Eu tot nu inteleg de ce nu merge normal, sau de ce apple ar bloca asa ceva. Mi se pare o idiotenie sa trebuiasca sa intri tot timpul pe net ca sa folosesti GPS. Adica daca mergi in strainatate ar insemna ca ai face un cost ...
Nici eu n-am inteles de ce dureaza asa mult sa apara aplicatiile de GPS in App Store. Softurile exista, doar ca asteapta aprobare.
Si sa nu-mi ziceti ca nu le-ar aduce o groaza de bani lui Apple. Pai un soft d-asta s-ar vinde cu mult peste media preturilor din App Store, si cum Apple ia 30% - ar fi probabil cele mai profitabile aplicatii de acolo.
@Cattus - ai dreptate, e vorba de preferinte, dar ce nu mi se pare mie corect in legatura cu politica Apple este faptul ca ma restrictioneaza inutil. Am dat banii pe telefonul asta si nu pot sa-l folosesc la capacitatea lui maxima; e pacat ca oamenii din Cupertino nu prea mai apleaca urechea si la ce vor userii.
Sincer acum ca s-a scos DRM de pe melodiile cumparate din iTunes nu prea mai inteleg politica cu restrictionatul transferului prin bluetooth (adica deloc).
@Cattus: ideea e ca poate vreau sa imi sincronizez cateva contacte, sau poate iCal-ul cu Iphone-ul, e mult mai usor prin bluetooth….poate chiar sa pun cateva melodii (nu ma deranjeaza, deoarece merge in background si cel mai important: wireless)
Cat despre GPS, am spus ce aveam de spus, si abia astept sa apara ceva, de preferat iGo.
@goosebumps4: Dimpotriva, acum au si mai multe motive sa nu permita transferul de fisiere prin bluetooth. Nu va dati seama ce-ar insemna asta? De cate ori v-ati intalni cu cineva care are iPhone sau iPod Touch ati putea face schimb de melodii, fara DRM-uri si fara interpunere de cabluri si calculatoare. Dar ei bineinteles continua sa afirme ca motivele de securitate sunt cauza. Bullshit, desigur. Sa nu poti sincroniza wireless in 2009 este de-a dreptul rusinos, chiar si cel mai prapadit Nokia care are bluetoooh poate.
@Cattus: ideea e ca poate vreau sa imi sincronizez cateva contacte, sau poate iCal-ul cu Iphone-ul, e mult mai usor prin bluetooth….poate chiar sa pun cateva melodii (nu ma deranjeaza, deoarece merge in background si cel mai important: wireless)
.
Ai perfectă dreptate, numai că ei gîndesc altfel. Dat fiind că acuma Apple este la cea mai înaltă cotă din istoria sa, probabil gîndesc bine.
damn, deci se poate. sunt curios totusi daca identifica locatia corect, pe mine ma mai gaseste wifiul cateodata prin letonia (indifent pe ce ip sunt conectat).
In mod normal nimic. E totusi o aplicatie (Wi-Fi Finder) care se foloseste de GPS ca sa indice cele mai apropiate hot-spoturi. Cat despre GPS si mie mi s-a intamplat sa fiu plecat prin tara si sa-mi arate ca sunt inca in Bucuresti, insa numai din interiorul cladirilor. Totusi, in mod normal ar trebui sa spuna ca nu poate determina locatia.
Da, aia e o hibă a Google Maps… Foarte enervantă. Dar sistemul reportează starea semnalului, pur şi simplu aplicaţia nu dă informaţia mai departe. Ştiu pentru că am o aplicaţie de tip GPS handheld (MotionX GPS) care spune dacă semnalul e slab sau inexistent. Aşa că mă aştept ca iGo, dacă apare, să ţipe când nu găseşte sateliţii.
Eu astept inca Push Notifications, promise la WWDC ‘08!!!
Parca Apple a si uitat ca au vb de asta!
Un articol interesant pe Macworld.com despre toata povestea asta, in mare autorul articolului spune ca Apple a gasit o solutie mai buna ca push notifications si ca de asta nu mai spun nimic de 7 luni! Probabil va fi multitasking!
lamuriti-ma si pe mine cu MAPS de la google. Este practic gps? am vazut ceva pe youtube si chiar mergea dar adaptat un dispozitiv de captare GPS (loco gsm). In alte state functioneaza?
Dacă te referi la aplicația Maps din iPhone prima generație, aceea te localizează după cea mai apropiată antenă GSM, combinat cu adresa WiFi Hot Spot, dacă te afli în zona unuia.
iPhone 3G adaugă celor două un receptor GPS incorporat. Această combinație se numește A-GPS, adică GPS asistat.
deci si cu un soft adica igo8 daca se face pt iphone nu ar merge pe prima generatie? deoarece nu are receptor GPS? Din ce spui tu inleleg ca este treaba ca si la nokia. De exemplu n70 nu are receptor gps dar se poate adapta, in schimb n95 are receptor integrat si functioneaza perfect. Deci este diferenta intre cele doua telefoane de prima generatie si ultima genratie?
Da, primul iPhone nu are chipul GPS integrat.
Aparuse un adaptor la un moment dat, dar nu sunt sigur ca l-au scos la vanzare avand in vedere ca nu exista nici un soft turn by turn suportat oficial.
Ce apare in filmuletul de pe you tube este un produs al unei firme din america. Nu e nevoie sa faceti jailbreak la telefon pentru ca aplicatia nu se afla in telefon.
Cum functioneaza?
intr-un device separat (chestia aia neagra si mica) de marimea unui breloc de chei au integrate antena GPS, hardware si softul de navigatie. Acel device este dotat si cu wifi ceea ce permite transmiterea datelor catre iphone. Pentru a trimite datele se formeaza un webserver local care sa fie accesat de iphone cu ajutorul Safari.
Nu stiu sa va dau foarte multe explicatii dar in mare cam asa functioneaza.
Se poate folosi atat pe iPhone prima sau a doua generatie, ipod touch ... prcatic orice device care are un web browser ...
Foarte destepti baietii respectivi, dar se chinuie de mai mult de un an de zile sa-l scoata pe piata la vanzare.
Nici macar nu sunt gata mostrele pentru distributie ... filmuletul de pe youtube a fost facut in martie anul trecut, dar produsul inca nu este disponibil.