1 din 2
1
Cu ce [formatez un stick pt a fi vazut si pe Win si pe Mac]?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Arad
Macuser din: 23.07.06

Se da un stick de 8 gb pe usb care este formatat FAT32, nu pot scrie mai mult de 4 gb pe el…..am inteles ca daca il fac ntfs pot scrie 8 gb, acum intrebarea mea cum il pot formata din mac acel stick in ntfs….si sa pot si scrie am vazut ca parca este ntfs 3g ceva programel.

[ Modificat: 15 Ianuarie 2009 03:58 PM de Administrator ]
 Semnătură 

Imac intel alu 24”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
CristiMAC - 15 Ianuarie 2009 03:40 PM

Se da un stick de 8 gb pe usb care este formatat FAT32, nu pot scrie mai mult de 4 gb pe el…..am inteles ca daca il fac ntfs pot scrie 8 gb, acum intrebarea mea cum il pot formata din mac acel stick in ntfs….si sa pot si scrie am vazut ca parca este ntfs 3g ceva programel.

Nu poți scrie fișiere compacte mai mari de 4 GB, cum ar fi o imagine ori un zip ori un film. Nu poți formata ntfs în MAC OS X, iar dacă îl formatezi pe un PC, nu poți scrie în MAC OS X, decît dacă ai niște utilitare, care mie, la teste, mi-au cam dat erori. Oricum, la cît folosesc eu Windows… Alternativa este să pui MacDrive pe Windows. Pe ăsta l-am testat și mi-a plăcut, nu mi-a dat erori, e drept că nici nu l-am folosit à la longue. Pe varianta asta, formatezi discul hfs+ și îl folosești și în MAC OS și în Windows. Unele distribuții linux pot deja citi și scrie pe formatul hfs+.

[ Modificat: 15 Ianuarie 2009 03:53 PM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Paragon NTFS te lasă să formatezi NTFS direct din Disk Utility.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 15 Ianuarie 2009 04:18 PM

Paragon NTFS te lasă să formatezi NTFS direct din Disk Utility.

Promit să îl retestez cît de curînd pot.

P.S. Am vizitat paginile producătorului, care are o serie de alte utilitare, între altele un utilitar de salvare, beta, pt MAC OS X, MacBrowser.

Pt NTFS, dacă te înscrii în beta testing, dau și licență gratuită. Nu o voi face fiindcă nu am timp acuma, dar, cine are, e interesant.
http://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/betatesting.html

[ Modificat: 15 Ianuarie 2009 04:39 PM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

wink
paragon face treaba buna

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 15 Ianuarie 2009 04:50 PM

wink
paragon face treaba buna

Da, cred că da. M-am uitat azi pe site-ul lor și par serioși. Am testat un utilitar pt MAC OS X, boot CD. Parcă ești în MS-DOS 6.x, dar cred că e OK. Nu risc să-l folosesc efectiv, nu am motiv (= nu mi s-a stricat nimic), dar pare ca lumea.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: cluj napoca
Macuser din: 12.03.07

poti formata stik-ul ca si fat. astfel o sa fie vazut si de win si de mac si vei putea scrie din ambele sisteme de operare. problema: nu poti scrie fisere mai mare de 4 gb (de obicei imagini iso….), cum se spunea mai sus. Problema la MacDrive este: ce faci daca nu ai macdrive pe pc-ul unui prieten. stai cu un al stik dupa tine care sa aiba kit-ul la mac drive? asta nu bun. il faci fat si te rogi sa nu ai probleme specifice win. (virusi, drivere etc.)

Semnătură 

“La următoarea abatere cât de mică ai ban.”

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Tocmai acest lucru dorește,să scrie fișiere mai mari de 4gb

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

fa ntfs si pune pe mac paragon ntfs. o sa mearga brici

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

pe urmă o să vezi tu dacă e mai bun fat 32 wink

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Arad
Macuser din: 23.07.06

PARAGON instalat, formatat ntfs si merge brici ...multumesc de raspunsuri.

Semnătură 

Imac intel alu 24”

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07
dacuBurebista - 16 Ianuarie 2009 02:25 AM

pe urmă o să vezi tu dacă e mai bun fat 32 wink

Dacu, zâmbetul tău șăgalnic mă pune pe gânduri. Pentru schimb de fisiere frecvent între PC și MB, am un HDD extern de 160 Gb pe USB și este formatat FAT32. Mă gândeam să îl fac NTFS, pentru motivele mult discutate anterior. Să înțeleg că e mai bine să mă abțin ? smile

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 27.08.08

si eu am avut aceeasi problema. un hard extern de 320gb si am instalat paragon ntfs pe mac.
pana acum nu am avut nici o problema, am filme, poze si alte documente pe el si le pot citi si de pe mac si de pe pc.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu, eu cred că zîmbetul dacului se referea la faptul că, pus pe alte macuri (care n-au Paragon, nici macfuse), pe stickul ăla nu se va mai putea scrie nimic. Iar să transferi fişiere mari, de peste 4 GB (adică unul singur pe stick), e cam ciudat. Şi neproductiv.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07

HDDul va fi folosit mai mult în casă, deci doar între un MB cu Paragon și un PC, iar pe afară doar pe PCuri. Deci, cred că o să îl fac NTFS.

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

in casa, poti face retea wink

1 din 2
1