelegeam de ce insista ... si mi-a zis ca are aceste probleme cu diacriticile si de pe un calc pe altul cu Windoze ... si cineva l-a invatat sa salveze din Office ca .rtf si de atunci nu mai are aceste probleme ??? Nu stiu de ce ??? e bizar si pt mine ... si nu tine doar de PC-ul lui ci si pe ala de la servici la fel adica a incercat omul pe mai multe ??? nu sunt expert in Word il urasc si urasc sa lucraz ceva in el ... dar ... Cadrele Didactice altceva NU stiu smile

Asa ca ce sa mai zic ???

Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am deschis acelasi fisier .doc in Word si in Pages ... obeservati si voi diferentele

NU amai am acest fisier si in format .RTF ca sa va arat si in word daca il deschid nu imi dispar diacritecele ... dar o sa-l aduc de la serv si o sa va arat screenshot

Sper sa fi acoperit toate reprosurile la

IMBECILITATEA

mea

smile

Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Si ca sa mai adaug ceva

un fisier .doc e un fisier .doc (adica e prost smile)

ca o posibila rezolvare la problema cu decalarile intre randurile de text

stau si ma gandesc acum oare acele distante date de client intre randuri ... el o fi creat niste styleuri ceva si eu nu le am la mine pe Mac ... ca sa facem o comparatie cu CSS de la webdesign ... desi acele styleuri ar trebui sa fie embedded in .doc ... cred ???

NU mai stiu si nu cred ca ma tin nervii sa rezolv Misterele Microsoft ... smile ... am rezolvat am tiparit totul a iesit bine

Dar era bine de stiut pt cultura generala

la faza cu diacriticele o sa aduc fontul de pe Windoze si pe mac sa vad daca se simte vreo diferenta

la faza cu decalarile intre randurile de text ... nu am rezolvare decat sa-i cer sau sa-l ajut pe client de acum in colo sa-si faca de pe windoze fisierele .pdf

Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Ia verifică pe Mac dacă nu cumva ai instalate mai multe versiuni de Times New Roman:
- Dacă ai un Times New Roman în /Library/Fonts -> ăla ar trebui să fie cel bun, lasă-l în pace
- Dacă găseşti un folder numit /Library/Fonts/Microsoft în care mai ai nişte fonturi Times New Roman - pe alea şterge-le că nu au diacritice.
- Dacă cumva mai ai TNR-uri şi prin /Users/USERUL-TĂU/Library/Fonts - şterge-le şi pe alea.

După care dă un logout şi login din nou şi deschide iar fişierul cu pricina.

[ Modificat: 10 Ianuarie 2009 07:12 AM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Exact. Sînt mai multe versiuni de TNR, iar Word preia o varianta. Ca dovadă: ceea ce e în stînga are diacritice cu virgulă dedesubt, iar în dreapta, TNR de Microsoft foloseşte propriul TNR care NU vede codarea de mac. Nu vede pentru că NU ARE! Are numai codarea de Windows.
P.S.: Aşa-i că textul din stînga e scris cu layout-ul “Romanian” de mac?
Ia deschide matale Font Book sau ce ai şi verifică dacă nu există DOUĂ versiuni, cu bumb negru!

Explicaţie pentru rtf: Wordul adoptă automat varianta corectă a fontului. Dracu ştie de ce!

[ Modificat: 10 Ianuarie 2009 08:06 AM de iaru ]

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

DA

merci pentru ajutor @Tudor

problema era de la fonturi in AMBELE cazuri

DAR

NU era de natura prezentata de cei de mai sus ca si cum eram atat de incompetent incat sa nu realizez ca imi face inlocuire de fonturi cu font diferit fara sa-mi dau seama

acum ca Times New Roman e de 2 ori in Fonts si ca sunt atat de diferite unul fata de celalalt

foarte bizar

desi sa zicem ca Word-ul alegea varianta bizara de Times New Roman

nu ma asteptam ca un font bizar sau nu desi este acelasi peste tot in pagina sa se comporte atat de haotic (faza cu distantele intre randurile de text) distantele nu erau aceleasi ... intre unele randuri mai mare intre altele mai mica ... desi acelasi font peste tot

am deschis Font Book si intradevar acolo sunt Blestematele de fonturi de cacao ... Windows Office Compatible

am oprit tot ce NU avea bulina neagra si acum TOTUL e paradis

decalarile intre randurile de text NU mai exista

problemele cu diacriticele si ele NU mai exista

merci inca o data pentru ajutor

Semnătură 

iPhone 4 [32G]

1 din 2
1