1 din 2
1
O dilema legata de soft pe MACBOOK
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 31.10.05

Am si eu o intrebare: am instalat cateva softuri uzuale gen Adobe CS2, Macromedia si Office. Este normal sa mearga asa greu pe un macbook pro avand in vedere ca ele functioneaza sub logo-ul PowerPC? Tin sa spun ca am macbook pro 1.83GHz cu 512Mb.

Semnătură 

New MacBook Pro 13” Retina 2.4Ghz with TYLT | Apple Cinema 23” | MacBook Pro Retina 15” Retina 2.7GhZ | 2 x Macbook Pro 13” 2.53GHz | iPhone 5S Gold 16Gb
BMW X3 3.0sd | Merida Big.Nine Team

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pai daca ai un procesor intel, aceste aplicatii merg emulate… s-a discutat deja pe forum wink

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 18.12.05

Dap e foarte normal, tocmai logoul ala cu power pc te incetineste, pentru procesoarele intel trebuie sa vezi logoul de Universal Binary ca sa mearga la capacitate maxima.
PhotoShop insa nu are varianta UB si chiar se simte asta, si mie pe Imac imi merge greut, insa asta e , era clar ca trecerea de la procesore PowerPC la intel va fii grea asa ca eu am rabdare.

Semnătură 

FAN APPLE SI HONDA, Imac, Ibook, Iphone 3G si Honda Civic 5d 1.8 SPORT

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
kracker - 10 Mai 2006 04:54 PM

Dap e foarte normal, tocmai logoul ala cu power pc te incetineste, pentru procesoarele intel trebuie sa vezi logoul de Universal Binary ca sa mearga la capacitate maxima.
PhotoShop insa nu are varianta UB si chiar se simte asta, si mie pe Imac imi merge greut, insa asta e , era clar ca trecerea de la procesore PowerPC la intel va fii grea asa ca eu am rabdare.

Dar se poate instala PS sub Win. E o solutie neeleganta. In caz ca folosesti (si folosesti) Rosetta, nu e nici o sansa. Degeaba se strofoaca prin clipuri si teste! Rosetta e foarte lenta, mai ales la calcule in virgula mobila (ca la Photoshop). Exista o posibila solutie: un tabel cu variabile pe care sa le inglobeze Rosetta. Dar cine sa-l scrie?
Stiu: e nasol! Primul mare program care va functiona UB va fi Quark! Asta ar trebui sa-i puna pe jar pe cei de la Adobe!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Dacă ai de lucru frecvent cu acele aplicaţii, îţi recomand călduros să mai pui RAM. Aplicaţiile PowerPC rulează sub emulaţie Rosetta, şi vor consuma mult mai mult RAM decât de obicei. Oricum, ele vor merge mai lent. Din păcate, versiunile native Intel pentru Adobe CS2, Office sau Macromedia Studio vor apărea de-abia în 2007.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 10 Mai 2006 05:28 PM

Dacă ai de lucru frecvent cu acele aplicaţii, îţi recomand călduros să mai pui RAM. Aplicaţiile PowerPC rulează sub emulaţie Rosetta, şi vor consuma mult mai mult RAM decât de obicei. Oricum, ele vor merge mai lent. Din păcate, versiunile native Intel pentru Adobe CS2, Office sau Macromedia Studio vor apărea de-abia în 2007.

Tudore, dar eu stiu un program deja condamnat la uitare: unul foarte frumos si foarte placut la lucru: Freehand. Adobe l-a omorît! Aici n-o sa mai fie nici un upgrade!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

//  de-aia sun bune g4 care mai buteaza pe os 9… //

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

E clar: XP scrie pe mine. :(

Semnătură 

New MacBook Pro 13” Retina 2.4Ghz with TYLT | Apple Cinema 23” | MacBook Pro Retina 15” Retina 2.7GhZ | 2 x Macbook Pro 13” 2.53GHz | iPhone 5S Gold 16Gb

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
iaru - 10 Mai 2006 05:36 PM

Tudore, dar eu stiu un program deja condamnat la uitare: unul foarte frumos si foarte placut la lucru: Freehand. Adobe l-a omorît! Aici n-o sa mai fie nici un upgrade!

Da, aşa e. Freehand va fi îngropat definitiv. Măcar de-ar pune chestiile utile în Illustrator.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Doc - 10 Mai 2006 05:38 PM

Da, dar e pacat!
Pentru a rula XP nu e nevoie de mac!
Macul TREBUIE sa ruleze mac. ca de aia nu-l cheama Assus, Dell, Acer!
Probabil ca intr-un an vei avea softurile necesare. Ei, eu as fi asteptat sa apara softurile si as fi avut la dispozitie si niste macuri mai noi! Dupa cum am mai spus, Intelul il iei daca intr-adevar poti sa face ceva cu el! Or, parerea mea e ca nu prea ai ce sa faci cu el (in afara de softurile Apple bundle)! Indiferent de viteza masinii! La fel si cu OS X. Am trecut pe X abia cind am avut Adobe si Macromedia in format nativ. Cel mai greu a fost cu japitza aia de Quark!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 10 Mai 2006 05:44 PM

Da, aşa e. Freehand va fi îngropat definitiv. Măcar de-ar pune chestiile utile în Illustrator.

OF!
N-o sa le puna!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05
Tudor - 10 Mai 2006 05:28 PM

Aplicatiile Macromedia, inclusiv FreeHand MX merg bine pe MacIntel (cu 512 M RAM sau mai mult)

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

poate mai mult de 512 nu si 512.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

Cam asta observ si eu, ca merg destul de greu cu 512Mb. Oricum astazi am o noua intrevedere cu cei de la MacGallery. Sa speram ca ajungem la ceva bun.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 28.02.06

eu am 2GB pe MBP si nu ma simt (prea) deranjat de Rosetta. Recunosc, folosesc foarte putin calculatorul la altceva decat programming si chat/browsing/e-mail.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti - Baba Novac
Macuser din: 10.05.06
iaru - 10 Mai 2006 05:47 PM
Doc - 10 Mai 2006 05:38 PM

Da, dar e pacat!
Pentru a rula XP nu e nevoie de mac!
Macul TREBUIE sa ruleze mac. ca de aia nu-l cheama Assus, Dell, Acer!
Probabil ca intr-un an vei avea softurile necesare. Ei, eu as fi asteptat sa apara softurile si as fi avut la dispozitie si niste macuri mai noi! Dupa cum am mai spus, Intelul il iei daca intr-adevar poti sa face ceva cu el! Or, parerea mea e ca nu prea ai ce sa faci cu el (in afara de softurile Apple bundle)! Indiferent de viteza masinii! La fel si cu OS X. Am trecut pe X abia cind am avut Adobe si Macromedia in format nativ. Cel mai greu a fost cu japitza aia de Quark!

Corectie….. dupa cum stiti (sau nu) producatorul noilor MacBook (fara Pro) este….. drum-roll…... ASUS. detalii pe http://www.macrumors.com - nu mai stiu exact link-ul long face

Semnătură 

cool smirk  Generally a smart-ass!

1 din 2
1

‹‹ Quick Assist      help!! ››