1 din 3
1
Propuneri la propuneri
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

În ultimul timp, lumea și-a consumat energia cu propuneri, cu contrapropuneri, cu supărări că propunerea nu e acceptată. Pe rînd:
1. Schimbarea rubricilor, rubrici noi, rubrică pt începători (newbies) etc.
Se poate face, numai că, dacă cineva are în gînd că o rubrică pt Newbies rezolvă ceva se înșeală. Experiența arată că rareori un nou venit citește măcar 5 minute, poate găsește ce îl interesează, preferă să pună întrebarea, apoi vede el/ea. Apoi, cam ce ar trebui să cuprindă ceva pt Newbies? Nu tot rubricile astea? În al treilea rînd, cu toții sîntem newbies pe anumite probleme și ne pretindem învățați în altele. Acestea sînt motivele pt care am zis nu. Sigur, se pot pune ori scoate rubrici, se poate reorganiza tot site-ul. Eu nu văd niciun avantaj aici, deoarece problemele vor fi aceleași. Oricum aranjezi un forum, nu va fi niciodată perfect, iar problema căutării / non-căutării discuțiilor anterioare tot aceeași este.
2. Extinderea cu noi rubrici, inclusiv cu rubrica Loc de dat cu capul (propusă de mine ieri, după ce s-a supărat aramdune). Mă rog, se poate. Au fost teme care nu au absolut nicio legătură cu mac-urile (latina în școli, pisicile în viața noastră, glume și bancuri bune, cîte un filmuleț bun etc. etc.). Butonul s-ar putea numi Orice, dar numai despre mac-uri NU sau p-acolo. Acuma nu văd cu ce se strică forumu dacă mai pune cineva o poezie acolo, cum o fi ea. Așa e, nu are nicio legătură cu mac-urile, dar tocmai d-aia nu strică. Părerea mea.
3. Eliminarea comentariilor la Vînzări/Cumpărări mi se pare OK, prea des apar comentarii aiurea și rareori comentarii pertinente (vezi că ai uitat să precizezi…, ce preț are? detalii…), deci ar trebui păstrată soluția asta.
4. Fiind un forum, sigur că vor apărea comentarii, unele acide (mă recunosc printre posesorii de acid, dar nu în concentrații prea mari), altele aiurea, altele la obiect. Dat fiind că, relativ des, cei care cer ajutor nu dau, de fapt, detaliile cele mai utile, un pic de acid nu strică, zic eu, măcar pt coerența exprimării. Asta nu ar fi motiv de supărare. Cine e supărăcios, poate avea alte căi de exprimare.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05

Mie nu mi-e foarte clar daca astea sînt opiniile dvs. personale sau, totodată, decizii administrative. Adică trebuie/putem să ne dăm cu parerea, sau sîntem anunțați de cele 4 schimbări de mai sus?

În orice caz, eu sînt de acord cu toate smile Pe deasupra, cred că granița dintre “administrație” si “poliție” e cam cețoasă în site-ul ăsta, și sper ca măsuri de genul celor 4 să mai arunce un colac de sîrmă ghimpată pe gardul dintre cele două concepte. Totuși, regulamentul unui forum nu e Codul Penal—și chiar și-acolo se mai admit excepții de la litera legii cînd bunul-simț primează.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

daca nu ar fi exceptii, nu ar fi ceata
fiind ceata sunt exceptii
cind se aplica regulamentul inseamna ca nu primeaza bunul simt…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 17.01.09

Si totusi sunt de parere ca ar trebui daramata Cartagina. :D smile) Faceti un coltisor in forum si pentru cei 1 utilizatori de MB white din tarisoara asta multiubita. Acum revenind la serios: am inteles ca e laborios de administrat acest forum care are din ce in ce mai multi utilizatori (si comentatori), si vreau sa va felicit calduros pentru efortul care il faceti ca sa primeasca toti un raspuns folositor. Eu am trecut la Mac din cauza lui Iaru, si ma simt confortabil pe MB datorita macuser.ro. Va multumesc si va doresc in continuare rabdare (si tutun) cu toti incepatorii (mai rabdatori sau mai nerabdatori in a gasi raspunsuri rapide la probleme prezentate deja pe forum). Tineti-o tot asa. Valer
PS. Daca nu aveam sambata o nunta la Brasov veneam si eu la Sibiu sa va strang mana si sa bem o bere impreuna. Asa nu imi ramane decat sa va doresc petrecere frumoasa si sa imi doresc sa ajung la urmatoarea intalnire cand o fi cazul!

Semnătură 

MacBook Air (2011)
Iphone 4
iPod shuffle (castigat la tombola macuser :D)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
varania - 26 Ianuarie 2009 07:04 PM

...
PS. Daca nu aveam sambata o nunta la Brasov veneam si eu la Sibiu ...

Poate la anul mutăm întâlnirea “mare” într-un weekend în care e post (nu sunt nunți) și nu sunt examene la facultate. Ce ziceți ?

alxx: toate regulile & schimbările sunt postate de user-ul Administrator în forumul de anunțuri sau ca sticky în fiecare forum. Aici se discută propuneri.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
dacuBurebista - 26 Ianuarie 2009 07:02 PM

daca nu ar fi exceptii, nu ar fi ceata
fiind ceata sunt exceptii
cind se aplica regulamentul inseamna ca nu primeaza bunul simt…

Fără supărare, dar asta nu are nicio logică. Eu vorbeam de “ceața” dintre administrare și poliție, adica lipsa de toleranță, adica fix absența excepțiilor. Excepțiile nu pot să lipsească tocmai pentru că ele există, nu?

Fiind ceață *între aceste două roluri*, adică ele uneori încălcîndu-și teritoriile, tocmai că NU prea există excepții. Sensul e deci exact pe dos.

Regulamentul trebuie aplicat întru spiritul său, nu litera sa. Ultimele așa-zise încălcări pedepsite ale sale nu ar fi deranjat absolut pe nimeni dintre membri, și sînt sigur că atunci cînd acele clauze au fost cuprinse în regulament, ele au avut în vedere cu totul alte scopuri decît cele ale autorilor pedepsiți.

Tot respectul pentru munca voastră, dar nu încerca să mă prinzi la colț pe tărîmul logicii, că joci la mine acasă.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
psergiu - 26 Ianuarie 2009 07:11 PM

alxx: toate regulile & schimbările sunt postate de user-ul Administrator în forumul de anunțuri sau ca sticky în fiecare forum. Aici se discută propuneri.

OK, mulțumesc. Atunci înseamnă că nu am greșit deschizînd gura :)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK

Problema cu aplicarea regulamentului e cam asa: daca se aplica strict, e dictatura. Daca se aplica lax, poate oricine sa protesteze că in cazul cutare nu l-am aplicat si ca ce avem cu el. Noi incercam o cale de mijloc, asumandu-ne ca putem gresi; de aia e bine ca suntem 4, ne mai tragem de urechi, ne mai calmam unii pe altii. Insa nu vrem sa devenim vatafi aici. Acum cateva saptamani l-am rugat pe unul din moderatori sa scoata un link din semnatura lui, link care ducea tot pe forumul asta, catre o discutie super haioasa. Si acum imi pare rau, parca as fi un birocrat cretin; insa nu am vrut sa dau apa la moara altora.

Orice am face, vor fi si nemultumiti. Ceea ce e firesc.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Asta e o viziune foarte superficială asupra muncii unui admin.

altero - 26 Ianuarie 2009 07:45 PM

... Daca se aplica lax, poate oricine sa protesteze că in cazul cutare nu l-am aplicat si ca ce avem cu el…

Atunci e treaba ta să îi explici de ce cazul lui diferă de celalalt caz, nu să îi bagi un pumn în gură să tacă dracu’. În acest fel, și ceilalți utilizatori vor înțelege ce merge și ce nu, și in loc să ai o mulțime de oameni revoltați, o să ai o mulțime de oameni care-s de partea ta și un forum care e tot mai simplu de moderat.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK

Tu nu-ti dai seama cat timp ar cere asta. Si cati neuroni.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
alxx - 26 Ianuarie 2009 07:50 PM

Asta e o viziune foarte superficială asupra muncii unui admin.

altero - 26 Ianuarie 2009 07:45 PM

... Daca se aplica lax, poate oricine sa protesteze că in cazul cutare nu l-am aplicat si ca ce avem cu el…

Atunci e treaba ta să îi explici de ce cazul lui diferă de celalalt caz, nu să îi bagi un pumn în gură să tacă dracu’. În acest fel, și ceilalți utilizatori vor înțelege ce merge și ce nu, și in loc să ai o mulțime de oameni revoltați, o să ai o mulțime de oameni care-s de partea ta și un forum care e tot mai simplu de moderat.

unde ai văzut tu pumn în gură?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

Am o vagă idee. În acest caz, cred că regulamentul ar trebui să conțină următoarea clauză: “Din lipsă de timp si neuroni” (tu ai spus-o!) “ai administratorilor, toate clauzele prezentului regulament vor fi aplicate în mod automat fără discernămînt, drept la replică or recurs.” Să știe lumea unde se bagă...

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

alxx mamă - vii la întâlnire ? (nu, nu e vorba despre pumni în gură aici grin )

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

daca citesti regulamentul, stii unde te bagi
daca te-ai bagat gresit, remediezi…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
psergiu - 26 Ianuarie 2009 07:57 PM

alxx mamă - vii la întâlnire ? (nu, nu e vorba despre pumni în gură aici :-) )

Din păcate, nu. În aceeași zi și în același oraș (și probabil la aceeași oră) ratez și un GeekMeet, dar asta e… nu am cum să ajung. (Apropos, tocmai am fost la unul—pentru mine al cincilea—sîmbătă, la Cluj. Mac-urile-s destul de bine reprezentate prin toate orașele pe unde-am fost cu GM!)

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: München
Macuser din: 30.05.08
psergiu - 26 Ianuarie 2009 07:11 PM
varania - 26 Ianuarie 2009 07:04 PM

...
PS. Daca nu aveam sambata o nunta la Brasov veneam si eu la Sibiu ...

Poate la anul mutăm întâlnirea “mare” într-un weekend în care e post (nu sunt nunți) și nu sunt examene la facultate. Ce ziceți ?

Zic ca ar fi foarte frumos ca la anul sa fie programata intalnirea undeva dupa sesiune, la cateva zile, ca si asa e vacanta atunci, deci nu avem scuze raspberry.
Anul asta s-a plecat cu data direct stabilita (ma gandesc ca asa ati facut-o si in anii trecuti), discutia fiind doar pe locatie, si cum nu ma simt atat de important nu am indraznit sa zic ceva, desi poate sunt mai multi macuseri in postura mea.

Semnătură 

dau doua beri goale pentru una plina

1 din 3
1