Un sfat pentru utilzatorii de Photoshop pe G5 dual
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Problema. De când lucrez cu Photoshop CS2, am constatat o chestie supărătoare. În multe cazuri, atunci când lucram cu un bloc mai mare de text, mi se întâmpla ca programul să îngheţe pentru câteva minute (cursor colorat rotitor) în momentul în care efectuam o operaţie oarecare asupra textului. Câteodată era suficient să schimb tool-ul după ce editasem textul, şi trebuia să aştept 1-2 minute (sau mai mult) până când programul îşi revenea.

Posibila soluţie. Am citit undeva că e bine ca la PowerMac-urile G5 dual, modulele de memorie să fie aranjate în sloturi, dinspre interior spre exterior, în ordinea descrescătoare a capacităţii lor. La mine era exact pe dos, aşa că le-am pus astfel:

-- slot gol --
---- 
256M ----
---- 
512M ----
----- 
1G -----

----- 
1G -----
---- 
512M ----
---- 
256M ----
-- 
slot gol -- 

Deci: cele mari la interior, cele mici la exterior. De atunci nu mi s-a mai întâmplat să-mi îngheţe Photoshopul, aşa că nu pot decât să trag concluzia că e adevărată chestia cu aranjarea modulelor de memorie.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

asta cu imperecherea memoriilor e valabila pentru toate modelele de computere cu mai multe sloturi, inca inainte de a aparea dualurile…
o chestie simpla, de multe ori uitata/ignorata, dar de efect
wink

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Faza e că dacă iei un computer cu 2 x 256 MB, comoditatea te face ca următoarele module de capacitate mai mare pe care le cumperi, să le pui spre exterior.
Apropo, mai exista Mac-uri care au sloturi-pereche, aşa cum sunt G5-urile?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

II cx/II ci, 7200, 7600, 8600, 9600, g3, g4…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Stai un pic… deci sloturi-pereche înseamnă că de fiecare dată când vrei să adaugi RAM, trebuie să pui obligatoriu două plăcuţe de aceeaşi capacitate, în două sloturi care fac o pereche. Nu poţi pune doar o singură plăcuţă într-un singur slot. Adică, în G5-ul meu, dacă vreau să am 1 GB, nu pot pune decât 2 x 512 MB sau 4 x 256 MB. Care G3 sau G4 au această particularitate?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

nu e obligatoriu, e mai bine…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 10 Mai 2006 05:03 PM

nu e obligatoriu, e mai bine…

E obligatoriu la PowerMac G5 să pui câte două plăcuţe de aceeaşi capacitate şi aceeaşi viteză, incearca sa pui numai o placuta si vezi ce-ţi zice…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

poate de aia livreaza apple configuratiile de baza la desktopuri cu 2 simuri, nu? wink

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu, la PowerMac G5 este o arhitectură specială care necesită perechi de module de memorie. N-are legătură cu restul Mac-urilor. Mă gândeam că or mai fi fost şi alte Mac-uri în trecut cu această arhitectură, dar numai la PM G5 e aşa.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Stati sa-ntzeleg si eu… Acu’ am 2x256 pe G5, daca vreau 1 Gb tre’ sa iau alte 2x256 sau sa scap de ale mele si sa iau 2x512?

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

ia 2 x 1G si va fi mai bine wink

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Steji - 10 Mai 2006 07:54 PM

Stati sa-ntzeleg si eu… Acu’ am 2x256 pe G5, daca vreau 1 Gb tre’ sa iau alte 2x256 sau sa scap de ale mele si sa iau 2x512?

Păi ar fi de preferat să nu ocupi sloturile de pomană cu module de capacitate mică, aşa că e mai bine să scapi de 2 x 256 şi să pui 2 x 512. Dacă nu, merge şi cu 4 x 256. Condiţia e să pui perechi.
Evident că varianta lui Dacu cu 2 x 1GB este şi mai bună. smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Ce tare e Mac mini . Are doar un singur slot smile)

Lasand caterinca la o parte, chiar conteaza cum le pui. Mi s-a intamplat cand aveam PC-ul… sa nu se aprinda din cauza memoriei pusa aiurea (1 DIMM de 128 si unul de 512)

Dacule, ziceai ceva la intalnire de “scratch”-ul la Photoshop. E valabil sa dezactivezi scratch-ul ala si daca ai 1gb ram ? sau trebuie mai mult ram liber?

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

nu era vorba de scratch ci de bufferul de memorie virtuala, pentru cei cu mai mult de 4 G ram wink
da, exista si din astia

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/29620

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06
dacuBurebista - 10 Mai 2006 08:11 PM

ia 2 x 1G si va fi mai bine wink

You better believe it! De fapt, asta aveam in cap si asta o sa fac… Multzam!

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

incercati - merge fara probleme update-ul de photoshop… grin

‹‹ Bube-n Quark 6.5      Chestionar in flash ››