1 din 2
1
iPhone OS 2.3
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.11.08

Surse neoficiale dau ca sigura lansarea iPhone OS 2.3 pana la finalul lunii ianuarie, probabil intr-o zi de marti, asa cum cei de la Apple deja ne-au obisnuit. Asta ar insemna fie astazi (putin probabil), fie pe 27 (most likely). Aceleasi surse fac referire si la noutatile pe care 2.3-ul le va aduce, si anume:

- posibilitatea de schimbare a fundalului de pe Homescreen;
- push notifications;
- turn-by-turn GPS;
- suport iChat.

Cele patru sunt si cele mai probabile, dar unii nu se opresc aici si continua sa viseze la:

- copy-paste (deja nu mai sper la asa ceva demult);
- Flash Player si download manager la Safari (inevitabile intr-un final, dar nu acum in tot cazul);
- MMS (nu cred, deja au aparut in App Store cateva aplicatii, provenind de la operatori si valabile doar in anumite tari);
- profil A2DP si sincronizare cu iTunes prin Bluetooth (foarte putin probabil, asta e genul de noutate care apare la un update major, odata cu un hardware nou);
- tethering (operatorii au facut front comun si deocamdata nici nu vor s-auda de asa ceva; de ce sa nu platim noi abonamente suplimentare si modemuri dedicate, nu?).

Acum vin intrebarile: voi ce va doriti de la 2.3? Dar de la urmatoarea generatie iPhone?

Semnătură 

MacBook Pro 13” 2009
iPhone 6S Space Gray 64 GB
AirPort Express

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

eu imi doresc un soft care sa lanseze intr-un timp decent aplicatiile. m-am observat folosind telefonul si cred ca nu mai am nevoie de jailbreakuri, pur si simplu folosesc prea putine. aplicatii iar alea din cydia deloc, in afaar de faptul ca mi-am pus fundal, deci si asta imi doresc.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
AppleGeek - 20 Ianuarie 2009 11:19 AM

[...]
sincronizare cu iTunes prin Bluetooth (foarte putin probabil, asta e genul de noutate care apare la un update major, odata cu un hardware nou);

[...]

Treaba cu BT mi se pare intenționată: dacă ai avea de transferat/sincronizat baze mari de date, de – să zicem – 1-2 GB, începi să înjuri că Apple a făcut un mobil de c…, merge încet etc. Cred că prin Bt îți vei putea conecta căștile, nimic altceva.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 17.02.08
Cattus Thraex - 20 Ianuarie 2009 02:59 PM
AppleGeek - 20 Ianuarie 2009 11:19 AM

[...]
sincronizare cu iTunes prin Bluetooth (foarte putin probabil, asta e genul de noutate care apare la un update major, odata cu un hardware nou);

[...]

Treaba cu BT mi se pare intenționată: dacă ai avea de transferat/sincronizat baze mari de date, de – să zicem – 1-2 GB, începi să înjuri că Apple a făcut un mobil de c…, merge încet etc. Cred că prin Bt îți vei putea conecta căștile, nimic altceva.

Treaba asta cu: “începi să înjuri că Apple a făcut un mobil de c…, merge încet ” este o politica de mare rahat. Pai eu as prefera sa-mi dea de ales, nu sa-mi restrictioneze actiunile ca vezi doamne o sa zica lumea ca telefonu merge prost. Aceeasi explicatie de 2 lei ni s-a servit si atunci cand a fost vorba de multitasking - “nu vrem sa rulam mai mult de o aplicatie ca o sa crape sistemul, asa ca va dam Push notifications”. N-am vazut nici urma de push, probabil va costa 10$ odata cu lansarea generatiei urmatoare.

Apropo de multitasking pe telefon… Ati vazut keynote-ul de prezentare Palm Pre (http://palmone.r3h.net/downloads.palm.com/ces.mov)? Sistemul de operare (webOS) da clasa iPhoneului, eu unul am ramas impresionat.

Semnătură 

Macbook Pro 15”  &  iPhone 8Gb

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
BogdanGC - 20 Ianuarie 2009 07:17 PM

[...]

Treaba asta cu: “începi să înjuri că Apple a făcut un mobil de c…, merge încet ” este o politica de mare rahat. Pai eu as prefera sa-mi dea de ales, nu sa-mi restrictioneze actiunile ca vezi doamne o sa zica lumea ca telefonu merge prost. Aceeasi explicatie de 2 lei ni s-a servit si atunci cand a fost vorba de multitasking - “nu vrem sa rulam mai mult de o aplicatie ca o sa crape sistemul, asa ca va dam Push notifications”. N-am vazut nici urma de push, probabil va costa 10$ odata cu lansarea generatiei urmatoare.

Apropo de multitasking pe telefon… Ati vazut keynote-ul de prezentare Palm Pre (http://palmone.r3h.net/downloads.palm.com/ces.mov)? Sistemul de operare (webOS) da clasa iPhoneului, eu unul am ramas impresionat.

Gustul și calitatea rahatului sînt relative, faptul că ție ți se pare acel rahat puturos nu înseamnă că și mie mi se pare la fel.
Multitasking este altceva, nu discut aici.
Cît despre istoria Newton (Apple 1993, Message Pad–eMate 1997-98)-Palm (care a preluat, probabil pe baza unui acord, Newton-u-iPhone am mai scris. Am avut Palm în toamna lui 1998, erau printre primele din România. Mi-a plăcut și îmi place, cred. Că ar avea un OS mai bun decît iPhone, hm… Pînă acuma e departe de așa ceva, poate noul model. Tu poate poți evalua un SO din filme, eu nu.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Eu as vrea Google Maps pentru Romania!  tongue laugh

iPhone poate multitasking, dar doar la ce vrea Apple.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Da, ar fi outstanding sa avem Google Maps Romania, pentru ca in momentul de fata GPS-ul e decat o aplicatie funny, nicidecum utila aici. Nu poti sa te lipsesti de GPS-ul dedicat si sa pui iPhone-ul in loc. Din pacate insa chestiunea nu depinde de Apple, ci chiar de Google; cata vreme strazile din Romania nu vor fi afisate pe maps.google.com, nu le vom vedea nici pe telefon. Am cautat din curiozitate sa vad cum stau vecinii la capitolul asta, si daca Ungaria ma asteptam sa fie pe harta, cand i-am vazut si pe bulgari nu mi-am putut abtine cateva cuvinte de duh la adresa patriei noastre si a iubitilor ei conducatori. Pe de alta parte aparem si noi undeva, mai exact pe yahoo, dar ce folos?

Semnătură 

MacBook Pro 13” 2009
AirPort Express

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Deva
Macuser din: 11.11.08

lamuriti-ma si pe mine cu MAPS de la google. Este practic gps? am vazut ceva pe youtube si chiar mergea dar adaptat un dispozitiv de captare GPS (loco gsm). In alte state functioneaza?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

păi să ne spuna cineva care știe…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Nu tocmai. Google Maps se foloseste de sateliti pentru a capta imagini de inalta rezolutie ale Pamantului, care sunt apoi cartografiate prin adaugarea frontierelor de stat, oraselor si strazilor. Antena GPS din iPhone comunica la randul ei cu niste sateliti si ceea ce rezulta sunt niste coordonate geografice prin intermediul carora telefonul iti poate indica pozitia exacta pe harta de la Google. Apple si-a recunoscut lipsa de experienta in navigatie GPS, dar nu puteau nici sa renunte la ceva deja atat de popular pe telefoanele high-end, asa ca a apelat la Google, cel putin o perioada. Ceea ce a rezultat este un sistem de navigatie hibrid, al carui dezavantaj major este acela ca daca n-ai internet nu pupi nici harta, si nici nu o poti salva pe telefon inainte sa pleci in zone fara acoperire EDGE sau WCDMA. In viitor probabil isi vor lansa un software special, sub marca proprie, asemenea celor de la Nokia. Si sper sa fie si Romania pe-acolo…

[ Modificat: 21 Ianuarie 2009 03:47 AM de AppleGenius ]
 Semnătură 

MacBook Pro 13” 2009
AirPort Express

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07
VamvY - 21 Ianuarie 2009 02:09 AM

lamuriti-ma si pe mine cu MAPS de la google. Este practic gps? am vazut ceva pe youtube si chiar mergea dar adaptat un dispozitiv de captare GPS (loco gsm). In alte state functioneaza?

Dacă te referi la aplicația Maps din iPhone prima generație, aceea te localizează după cea mai apropiată antenă GSM, combinat cu adresa WiFi Hot Spot, dacă te afli în zona unuia.
iPhone 3G adaugă celor două un receptor GPS incorporat. Această combinație se numește A-GPS, adică GPS asistat.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: München
Macuser din: 30.05.08
toma - 21 Ianuarie 2009 03:58 AM
VamvY - 21 Ianuarie 2009 02:09 AM

Dacă te referi la aplicația Maps din iPhone prima generație, aceea te localizează după cea mai apropiată antenă GSM, combinat cu adresa WiFi Hot Spot, dacă te afli în zona unuia.
iPhone 3G adaugă celor două un receptor GPS incorporat. Această combinație se numește A-GPS, adică GPS asistat.

Adică să înțeleg că dacă s-ar ivi un soft de la igo de exemplu, ar functiona fără probleme, sau nu?

Semnătură 

dau doua beri goale pentru una plina

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Asta depinde de Apple. Au blocat browser-e web, acum cică le dau drumul pe AppStore. A-GPS ăsta nu e ceva special. GPS asistat înseamnă, de fapt, că dacă ești într-o casă unde nu receptezi semnal de la sateliți sau e semnal slab, etc dar ai semnal GSM sau ești sub acoperire WiFi Hotspot, se folosesc datele acestora pentru a te localiza.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

Sunt pe youtube filmulețe cu iGo si TomTom pe iPhone.
Pentru asta mi-as face jailbreak!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 09.01.09

Sunt curios sa le vad si eu, ca nu am reusit sa gasesc niciunul. Poate un link ceva.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

http://www.youtube.com/watch?v=-6bC1MIhn44

1 din 2
1