Se da un stick de 8 gb pe usb care este formatat FAT32, nu pot scrie mai mult de 4 gb pe el…..am inteles ca daca il fac ntfs pot scrie 8 gb, acum intrebarea mea cum il pot formata din mac acel stick in ntfs….si sa pot si scrie am vazut ca parca este ntfs 3g ceva programel.
[ Modificat: 15 Ianuarie 2009 03:58 PM de Administrator ]
Se da un stick de 8 gb pe usb care este formatat FAT32, nu pot scrie mai mult de 4 gb pe el…..am inteles ca daca il fac ntfs pot scrie 8 gb, acum intrebarea mea cum il pot formata din mac acel stick in ntfs….si sa pot si scrie am vazut ca parca este ntfs 3g ceva programel.
Nu poți scrie fișiere compacte mai mari de 4 GB, cum ar fi o imagine ori un zip ori un film. Nu poți formata ntfs în MAC OS X, iar dacă îl formatezi pe un PC, nu poți scrie în MAC OS X, decît dacă ai niște utilitare, care mie, la teste, mi-au cam dat erori. Oricum, la cît folosesc eu Windows… Alternativa este să pui MacDrive pe Windows. Pe ăsta l-am testat și mi-a plăcut, nu mi-a dat erori, e drept că nici nu l-am folosit à la longue. Pe varianta asta, formatezi discul hfs+ și îl folosești și în MAC OS și în Windows. Unele distribuții linux pot deja citi și scrie pe formatul hfs+.
[ Modificat: 15 Ianuarie 2009 03:53 PM de Cattus Thraex ]
Da, cred că da. M-am uitat azi pe site-ul lor și par serioși. Am testat un utilitar pt MAC OS X, boot CD. Parcă ești în MS-DOS 6.x, dar cred că e OK. Nu risc să-l folosesc efectiv, nu am motiv (= nu mi s-a stricat nimic), dar pare ca lumea.
poti formata stik-ul ca si fat. astfel o sa fie vazut si de win si de mac si vei putea scrie din ambele sisteme de operare. problema: nu poti scrie fisere mai mare de 4 gb (de obicei imagini iso….), cum se spunea mai sus. Problema la MacDrive este: ce faci daca nu ai macdrive pe pc-ul unui prieten. stai cu un al stik dupa tine care sa aiba kit-ul la mac drive? asta nu bun. il faci fat si te rogi sa nu ai probleme specifice win. (virusi, drivere etc.)
Dacu, zâmbetul tău șăgalnic mă pune pe gânduri. Pentru schimb de fisiere frecvent între PC și MB, am un HDD extern de 160 Gb pe USB și este formatat FAT32. Mă gândeam să îl fac NTFS, pentru motivele mult discutate anterior. Să înțeleg că e mai bine să mă abțin ?
si eu am avut aceeasi problema. un hard extern de 320gb si am instalat paragon ntfs pe mac.
pana acum nu am avut nici o problema, am filme, poze si alte documente pe el si le pot citi si de pe mac si de pe pc.
Nu, eu cred că zîmbetul dacului se referea la faptul că, pus pe alte macuri (care n-au Paragon, nici macfuse), pe stickul ăla nu se va mai putea scrie nimic. Iar să transferi fişiere mari, de peste 4 GB (adică unul singur pe stick), e cam ciudat. Şi neproductiv.