2 din 2
2
ADIUM - Yahoo! Gaim Error
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 11.10.05

Pai daca se inchideau porturile… (nu alea de la Marea Neagra tongue rolleye ) toti din retea, care sunt pe Windows… pateau la fel ca mine. Dar pe PC merge Yahoo!. Cred ca este “ceva” intre mine si server. Nu-i mai place de mine.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 13.10.05

Cativa pasi necesari in probleme din astea care sigur dau rezultate

1. Ia un ciocan!
2. Dute la firma care iti furnizeaza internet
3. Spune-le sa iti arate serverul
4. Si da-i ciocane pana nu se mai aprinde nici un beculet!!  cool grin  cool grin

-> Server Down -> Nu mai merge nici la Windozeri

5. Spune-le sa-si cumpere Servere apple si sa itzi rezolve problema, ca tu si alti ca tine ii plateste
snake snake snake snake snake
snake snake snake

cool grin  snake snake snake snake

Semnătură 

Ai probleme cu Macul? Trimite un PM
Depanare, Instalare, Configurare, Personalizare, Optimizare si Asistenta Tehnica.
Mac & PC, iPhone & iPodTouch

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05
macmanro - 10 Mai 2006 12:59 PM

Pai daca se inchideau porturile… (nu alea de la Marea Neagra tongue rolleye ) toti din retea, care sunt pe Windows… pateau la fel ca mine. Dar pe PC merge Yahoo!. Cred ca este “ceva” intre mine si server. Nu-i mai place de mine.

Aplicatiile care fac trafic pe net folosesc porturi diferite. La mine nu mergea Trillian, dar mergea Yahoo Messenger (problema personala - nu-mi place aplicatia, dar eram nevoit sa o folosesc). Evident, nu le foloseam pe ambele simultan, tot evident, Trillian mergea pana nu mi-or inchis portul, deci setarile erau bine facute).
Aceiasi situatie cu Thunderbird. Setari bine facute, a mers, cand s-a inchis Trillian s-a inchis si Thunderbird (se pare ca foloseau acelas port / set de porturi), puteam sa-mi mai vad contul de mail doar din browser. Dupa un timp adminul a ‘desfundat porturile’ iar cele doua aplicatii au mers ca unse, fara sa mai fac eu alte setari pe parcurs.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

pentru cei nevoiti si oropsiti, totdeauna este o alta solutie… grin

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Dupa o zi intreaga de documentare… i-am dat de cap. Cum nici p2p-ul nu mai merge… logic am ajuns la concluzia ca sunt blocate porturile pe ip-ul respectiv. In Adium, Yahoo se foloseste de urmatoarele porturi, conform documentatiei lor si celor de la Gaim: 20, 23, 25, 80, 119, 5050, 8001, 8002. Implicit contul de Yahoo din Adium se seteaza pe 5050. Am incercat 119, 8001, 8002 si nu au mers. Am incercat 80 si a mers. Nu am incercat 20, 23, 25. Asa ca l-am lasat pe portul 80 si merge.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Cool. Am sa incerc si eu maine la scoala sa vad daca merge cu portul 80.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

80 e portul HTTP, care nu prea se restricționează (dacă ar fi tăiat, nu s-ar mai putea naviga normal pe WWW). Autentificarea pe 5050 e cea “nativă” pentru messenger, pe când 80 e folosită în mod normal pentru browsing, și d-aia merge (din câte țin minte, parcă la autentificarea pe porturi d-astea “forțate” nu merg toate funcțiile messengerului, dar asta n-ar fi oricum o problemă, ținând că AdiumX nu știe audibles/file transfers).

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Corect. O sa incerc si alt port care sa fie un pic mai ferit. Dar asta cand o sa am timp. Iar pentru cei care vor sa afle mai multe sau care nu prea stiu despre ce e vorba… http://www.chebucto.ns.ca/~rakerman/port-table.html

2 din 2
2