deci am asa
retea cu Access Point 54Mbps ZyXEL model: zair g-1000 ( http://www.zyxel.it/product/model.php?indexcate=1061781607&indexcate1=1085450343&indexFlagvalue=1021876859 )
imprimanta mea(HP 110 business inkjet) este conectata la pc(LPT PORT), pc-ul este conectat la retea, un Wireless LAN.
la retea mai este conectat un imac intel coreduo.
care este problema, nu reusesc sa tiparesc bine de pe imac pe imprimanta conectata la pc.
imi tipareste jumatate de foaie(tot contintul documentului restrans pe jumatate de foaie).
cand am cautat pe imac tipul imprimantei, am selectat HP dupa aceea numi aparea in lista de drivere numele imprimantei de mai sus ci ceva asemanator si am ales aia era scris ceva in genul deskjet 1100c Gimp beta…
care ar putea fi problema?
se vede in .pdf cum este tiparit (este scanare la documentul tiparit)
deci am asa
retea cu Access Point 54Mbps ZyXEL model: zair g-1000 ( http://www.zyxel.it/product/model.php?indexcate=1061781607&indexcate1=1085450343&indexFlagvalue=1021876859 )
imprimanta mea(HP 110 business inkjet) este conectata la pc(LPT PORT), pc-ul este conectat la retea, un Wireless LAN.
care este problema, nu reusesc sa tiparesc bine de pe imac pe imprimanta conectata la pc.
imi tipareste jumatate de foaie(tot contintul documentului restrans pe jumatate de foaie).
cand am cautat pe imac tipul imprimantei, am selectat HP dupa aceea numi aparea in lista de drivere numele imprimantei de mai sus ci ceva asemanator si am ales aia era scris ceva in genul deskjet 1100c Gimp beta…
Din cele scrise rezultă că:
- hp imprimă ok cînd e conectat direct la mac sau la pc
- cînd e pus la pc, imprimă corect din pc, dar din mac nu vede corect tipul imprimantei și, deci, nu poți alege driverul
Este evident o chestiune de driver, iar dacă ai ales un driver generic sau unul pt deskjet, nu are cum să meargă. Încearcă să conectezi direct imprimanta, caz în care, probabil, va alege corect driverul. Fă un test. Dacă e OK, mută din nou imprimanta la pc și adaugă o nouă imprimantă, alegînd același driver de care ești mulțumit.
Dacă tehnic e posibil, lasă imprimanta conectată la mac și printează din pc prin mac. Ar trebui să meargă.
P.S. Base Station-ulo tău nu are, din cîte văd, mufă USB pt net printing. Un Apple base station ar avea și merge brici. Dacă pt tine merită, poate vinzi aia și iei un mic Apple alb, cutiuță, cu mufă usb și ieșire audio. În acest caz, net printing va merge fără cusur, inclusiv în rețele mixte mac-win (cum am și eu acasă).
Ca tot veni vorba, vreau si eu sa scap de cabluri pentru net. Am internet pe cablu, daca cumpar cutiuta albă de care vorbea Cattus imi mai trebuie ceva ?
Ca tot veni vorba, vreau si eu sa scap de cabluri pentru net. Am internet pe cablu, daca cumpar cutiuta albă de care vorbea Cattus imi mai trebuie ceva ?
Airport în calculator sau un adaptor usb-airport gen Asus 167g; de preferat prima variantă, adaptorul merge mai lent și pot apărea necazuri cu driver-ul. Dacă ai deja minim 2 calculatoare și vrei să scapi de sîrme prin casă sau la birou, airport este soluția ideală. Dacă mac-ul/mac-urile sau pc-ul au deja airport inside, atunci se justifică.
Există și base station-uri compatibile, care sînt mai ieftine decît cele produse de Apple, dar…
Si eu am cutiuta Apple de un an. Si eu si imprimanta si combina ce ia sunet (iTunes sau Airfoil pentru sunetul din sistem) si consoarta cu iBookul pe genunchi suntem foarte multumiti de ea si de lipsa cablurilor din casa.
Pentru un laptop deocamdata,powerbook de 17”, are airport incorporat. Va urma sper ! un macbook pro dar mai incolo !
Si tot ca veni vorba. Dupa reinstalarea sistemului nu mai reusesc sa ma conectez la o imprimanta conectata la un pc . Am urmat instructiunile de pe site, e ceva ce imi scapa, nu vede workgroup-ul. Daca am reusit inainte nu inteleg ce se intimpla acum.
Pentru un laptop deocamdata,powerbook de 17”, are airport incorporat. Va urma sper ! un macbook pro dar mai incolo !
Si tot ca veni vorba. Dupa reinstalarea sistemului nu mai reusesc sa ma conectez la o imprimanta conectata la un pc . Am urmat instructiunile de pe site, e ceva ce imi scapa, nu vede workgroup-ul. Daca am reusit inainte nu inteleg ce se intimpla acum.
- Ai reinstalat driverul de imprimanta pe mac?
- Daca pui imprimanta direct in mufa usb a macului o vede?
- Si alege automat driverul corespunzator?
- Pe pc, esti sigura ca ai activat printer sharing?
S-a rezolvat, am reusit, singurul lucru pe care l-am facut in plus a fost ca am lasat si cablul usb conectat. Acasa am pus un adaptor bluetooth la imprimanta si o vede fara probleme.
ca sa nu deschid alt topic caci sunt asemanatoare subiectele
...invatati-ma si pe mine sa ma leg la imprimanta cu AirPort Express cu AirTunes.Am in casa o multime de chestii si nu le folosesc.L-am folosit o singura data sa ascult muzica in bucatarie dar nu stiam ca pot conecta si imprimanta la el.
...invatati-ma si pe mine sa ma leg la imprimanta cu AirPort Express cu AirTunes.Am in casa o multime de chestii si nu le folosesc.L-am folosit o singura data sa ascult muzica in bucatarie dar nu stiam ca pot conecta si imprimanta la el.Specific:am doua mac - exclus pc
...invatati-ma si pe mine sa ma leg la imprimanta cu AirPort Express cu AirTunes.Am in casa o multime de chestii si nu le folosesc.L-am folosit o singura data sa ascult muzica in bucatarie dar nu stiam ca pot conecta si imprimanta la el.
Pur și simplu conectezi imprimanta la mufa usb a airport-ului și, dacă ai driverul instalat, o vede automat. Dacă nu ai driverul instalat, mai întîi îl instalezi, desigur.
deci am asa