La Mulți Ani, Macintosh!
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Pe 24 ianuarie, minunatul computer, Macintosh-ul, împlinește un sfert de veac. Iată niște pagini din istoria sa, cu suișuri și coborîșuri.
Iată și un Top 10 cu produsele care au făcut diferența. Apple și ceilalți.
Iată și un top cu keynote-urile lui Steve Jobs, un geniu care a făcut alte diferențe.
Cum a fost acum 25 de ani, nu știu. Primul contact l-am avut cu un PowerBook cu ecran alb-negru. Nu era al meu. Următorul a fost cu un PowerMac G4, cu OS X 10.1. Din păcate, nici acela nu era al meu. Al treilea a fost cu un Mac Mini din prima generație. L-am comandat din țară. Cînd a ajuns și l-am desfăcut, am rămas cu gura căscată. Îl am și acum și merge. Acum am un iMac, ultima generație. Și nu va fi ultimul. Vor mai fi și altele, sper.
Oare cum va fi Mac-ul peste 5 ani? Dar peste 10?

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
toma - 21 Ianuarie 2009 06:36 AM

Pe 24 ianuarie, minunatul computer, Macintosh-ul, împlinește un sfert de veac.
[...] un Mac Mini din prima generație.

A, nu știam că aniversarea Apple se brodește cu Unirea Principatelor. Cred că, în România, putem uni aniversările astea.
Primul mac mini a fost, într‑adevăr, un șoc, bijuterie de calculator. Azi, ne-am abișnuit cu el, atunci a fost un șoc. Au încercat să-l copeize imediat și alții, impostura nu a ținut.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Buzau
Macuser din: 26.01.08
Cattus Thraex - 21 Ianuarie 2009 02:20 PM

A, nu știam că aniversarea Apple se brodește cu Unirea Principatelor. Cred că, în România, putem uni aniversările astea.
Primul mac mini a fost, într‑adevăr, un șoc, bijuterie de calculator. Azi, ne-am abișnuit cu el, atunci a fost un șoc. Au încercat să-l copeize imediat și alții, impostura nu a ținut.

Mi-ati luat vorba din gura ....

Semnătură 

Beware what u wish ... it might came true ...

Macbook Core 2 Duo 2G, 4G RAM, 320G HDD, Superdrive
2 x Macbook Pro 9,2 i5 2,5 Ghz, 8 G RAM, 240 GB SSD

iPhone 1st gen 8G - nefolosit
iPhone 5 16G
iPhone 7 32G
LG Nexus 5X

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
ddrazvi - 21 Ianuarie 2009 03:20 PM
Cattus Thraex - 21 Ianuarie 2009 02:20 PM

Mi-ati luat vorba din gura ....

Ptiu, bine că nu e 26 ianuarie…

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

Parerea lui Steve despre aceasta aniversare:

“It’s the 25th anniversary of the Apple Macintosh, but Steve Jobs’ eyes are dry. At the company headquarters in Silicon Valley, where he was presenting a set of new laptops to the press last October, I mentioned the birthday to him. Jobs recoiled at any suggestion of nostalgia. “I don’t think about that,” he said. “When I got back here in 1997, I was looking for more room, and I found an archive of old Macs and other stuff. I said, ‘Get it away!’ and I shipped all that shit off to Stanford. If you look backward in this business, you’ll be crushed. You have to look forward.”

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
gorrocs - 21 Ianuarie 2009 05:51 PM

Parerea lui Steve despre aceasta aniversare:

“It’s the 25th anniversary of the Apple Macintosh, but Steve Jobs’ eyes are dry. At the company headquarters in Silicon Valley, where he was presenting a set of new laptops to the press last October, I mentioned the birthday to him. Jobs recoiled at any suggestion of nostalgia. “I don’t think about that,” he said. “When I got back here in 1997, I was looking for more room, and I found an archive of old Macs and other stuff. I said, ‘Get it away!’ and I shipped all that shit off to Stanford. If you look backward in this business, you’ll be crushed. You have to look forward.”

Dacă așa a zis, e colosal, putere formidabilă de stăpînire, fără lacrimi.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Plaiurile Milka
Macuser din: 10.11.05

la dracu ...daca stiam mai bine mi le trimitea mie :D

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea

am incalzit-o, periat-o si i-am dat si de baut

Semnătură 

always the blues…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Ro
Macuser din: 26.04.07

articol bun pe news.bbc.co.uk:

http://newsvote.bbc.co.uk/2/hi/technology/7841208.stm

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Plaiurile Milka
Macuser din: 10.11.05
batranul - 25 Ianuarie 2009 07:06 AM

articol bun pe news.bbc.co.uk:

http://newsvote.bbc.co.uk/2/hi/technology/7841208.stm

tipa e dragutza :X

anyway imi imaginez cum era sa ai teanc de floppyuri cu programele
adica defapt imi aduc aminte de 386ul de prin 93

si ca sa nu mai zic de o poveste trista pe care am auzit-p acum cativa ani cum un domn responsabil cu vanzarea de macuri la noi a aruncat la gunoi cateva din astea…shame shame…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sinaia
Macuser din: 21.06.08
Koniaku - 25 Ianuarie 2009 08:26 AM

si ca sa nu mai zic de o poveste trista pe care am auzit-p acum cativa ani cum un domn responsabil cu vanzarea de macuri la noi a aruncat la gunoi cateva din astea…shame shame…

Ei… să nu uităm că pînă la urmă sînt doar nişte aparate de care ne folosim. Dacă omului nu-i trebuiau… Eu îl înţeleg smile

Semnătură 

Macbook Air (13-inch, Mid 2013)
Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Koniaku - 25 Ianuarie 2009 08:26 AM

Zi-mi te rog și mie cine este ca să știu să nu cumpăr din greșală vre-odată ceva de la el.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP