Am un iphone 2G updatat la zi 2.2 direct din itunes (din pacate nu mai e acum)Zilele trecute mi s-a “intepenit” ecranul la iphone pe mar si nici ca si-a mai revenit…..Drept pentru care i-am dat eu frumusel restore dupa care instalat QuickPwn21-1 pe windows si jailbreak. Pina aici toate bune si frumoase…..ma pun pe update direct din itunes de la 2.1(jailbreak-uit) la 2.2 convins ca nu voi avea nicio problema si SURPRIZA! mi se blocheaza telefonul! Mi am adus aminte ca de fapt parca trebuia instalat mai intii versiunea 1.1.4 cu iPlus2.0b sau ZiPhone2.5, dupa care jailbreak la 2.0 cu winpwn_2.0…..
Nu mi a iesit de nicio culoare - nu am reusit sa instalez 1.1.4, da tot felul de erori sau intra in recovery mode !!!!! M am tot uitat pe forum si cred ca de fapt ar trebui mai intii sa-i fac downgrade de la 2.0 la 1.1.4 - e un tutorial pe iclarified care presupune stergerea versiunii curente de itunes si instalarea uneia mai vechi - parca 7.5 si ceva cu schimbarea bootload-ului sau a baseband-ului (care nu stiu ce fac niciuna din ele)
Ei bine, pe mine ce ma intereseraza de fapt: pentru a avea o versiune de iphone updata la zi direct din itunes ce pasi ar trebui sa urmez? - un soi de tutorial
Precizez urmatoarele: a fost inainte de a-i da restore updatat la zi “curat” din itunes, la origine este generatia 1.1.2, in momentul de fata (pt a ma folosi de el) este jailbreak-uit cu QuickPwn21-1 generatia de soft 2.1, folosesc windows xp.
Si inca ceva: in cazul in care ar trebui sa ii fac downgrade ceea ce presupune stergerea de itunes si instalarea de itunes mai vechi, backup-urile mi se vor sterge? sau vor ramine si le voi putea folosi in cont? Daca se vor sterge, exista posibilitatea sa le iau de pe undeva (de prin program files - itunes cred, nu?), sa le copiez dupa care intr-un final fericit sa le suprascriu/folosesc pt a -mi recupera informatiile din iphone?
In concluzie, stie cineva care ar fi pasii de urmat intr-un astfel de caz? Ma intereseaza sa am un iphone updatat la zi (2.2), direct din itunes, fara jailbnreak
Va multumesc!
p.s: este posibil ca ceea ce ma intereseaza sa se regaseasca prin vreo “discutie” anterioara. Din pacate, eu nu am gasit decit informatii trunchiate. Cazul meu nu l-am regasit pe nicairei.
De aceea, cred ca acest tutorial viitor/sfaturile voastre ulterioare ar putea fi de un real folos pt cineva care se afla in aceeasi situatie ca si mine.
inca o data, multumesc mult de tot
Adică tu vrei un iPhone cu 2.2, fără jailbreak? Nu știu cum îl vei folosi dar…. e simplu. Fă un restore în iTunes și gata. Totuși am impresia că nu înțeleg eu prea bine ce vrei tu. Repet, pentru un iPhone 2G sau 3G cu ultima versiune de fw 2.2, curat, fără jailbreak, conectează-l la iTunes și fă-i un restore. Atît. N-ai nevoie de downgrade.
toma….si totodata sa fie functinal in reteaua vodafone. Eu asa l-am avut inainte….cind mi l-am cumparat era vers.1.1.2 jailbreakuit, dupa care i-am facut update la 1.1.3, 1.1.4 dupa aia nu mai tin minte la cit, dar stiu ca de la un moment dat i-am putut face upadate (parca incepind cu 2.0) direct din itunes fara ca telefonul sa mi se mai blocheze, fara sa il mai am jailbreak-uit. Ei bine asta imi doresc si acum: un iphone curat si functional.
Multumesc
@alecsp Stiu despre ce vb…..ideea e urmatoare….si eu sunt unu dintre cei care au dat update direct din iTunes si acum am 2.2 fara jailbrake.
Ai 2 optiuni:
1. Foloseste QuickPwn si cand te roaga sa selectezi Cydia, INstaller, Boot Logos si Unlock….bifeaza numai Unlock. Inainte de asta da un Restore simplu din iTunes sa iti bage 2.2 si sa il ai blocat. Dupa asta urmezi tutorialu de QuickPwn de pe iclarified (asta e verificata merge 100%...numai ca tre sa fi agil la sf cu apasatu butoanelor pt ca programu nu te asteapta pe tine :D)
2. Ai putea sa incerci cu un 2.0 al meu facut de mine…SHift+Restore si pe urma Update din iTunes.
@toma Pt orice iPhone 2G din Romania, avand in vedere ca oficial nu exista la noi nu poti sa ii dai doar Restore din iTunes pt ca se blocheaza pe urma in reteaua “mama”. La 3G merge asa, dar numai daca e luat de la Orange si e folosit in Orange.
BackUp-ul il gasesti aici: C:\Documents and Settings\username\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup
Nu stiu daca e de ajuns sa copiezi tot folderu ala si pe urma sa il pui la loc. Totusi daca merge asa ar trebuii sa iti faci telefonu si in momentu in care iti apare fereastra cu Setup as new iPhone sau Restore from BackUp atunci deconectezi iPhone-ul, recopiezi folderul respectiv la loc si pe urma redeskizi iTunes conectezi iPhone-ul si dai Restore from BackUp cu numele telefonului. Ar trebuii sa apara acolo vechiul BackUp…cu toate astea nu sunt 100% sigur.
Daca nu sunt multe numere :D…poti sa le dai parca copy&paste;prin word sau poti sa le printezi pe niste foi, din programu folosit pt sync (Outlook, Win AdressBook), si le mai bagi inca odata pe urma, manual, in caz de probleme…..acum na exista riscuri aici si nu vreau sa te las fara numere pe urma sa ma cauti cu tovarasii
Parerea mea si va rog sa ma credeti ca am ceva experienta (vreo 30 de iPhone’s decodate si resoftate) este sa nu te chinui cu downgrade si apoi upgrade. Descarci fimware 2.2 apoi de pe un pc shift restore si selectezi pachetul descarcat. O sa dea mai mult ca sigur o eroare la sfarsit dar nu e nimic din nou shift restore si e ok. Eventual conectezi telefonul in DFU(gasesti tutoriale pe iClarified) si restore. Descarci quickpwn 2.2 http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1880 inchizi iTunes si faci jailbreak. OBLIGATORIU setezi telefonul in iTunes ca new iPhone. Afost greu???
P.S. Fara Ziphone ca este posibil sa buseasca baseband-ul.
@toma Pt orice iPhone 2G din Romania, avand in vedere ca oficial nu exista la noi nu poti sa ii dai doar Restore din iTunes pt ca se blocheaza pe urma in reteaua “mama”. La 3G merge asa, dar numai daca e luat de la Orange si e folosit in Orange.
Știu. Eu sînt în aceeași situație. Am spus mai sus că “nu știu cum îl vei folosi”. Dacă citești atent în primul post, “....ma intereseaza sa am un iphone updatat la zi (2.2), direct din itunes, fara jailbreak”.
@alecsp Oricît ți-ar părea de bizar, “unlock” fără “jailbreak” nu se poate. Undeva pe parcurs, iPhone-ul suferă un jailbreak. Acuma că tu decizi să nu-ți instalezi Cydia sau/și Installer e altă poveste.
@Chucky, Aseara, dupa ce mi-am stors un pic creierii am optat exact pt ce spui tu la punctul 1: jailbreak cu Quickpwn , debifate toate casutele si lasata doar cea de unlock si “urcat” la 2.2 (dar e o solutie de compromis din pacate, eu imi doream acel 2.2 curat, direct din itunes, asa cum era jucaria mea inainte ). NU inteleg solutia de la punctul 2: “2. Ai putea sa incerci cu un 2.0 al meu facut de mine…SHift+Restore si pe urma Update din iTunes. ” adica sa fac jailbreak pt 2.0 cu qickpwn dupa care shift+restore si update din itunes?. Daca e asa, nu cred ca merge, mi se pare ca am incercat, sau poate am gresit eu - i-am dat direct update, fara shift+restore….
Cit despre backup, ma interesa doar daca as fi fost sa sterg de tot itunes si sa instalez o varianta mai veche pt downgrade.
@Thunderica: asa cum spuneam mai sus, am facut - ca solutie de compromis - jailbreak cu quickpwn 2.2…..eu vroiam sa stiu daca este posibil, luind-o de la capat (de asta ma refeream la downgrade) incepind cu 1.1.4 pt ca la final, incepind cu 2.0 sa pot face update direct din itunes fara sa mi se mai blocheze :(
@toma : “@alecsp Oricît ți-ar părea de bizar, “unlock” fără “jailbreak” nu se poate. Undeva pe parcurs, iPhone-ul suferă un jailbreak.” - sunt perfect constient de asta, pt ca la origini a fost facut jailbreak (m-am tot jucat cu quickpwn, ziphone, iplus de-a lungul timpului) dar cind s-a anuntat ca se poate face update direct din itunes incepind cu 2.0 parca, am renuntat la jailbreak.
Eu cred ca procesul este ireversibil, si anume o data ce ai trecut de la 1.1…... la 2…..se schimba acel baseband (3.9 si 4.6) si telefonul nu mai merge jailbreak-uit pt 1.1….ci doar 2…... IAR daca se vrea sa se urmeze aceiasi pasi, ca si cind ai trece in mod firesc de la 1.1.2 - 1.1.4 (jailbreak). la 2.0…(direct din itunes)probabil ca ar trebui facut acel downgrade de vorbeam mai sus….
Tin atit de mult la ideea de update direct din itunes fara jailbreak pt ca SUNT SIGUR ca telefonul functioneaza mult mai bine asa. Ca sa nu mai pomenesc si faptul ca incepind cu 2.2 aveam de la ei, itunes, absolut tot ce ma interesa fara sa mai fiu nevoit sa caut prin Installer sau Cydia.
@alecsp:
La punctul 2 ma refeream sa dai un Shift+Restore cu un custom 2.0 facut de mine si pe urma sa incerci un Update direct din iTunes.
La 1 ziceam ca daca bifezi numai Unlock, atunci face numai Unlock si nu iti mai baga Cydia si Installer. Deci o sa fie doar deblocat, nu si jailbrake-uit.
Eventual cand o sa apara urmatorul update poti sa incerci atunci sa ii dai direct din iTunes.
toma - 14 Ianuarie 2009 04:09 PM
Știu. Eu sînt în aceeași situație. Am spus mai sus că “nu știu cum îl vei folosi”. Dacă citești atent în primul post, “....ma intereseaza sa am un iphone updatat la zi (2.2), direct din itunes, fara jailbreak”.
@toma: Stiu foarte bine ce inseamna. La un mom dat dupa ce s-a trecut la 2.0 (3G-u nici nu era in Romania), cei care aveau 2G (eu, alecsp, etc) au facut unlock si jailbrake pt 2.0. Intr-o seare ne trezim cu un post pe forum (scz nu imi mai aduc aminte cine l-a scris), cand aparuse 2.0.1, ca poti sa faci update direct din iTunes de la 2.0 fara ca telefonul sa se blokeze (repet este vb de 2G), cu toate astea nu acelasi caz era si la Restore (atunci se bloca in reteaua “mama”). Majoritatea care erau saturati de Jailbrake au facut exact asa, inclusiv eu. Si el asta vrea sa spuna si asta vrea acum.
Mi-a venit o idee Alex…...incearca si asa.
Ia de pe net un firmware original inte 2.1, ii dai Shift+Restore in iTunes sa il bage pe tel si pe urma fa aceeasi jmekerie in QuickPwn. Dupa ce il ai cu jailbrake si unlock cu 2.1 incearca sa ii dai un Update din iTunes sa il urci la 2.2 curat si poate merge asa.
Chucky, “custom 2.0 facut de mine” ce inseamna? e altul decit cel original itune? Am incercat si varianta asta, adica sa customizez cu winpwn/quickpwn un firmware original 2.0 si sa ii dau shift+restore, problema e ca imi dadea tot timpul o eroare undeva pe la sfarsit…..Cred ca o sa mai incerc diseara varianta cea de-a doua, o sa iau diseara firmware 2.1 si incerc curat l 2.2
Sa ti spun si cum am ajuns in situatia asta: iphonul era legat pina nu de mult de un mb de toata frumusetea. Din pacate a trebuit sa il vind asa ca am trecut la vechiul si prafuitul uindouz ixpe :(. Aveam o groaza de aplicatii pe iphone (vreo 15 USD cheltuiti) si bineinteles, poze, contacte, insemnari etc. Am zis sa fac o sincronizare cu itune-ul de uindouz si a data ce a inceput backupul m-a intrebat daca vreau sa copiez aplicatiile si in itunes, pt ca sunt cumparate deci imi apartin! Zis si facut!!!!! Si uite asa mi s-a blocat telefonul si a inceput sa vibreze cu o frecventa de aprox 3 min…..si a facut pina m-am enervat si i-am dat restore. De aici si calvarul meu. Noroc ca aveam un backup - e adevarat, din o7.2008 dar si asa am zis “saru’ mina” Concluzia: am ramas fara nicio aplicatie, pozele papa, citeva contacte importante papa plus toae insemnarile din aceasta perioda si mai mult decit atit, o maaaaaare durere de cap!!!!!!
Am fost un idiot! Mai ales ca in vreo doua luni imi iau un nou macbook, ii fac restore cu back-ul de pe hardul extern si gata! Dar nu, io sunt destept, nah ca mi am luat-o!
Morala? o fi si vreo morala….....
Facut de mine = un + de sigurantza ca ce bagi in tel e bun :D…..altfel nu prea e diferentza…...aaaaa ba da…..nu am skimbat Boot Logos, Cache de 500Mb si JB
Este f probabil sa se intample lafel si in cazul 2.1 Jb spre 2.2 din iTunes…..acum na, sa speram ca nu e asa.
Daca iti apare eraore 1600 incearca sa faci restore in Normal Mode nu DFU….la mine a mers odata.
[ Modificat: 14 Ianuarie 2009 10:33 PM de Chucky ]
Aha ! cred ca o sa ma bag diseara in el din nou, imi iau vreo doua doze de bere, o punga de seminte (ca deh, nu vreau sa imi contrazic obirsia de brav roman!!!) si daca nu imi iese, poate te mai stresez un pic! ) Sau poate imi lasi nr tau de tel pe pm sa te stresez verbal :D .
oricum, mersi muuuuulte de tot pt ajutor