iTunes a facut back-up cu contacte, bookmarks, setari, etc, dar cand vreau sa sincronizez aplicatiile imi zice ca mi le sterge din telefon. Ce mai pot sa fac si ce ar fi trebuit sa fac inainte de formatare ca sa evit problema asta?
i tunes sincronizeza telefonul cu calculatorul
nu invers…
ei da?!
Şi când cumperi o melodie din iTunes de pe iPhone sau o aplicaţie, nu cumva le adaugă în computer - iTunes la următoarea sincronizare?
Syncing Purchased Content
iTunes automatically syncs songs, albums, podcasts, and applications you’ve downloaded or purchased on iPhone to your iTunes library when you connect iPhone to your computer. This lets you listen to the downloads on your computer and provides a backup if you delete applications or purchased content from iPhone
Legat de problema ta, Specter, spre deosebire de muzică, filme, podcast-uri etc., aplicaţiile din App Store pot fi downloadate din nou fără să trebuiască să plăteşti iarăşi.
Vezi aici: http://support.apple.com/kb/HT2519
Thanks for the tip. O sa le descarc din nou pe calculator, dar sper sa nu-mi stearga situatiile din cateva jocuri cu mod “cariera”, pentru ca practic vor lua locul celor de pe telefon. Totusi, am auzit ca progresul din jocuri se salveaza separat si intra la back-up impreuna cu setarile celelalte. In tot cazul, o sa aflu in curand…
O alta chestiune neclara ar fi urmatoarea: aplicatiile cumparate pt. un iPhone pot fi transferate pe alt iPhone sau trebuie sa le cumperi din nou, separat?
Thanks for the tip. O sa le descarc din nou pe calculator, dar sper sa nu-mi stearga situatiile din cateva jocuri cu mod “cariera”, pentru ca practic vor lua locul celor de pe telefon. Totusi, am auzit ca progresul din jocuri se salveaza separat si intra la back-up impreuna cu setarile celelalte. In tot cazul, o sa aflu in curand…
O alta chestiune neclara ar fi urmatoarea: aplicatiile cumparate pt. un iPhone pot fi transferate pe alt iPhone sau trebuie sa le cumperi din nou, separat?
Nu trebuie cumparate inca o data. Pur si simplu conectezi celalalt iphone la calculator si dai sync la aplicatiile care le vrei.
Daca cumperi o melodie in itunes si uiti sa o copiezi. In wifi store daca vrei sa-ti iei melodia si pe iphone, te pune sa platesti. La aplicatii de ce e diferit? Nu-nteleg.
Eu am conectat un touch si am sincronizat aplicaţiile care le aveam eu fără probleme! Ceea ce ar fi de spus este că aplicaţiile ce am dorit să le sincronizez cu Touch-ul erau free.
@sorinc03
Pentru muzică, filme etc. plăteşti pentru fiecare download, indiferent de pe ce device faci asta (telefon, computer…) şi îndiferent dacă downloadezi acelaşi fişier.
Explicaţia este că Apple plăteşte 70% către casele dediscuri din valoarea fiecarui produs downloadat (chiar dacă a mai fost downloadat în prealabil de acelaşi utilizator).
În cazul aplicaţiilor, cred eu, problema se pune altfel. AppStore-ul e al celor de la Apple şi aici ei au permis aşa…
iTunes a facut back-up cu contacte, bookmarks, setari, etc, dar cand vreau sa sincronizez aplicatiile imi zice ca mi le sterge din telefon. Ce mai pot sa fac si ce ar fi trebuit sa fac inainte de formatare ca sa evit problema asta?
Ți le șterge dacă nu sînt bifate. E logic: dacă nu bifezi o aplicație, creierașul lu’ itunes consideră că nu mai ai nevoie de ea și o șterge din iPhone.
Eu am conectat un touch si am sincronizat aplicaţiile care le aveam eu fără probleme! Ceea ce ar fi de spus este că aplicaţiile ce am dorit să le sincronizez cu Touch-ul erau free.
@sorinc03
Pentru muzică, filme etc. plăteşti pentru fiecare download, indiferent de pe ce device faci asta (telefon, computer…) şi îndiferent dacă downloadezi acelaşi fişier.
Explicaţia este că Apple plăteşte 70% către casele de discuri din valoarea fiecarui produs downloadat (chiar dacă a mai fost downloadat în prealabil de acelaşi utilizator).
În cazul aplicaţiilor, cred eu, problema se pune altfel. AppStore-ul e al celor de la Apple şi aici ei au permis aşa…
Eu zic ca a facut in prealabil back-ul la iTunes si apoi a formatat computerul. Devine foarte adevarat ce a zis Cattus, sa nu fie de fapt nicio problema, ci doar omisiunea lui Specter de a bifa aplicatiile ce doreste sa le sincronizeze cu iPhone-ul.
Daca a salvat libraria iTunes (si folderul de backupuri, wow! asta chiar inseamna ca stie unde e ala…) atunci o sa-i vada telefonul ca unul vechi. Eu am mutat de pe un Mac pe altul si l-a vazut ca si cum ar fi fost vechea prietenie.
Eu cred ca a sters ifonul si acum cand il sincronizeaza zice ca e nou detectat… cum sa faca sa ii puna aplicatiile la loc? Cred ca asta e intrebarea…
Dar in fine… nici el nu e clar, nici noi nu intelegem, nici ajutor competent nu primeste.
mie imi pare destul de clar. calcu gol, telefonu plin. cum faci sa ai aplicatiile de pe telefon si pe calc.
“Daca cumperi o melodie in itunes si uiti sa o copiezi. In wifi store daca vrei sa-ti iei melodia si pe iphone, te pune sa platesti. La aplicatii de ce e diferit? Nu-nteleg.”
Aplicatiile nu merg decat pe iPhone, deci nu te poate pune sa le platesti si pt calc.
Așa e. Pentru aplicații nu trebuie să plătești decît o singură dată. Problema e că iTunes e destul de mlăștinos cînd e vorba de aplicații. Pentru că nu le ține minte. Așa că, la o reinstalare de sistem, e bine să faci back-up la tot folderul iTunes. Aplicațiile se găsesc tot acolo, într-un alt folder numit Mobile Applications. Ajunge să tragi cu mouse-ul acel folder peste iTunes și vei avea aplicatiile la loc.
Dacă n-ai făcut back-up, trebuie să-ți aduci aminte ce aplicații ai avut și să le descarci din nou de pe AppStore pe iPhone direct sau din iTunes Store pe computer.
Eu bănui, însă, altceva.
Clarific. Am formatat calculatorul fara sa salvez back-up sau aplicatii pentru ca am crezut ca dupa aceea iTunes va copia oricum tot ce am pe telefon. Nu m-am inselat in totalitate, a copiat contacte, setari, bookmarks… Dar cand sa sincronizez aplicatiile - surpriza: nu exista optiunea “merge”. Asadar sincronizarea e unidirectionala in acest caz, iTunes nu copiaza softurile de pe telefon pe comp ci de pe comp pe telefon, iar eu nemaiavand nimic acolo mi-ar sterge tot. Ramane sa le descarc din nou, gratis, si sa le salvez pe un dvd ca sa evit problema asta pe viitor.
Păi normal. Pentru că Apple n-are copyright pe numerele din agenda telefonică. Nici pe bookmarks. De acum o să știi ce ai de făcut. Salvezi tot ce e important înainte de reinstalare. Și, dacă ai posibilitatea, ține iTunes Library pe un HDD extern. Eu așa fac și n-am avut nici o problemă, niciodată.