Caut inginer de sunet sau newbie producer din Bucuresti pentru o posibila colaborare cu mine si cu o casa de discuri din Usa . Genul - Ambiental , chillout , jazz , house , deep , electronic , techno . Cei interesati ma pot gasi la .
:d prodigy au dat cu ele de pamant…
eu momentan lucrez doar “hardware”.
Adica prefer Cubase si Reason in studio, si Korg M3 si Fantom-Xr pt live.
Un sampler nu se va bloca in veci, pe cand softul… .. exista un concert in care Liam Howlett isi scoate hdd-urile la mac-uri si le arunca in public, si trece pe samplere… (din pacate nu mai gasesc pe youtube acest clip).
Lucrez in Cubase din 98-99 si pentru studio e ok, dar pt livemix, ori ableton, ori arranger cu sampler sau kit de loop-uri pe keys, direct in sampler.
Omul caută un ajutor în studio, nu unul pentru concerte
PS: de la incidentul ăla Liam are 3 (trei) MBP-uri pe scenă, plus încă unul în caz de orice eventualitate (toate sunt PowerPC). Cu toate astea, Cubase, Ableton, Logic și ProTools sunt mai ieftine, luate împreună, decât să echipezi un studio cu sculele necesare… că la scule hardware visez și eu ca să fiu sincer. Deci pentru ce-i trebuie persoanei de mai sus, bănuiesc că erorile software nu-s chiar așa grave. (Dacă-s insuportabile, există întotdeauna soluția să dai cu el de pământ.)
I use Reason and I also use Logic, Protools, I use Ableton, I use whatever is there really. Reason is good for getting stuff happening quickly, but it doesn’t sound like Logic or Protools, they sound better. Reason is a good notepad, Logic is a great software. The best is the hardware equippment though. Either way, for engineering it ends up on Protools anyway.
One important thing to say about Reason though: a lot of people think I did everything on Reason, but in reality I just use Reason as a notepad to write demos and then everything is done on ProTools. Then it’s mixed back through analogue valve equipment. The sound of Reason doesn’t really have anything to do with the album (*Always Outnumbered Never Outgunned); it just helps me to write down ideas very quickly. They have these things called Soft Synths on Reason that try to duplicate the sound of old analogue keyboards - I never used these, I always use the real deal. A bit technical, but it had to be said! (...)
Reason was just a way forward for me to write music. Reason is a good platform to get ideas going, but it is not necessarily the platform to finish tracks on, for me. It is good for me to go into a hotel room and quickly get an idea down, that’s what its good for.
[ Modificat: 20 Ianuarie 2009 02:52 AM de CANARIS ]
pai, m-am exprimat gresit un pic… nu folosesc DOAR cubase si reason in studio, ci exact, DOAR ca sequencer si multitrack.
Sunetele sunt din Korg M3 si Roland Fantom-XR.
Ca mai sunt unele chichitze facute din reason e altceva.
Dar pana si vocoderul il fac in Korg si nu software.
Loop-urile le bag in sampler ca are o dinamica mai mare.
Acum daca stai sa faci un calcul cat costa un macbook si cat costa un sampler bun, cred ca ajungi la acelasi pret.
Imi cer scuze de acest putin off-topic.
Acum, care sunt conditiile de lucru si ce presupune inginer sau producer pt tine?
Producatorul compune si mixeaza piesele, inginerul doar mixeaza si masterizeaza.
Vrei productie sau doar mix, vrei productie adevarata sau sa mixezi tu ce face producatorul?
Pune mana pe o placa de sunet care are macar Cubase LE 4, si invata-l.
Ce face omul cu mana lui e sfant.
Daca te ajuta, cauta pe google, tutorial Cubase cminor, si ai sa gasesti un tutorial video facut de mine (nu am pus link sa nu supar adminii), in care, pas cu pas, incepand de la zero, faci o piesa.
Daca nu, poate fac unul aici (pentru macuser.ro) ca sa fie pe Mac (tutorialul e facut pe un laptop pc).