Skype Caller ID si iPhone = :( sad, sad, sad…
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Am un cont skype de pe care sun in strainatate (asa se cheama Romania acum pentru mine). Si am vazut ca atunci cand suni apare numar blocat/ascuns. Si unii nu raspund, din motive diverse.

Asa ca am zis sa dau 20 de eurocenti in plus si sa-mi inregistrez numarul de mobil la Skype.com astfel incat sa am caller ID, adica atunci cand sun, Skype sa faca spoofing cu numarul meu de mobil, sa pretinda ca sunt eu de pe alt numar si cei care ii sun sa stie ca e cineva de aici, eventual sa bage nr in memorie si sa-i apara numele meu.

Toate bune si frumoase, a durat activarea o zi, am confirmat de 2 ori sa fie sigur Skype ca e Ok.

Si azi am testat. Pe iPhone-ul meu nu merge, apare tot Blocked. Pe iPhone Orange RO nu merge. Pe iPhone Vodafone RO nu merge. Pe HTC Orange Franta merge. Zic: asta e, nu merge in RO. Apoi ma sun pe mine pe un SE in roaming si merge. Apoi pe alt Vodafone non iPhone si merge. Singura concluzie logica: Nu merge pe iPhone!

Si apoi am sunat de pe mobil pe iPhone VF RO si apare nr corect.

Deci Skype Caller ID si iPhone = no love.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Poate ca nu e Skype-ul de vina!
Am avut aceleasi mari probleme pe Orange. Cand eram in Marea Britanie, numarul apelantului era ascuns - apelantul era din Romania. Reteaua era Orange UK - nu am putut selecta alta, chiar daca mai erau vreo 4 disponibile… partenerul lui BIG ORANGE, of course.
Daca ma suna un nr din Marea Britanie, vedeam apelantul. Dar de la absolut nici un numar din Romania…
Am urlat la Orange cand am venit in tara, dar degeaba.
Probabil ca roamingul se face prin diversi furnizori de VoIp, si “se pierde “numarul.
Culmea e ca, la Vodafone, nu am avut aceasta problema acum 2 ani: oriunde eram - H, A, D, F, GB, vedeam numarul celui care ma apeleaza, de pe orice retea mobila din Romania sau de aiurea.
De curiozitate, cumpara o cartela preplatita locala, pune-o in iphone si cred ca vei vedea orice nr care te apeleaza (cu exceptia celor ce doresc - seteaza- sa aiba nr. ascuns. Refa experienta cu cartela de Orange.
Bafta!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Cel putin unul dintre noi nu intelege ce zice celalat!

Eu zic ca nu e Skype de vina, e iPhone! Am completat experimentul. Am pus cartela de Uk din iFon in SE si acum vede numarul de Skype. Am pus cartela din SE in iPhone (anterior pe cartela asta a identificat corect apelantul) si acum vede doar Blocked. Nu e reteaua de vina, nu e Skype, e iPhone de vina!

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
huk - 10 Ianuarie 2009 12:42 AM

Cel putin unul dintre noi nu intelege ce zice celalat!

Eu zic ca nu e Skype de vina, e iPhone! Am completat experimentul. Am pus cartela de Uk din iFon in SE si acum vede numarul de Skype. Am pus cartela din SE in iPhone (anterior pe cartela asta a identificat corect apelantul) si acum vede doar Blocked. Nu e reteaua de vina, nu e Skype, e iPhone de vina!

There is a lost Wallach in Wales
Whose mates remained stopped without reins
When he tried to call them by chance
Very often his mobile may glance
But nothing was seen on that stance.

Which is indeed a bad Apple balance

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

N-are nici o legătură cu problema ta dar, fiind vorba de Skype și iPhone, ai încercat Truphone.app?

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
toma - 12 Ianuarie 2009 04:06 AM

N-are nici o legătură cu problema ta dar, fiind vorba de Skype și iPhone, ai încercat Truphone.app?

Ca june învățăcel în ale aifăunului, asta e ceva pt iPhone? E drept că acuma fi-meo se joacă cel mai mult cu el, a descărcat o aplicație pt prins pești, totală nebunie… Am mai descoperit că aifăunu poate fi și poloboc! I be dam’...

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
Cattus Thraex - 10 Ianuarie 2009 02:12 AM
huk - 10 Ianuarie 2009 12:42 AM

There is a lost Wallach in Wales
Whose mates remained stopped without reins
When he tried to call them by chance
Very often his mobile may glance
But nothing was seen on that stance.

Which is indeed a bad Apple balance

hahahaaaaa… să fie limerick sau nu? nu prea respectă regula “five-line poem”

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
MaC® - 12 Ianuarie 2009 04:42 AM

[...]

hahahaaaaa… să fie limerick sau nu? nu prea respectă regula “five-line poem”

O tentativă de limerick, nu am mai scris de mulți ani așa ceva, dar merge… Fiți îngăduitori cu un poet ratat.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Da. Truphone e o aplicație VoIP care merge pe iPhone și nu numai. Se găsește pe Appstore și e gratis. Convorbirile între useri sînt gratis. Începînd de mîine, 12 ianuarie, se pare că va avea suport pentru Skype. Și va fi tot gratis. Eu zic că merită încercat.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”