Avast antivirus
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Deva
Macuser din: 11.11.08

Puteti sa imi ziceti daca este eficienta scanearea virusilor sau erorilor cu avast? Pt mac bineinteles. Eu stiam ca apple-urile nu se pot virusa asa usor si ca nu sunt multi viruzi pt el.  Stiu ca scanearea si “repararea” lui cu diferite softuri este mai degraba temporara, dar foarte multa reclama face la acest antivirus.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

sigur că e eficient orice program antivirus pe mac
asta și poate pentru că nu există încă un virus…
smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Mamaia, Constanta, Romania
Macuser din: 21.12.08

S-a vorbit de foarte multe ori despre antivirus pentru MAC, si raspunsul fericit pentru toti utilizatori care folosesc aceasta platforma…
NU EXISTA VIRUSI PENTRU MAC! si speram sa ramana asa pentru viitorul indepartat smile

Semnătură 

The hmsters have gone mad! Mad I tell you!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Cumpărarea unui antivirus pentru mac este la fel cu achiziția parcelelor de pământ pe lună. Poate cândva vor prinde bine nepoților - dacă vor mai fi valabile atunci. Dar în prezent doar râde lumea de tine grin

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: München
Macuser din: 30.05.08

Daca chiar vrei sa scanezi anumite foldere poti sa incerci ClamXav care este gratis.

Semnătură 

dau doua beri goale pentru una plina

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07

Cu Avast-ul pe Mac ar fi bine să ai grijă. Se pare că nu se prea “pupă” cu nu mai știu ce aplicații (Mail parcă), spunea Cattus dacă nu mă înșel. Mai caută pe forum că s-a discutat. ClamXav e mai mult decât îți trebuie pe Mac. Baftă !

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05
psergiu - 13 Ianuarie 2009 07:57 PM

Cumpărarea unui antivirus pentru mac este la fel cu achiziția parcelelor de pământ pe lună. Poate cândva vor prinde bine nepoților - dacă vor mai fi valabile atunci. Dar în prezent doar râde lumea de tine :-)

Nu e chiar 100% asa (partea cu risul lumii). Eu de pilda am dat de un Windows virusat in asemenea hal, ca nici antivirusul nu mai functiona. Asa ca l-am devirusat de pe un Mac, cu un antivirus de Mac, si totul a fost ok.

Mie asta mi se pare un scenariu foarte bun: sa folosesti Mac-ul ca sa devirusezi un amarit de Windows. E mai sigur pentru ca orice antivirus care ruleaza pe o platforma deja virusata e supus el insusi virusilor, chiar daca majoritatea se auto-verifica. In plus, unii virusi mai agresivi (cum sint cei de care dadusem eu) fac sistemul complet inoperabil, asa ca singura varianta e fie sa-l reinstalezi, fie sa-l devirusezi de pe alt calculator.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 23.07.08

In ziua de astazi avem antivirusi lite ( adica doar cu functia de detectare virusi ) dar si solutii de securitate care contin module de anti-spam si anti phising, firewall etc**. Din ce stiu eu spam-ul si phising-ul* afecteaza si Mac, Win si Linux

*cel mai bun anti-phising este chiar utilizatorul smile
** etc = pt Win modul de defragmentare, tune-up , seif de fisiere ( vezi BitDefender ), pc to mobile scan ( vezi Kaspersky ) si altele

VamvY daca vrei sa iti cumperi o solutie de securitate pentru mac , inainte vezi daca ai nevoie de antispam si daca ai avut probleme cu phising-ul

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Deva
Macuser din: 11.11.08

ok am inteles mesajul, dar o aplicatie pt defragmentare puteti sa imi spuneti va rog?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
VamvY - 13 Ianuarie 2009 06:50 PM

Puteti sa imi ziceti daca este eficienta scanearea virusilor sau erorilor cu avast? Pt mac bineinteles. Eu stiam ca apple-urile nu se pot virusa asa usor si ca nu sunt multi viruzi pt el.  Stiu ca scanearea si “repararea” lui cu diferite softuri

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 23.07.08
VamvY - 13 Ianuarie 2009 11:09 PM

ok am inteles mesajul, dar o aplicatie pt defragmentare puteti sa imi spuneti va rog?

Nu cred ca ai nevoie decat pentru Windows

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/14905/

search?

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Cattus Thraex - 13 Ianuarie 2009 11:10 PM
VamvY - 13 Ianuarie 2009 06:50 PM

Puteti sa imi ziceti daca este eficienta scanearea virusilor sau erorilor cu avast? Pt mac bineinteles. Eu stiam ca apple-urile nu se pot virusa asa usor si ca nu sunt multi viruzi pt el.  Stiu ca scanearea si “repararea” lui cu diferite softuri

Văd că a apărut altfel decît am scris eu! Ciudat…
Scriam că antivirusul Avast e făcut de niște cehi, iar versiunea testată de mine mai an interacționa negativ cu sistemul. Le-am scris, au răspuns că da și i-am întrebat de ce au mai postat versiunea pe net dacă știau că are un bug major? Tăcere.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…