1 din 2
1
cleaner pentru mac
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 20.01.09

nu demult mi am luat si eu mac deci sunt boboc :O),exista programe cleaner pentru mac?ceva de genul tune up utilities pentru windows,daca da unde pot sa l descarc?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Ro
Macuser din: 26.04.07

onyx

applejack

ăsta îl ghiceşti tu

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

am dat de un program clean my mac cum ti se pare?care-i mai bun onyxul sau clean my mac,merci pentru sugestii:O)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

nu cunosc clean my mac, onyx e bun, la fel si applejack

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

citeşte pe aici şi vezi ce zic şi alţii..

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

merci mult pentru ajutor:O)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
stelly - 23 Ianuarie 2009 08:32 AM

nu demult mi am luat si eu mac deci sunt boboc :O),exista programe cleaner pentru mac?ceva de genul tune up utilities pentru windows,daca da unde pot sa l descarc?

Eu folosesc MainMenu, mică bijuterie a genului.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sinaia
Macuser din: 21.06.08

Şi eu folosesc MainMenu însă după ce dau Execute Batch Tasks cu toate clean-urile alea bifate trebuie şi restart. După operaţiunea asta, mac-ul se mişcă mai greuţ un timp, aşa de la o vreme o execut mai rar.

Semnătură 

Macbook Air (13-inch, Mid 2013)
Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

pai e normal atunci cind cureti cash-urile, ca primul restart sa dureze mai mult
la fel si prima lansare a unei aplicatii
dureaza pina se reface fila de cache - caci asta e rolul ei, sa te ajute sa bootezi mai repede, sa lansezi o plicatie mai repede
wink

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da. Atunci de ce la mai curăţăm? (cache-urile) smile

Semnătură 

Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Artistul - 24 Ianuarie 2009 03:47 PM

Şi eu folosesc MainMenu însă după ce dau Execute Batch Tasks cu toate clean-urile alea bifate trebuie şi restart. După operaţiunea asta, mac-ul se mişcă mai greuţ un timp, aşa de la o vreme o execut mai rar.

Mai „greuț”? Din contra! Acele Batch Tasks durează mai mult, cer restart, după aia totul e mai rapid. Posibil însă că, după asta, să muncească un pic mai mult spotlight, vreo oră, să zicem
Oricum aceste batch tasks nu se fac zilnic, ci lunar sau mai rar.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cum zice Burebista:
“pai e normal atunci cind cureti cash-urile, ca primul restart sa dureze mai mult
la fel si prima lansare a unei aplicatii
dureaza pina se reface fila de cache - caci asta e rolul ei, sa te ajute sa bootezi mai repede, sa lansezi o plicatie mai repede”
De aceea am învăţat să execut Batch Tasks mai rar, lunar, şi nu la cîteva zile sau chiar zilnic, aşa cum făceam în primele zile după ce mi-am cumpărat mac-ul. smile

Semnătură 

Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Voiam să adaug că paranoia asta de a curăţa mac-ul cît mai des şi cu cît mai multe programe, era la început un reflex de windows user. M-am potolit cu timpul cînd am observat vă nu e necesar să faci asta cînd totul e ok, ci dimpotrivă trebuie să laşi mac-ul să respire smile

Semnătură 

Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

La întrebarea ta: de ce le curățăm, dacă tot se refac, răspunsul sună așa. Și cache-urile îmbătrînesc, se corup și se strică. E nevoie de “sînge proaspăt” cînd o preferință sau o setare sau un cache dau semne de degenerescență. Cum sistemul nu poate lucra fără ele, singura soluție e să le schimbi cu unele noi. Ce bine că aici nu e ca la guvernare, cînd “sîngele proaspăt” face mai mult rău decît bine! smile

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

unde as putea sa descarc MainMenu???:O) merci anticipat

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

îl descarci pe hard, de aici