...
PS. Daca nu aveam sambata o nunta la Brasov veneam si eu la Sibiu ...
Poate la anul mutăm întâlnirea “mare” într-un weekend în care e post (nu sunt nunți) și nu sunt examene la facultate. Ce ziceți ?
Zic ca ar fi foarte frumos ca la anul sa fie programata intalnirea undeva dupa sesiune, la cateva zile, ca si asa e vacanta atunci, deci nu avem scuze .
Anul asta s-a plecat cu data direct stabilita (ma gandesc ca asa ati facut-o si in anii trecuti), discutia fiind doar pe locatie, si cum nu ma simt atat de important nu am indraznit sa zic ceva, desi poate sunt mai multi macuseri in postura mea.
Prima întîlnire a avut loc acum patru ani în ultima sîmbătă din ianuarie și așa s-a păstrat tradiția. Crezi că dacă o mutam cu 1-2 săptămîni, „după sesiune”, ar fi fost mai mulți participanți? Nu cred. totdeauna vor fi unii care pot veni, alții care nu pot veni, indiferent cînd se organizează ceva.
Nu că aș ține neapărat de „ultima sîmbătă din ianuarie”, poate fi și altă dată.
Stiu ca deja devine traditie sa fie atunci, dar ar fi frumos sa fie un poll cu 3 sau 4 sambete una dupa alta incepand cu a doua jumatate a lui ianuarie pana pe la mijlocul lui februarie. Daca nu se va face inteleg deplin, desi o spun cu parere de rau, dar nu prea cred o sa pot sa ajung la nici una cat timp o sa fiu in facultate. Dar nu e mare branza, deoarece nu contez eu atat de mult aici, cum am spus si in postul anterior.
Asa este. Va doresc o intalnire reusita. Daca se poate, eventual, sa puneti la download si keynote-urile prezentate la intalnire (macar in format pdf, si desigur cu acordul autorului) , si eventual posibilile filmari pentru cei care nu vor putea veni.
Stiu ca deja devine traditie sa fie atunci, dar ar fi frumos sa fie un poll cu 3 sau 4 sambete una dupa alta incepand cu a doua jumatate a lui ianuarie pana pe la mijlocul lui februarie. Daca nu se va face inteleg deplin, desi o spun cu parere de rau, dar nu prea cred o sa pot sa ajung la nici una cat timp o sa fiu in facultate. Dar nu e mare branza, deoarece nu contez eu atat de mult aici, cum am spus si in postul anterior.
Aceste întîlniri nu au fost și nu sînt monopolul cuiva. Le-am început eu, le-am dat impuls, le-au preluat alții, ne mișcăm binișor etc. Nimic nu te împiedică să organizezi Student Macuser Meeting sau cum vrei să o numești, unde și cînd consideri că ar fi util.
Asa este. Va doresc o intalnire reusita. Daca se poate, eventual, sa puneti la download si keynote-urile prezentate la intalnire (macar in format pdf, si desigur cu acordul autorului) , si eventual posibilile filmari pentru cei care nu vor putea veni.
Ca de fiecare data cand au fost prezentari, voi (vom) filma si rezultatul va fi accesibil (pe FTP cel mai probabil, ca de aia s-a inventat protoculul asta). Cu exceptia prezentarii surpriza, care nu poate fi publica, deh.
Aaa, nu este vorba despre un student macuser meeting, ca daca e, dupa mine cei mai importanti la o astfel de intalnire sunt senior members si alte persoane de calibrul lor de pe macuser, care au experienta, de la care s-ar putea invata o gramada de lucruri. Si in ideea asta, o parte din studentii macuser nu vor putea veni.
Ca de fiecare data cand au fost prezentari, voi (vom) filma si rezultatul va fi accesibil (pe FTP cel mai probabil, ca de aia s-a inventat protoculul asta). Cu exceptia prezentarii surpriza, care nu poate fi publica, deh.
Nici dupa intalnire? Sau poate pe privat? :p (macar in pdf, ca sa nu poata fi modificata)
Spiritul regulamentului e aplicat de fiecare data. Forma scrisa e ce am reusit noi sa transpunem din spiritul de care vorbeam. Poate n-am fost elocventi, poate nu se pot pune toate ideile in scris sau in reguli clare, dar incercam sa moderam cu discernamant.
E imposibil sa explici tuturor celor care incalca spiritul regulamentului sau regulamentul scris cum si de ce a gresit. In afara de timp si de neuroni, la mine tine si de respect. Marea majoritate a activitatilor mele de moderare se desfasoare cu mesaje ale userilor abia inscrisi pe forum, uneori fara minima experienta in comunicarea online, care nu se obosesc sa citeasca regulamentul sau macar sa aplice bunul simt. Au un singur scop si si-l urmeaza indiferent de reguli: HEEEEELLLLPPPP sau VAND Mobra.
Jumatate din restul moderarilor implica macuseri recidivisti, care stiu ce si cum incalca regulamentul, li s-a mai explicat de ce nu sunt lasati sa faca ce vor. Si cu toate astea revin. Sunt micii bisnitari si comentatorii profesionisti, sau trolii.
Restul sunt replici la nervi, greseli de apasare pe butoane, erori umane. Astea sunt mai putin de 10%.
Primii nu raspund la PMurile de avertizare. Poate corecteaza ce au gresit, cel mai adesea daca nu pot sa-si indeplineasca scopul, dispar.
Cei din grupul doi raspund pe PM, pe email, pe emailurile personale si pe IM. Scriu mult si inevitabil isi apara libertatea de exprimare. Cand nu ma injura direct, cand nu-mi dau intalnire cu sotul ma ameninta cu bataia. Adesea iau IDul de Yahoo de pe forum si trimit mesaje direct sau sute de cereri de Add, cu texte diverse. Cu macuserii din categoria 2 moderarea nu se termina niciodata cand inchid browserul… din pacate.
Erorile din grupul 3 sunt recunoscute imediat, uneori chiar inainte de avertisment sau explicatii, cu scuze sau macar cu recuneasterea ca activitatea de moderare a fost corecta, chiar daca ei nu au gresit, sau ca regulamentul e la limita. Cu macuserii din grupul 3 exista discutii pe PM sau email in care uneori invat si eu cum ar trebui sa-mi formulez pmul de avertizare pentru a nu fi confuz sau a nu atata si mai mult spiritele. Ii respect, chiar daca au gresit, si imi rup din timp sa le explic cum pot sa evite pe viitor greselile.
Sunt indiferent cu cei din grupul 1, vreau sa petrec cat mai putin timp cu ei, desi imi mananca cel mai mult timp.
Le-as da ban la toti din grupul 2, dar e un regulament asa ca trebuie sa-mi rapesc timp sa le dau pm, sa-mi rapesc timp si nervi sa le raspund insultelor.
Suntem 4 si fiecare tip de moderare necesita alt tip de majoritate, dar daca un macuser ia ban, apoi trebuie sa pierd timp banand, adaugand in lista, punand iCal sa ma anunte cand trebuie debanat, trebuie sa explic de ce la anunturi, sa-l anunt si pe el pe PM, si apoi dupa ceva timp sa-l debanez. Asta daca nu pierd timp sa caut IPuri si sa le adaug in lista cu interziceri…
Asa ca alxx, daca vezi ca avem lipsa de timp si neuroni n-o lua in nume personal! Suntem toti oameni, noi ne recunoastem limitele, ar fi frumos daca ai accepta forumul asa cum e, asa cum accept si eu macuserii care incalca spiritul regulamentului si a bunului simt pe care il vrem pe forum. Cu propuneri concrete mai schimbam si ne mai imbunatatim si noi in activitatea de moderare.
Regulamentul asa e acum, la urmatorii admini o sa fie mai bine… cand o sa fie.
am vrut sa o zic cu ceva timp in urma ....dar o zic acum….
in regulamentul forumului e o fraza care pe mine ma deranjeaza putin…“prostul gust si mistoul”.....mistoul da nu are nimic aiurea, suntem oameni si mai tre sa si ridem..in schimb “prostul gust"mi se pare putin deplasat pentru ca asta poate da nastere la multe polemici…....si de fapt nu prea se pupa cu alta fraza din regulament…“sa nu puna in situatii jenante pe cei nu foarte priceputi”
am vrut sa o zic cu ceva timp in urma ....dar o zic acum….
in regulamentul forumului e o fraza care pe mine ma deranjeaza putin…“prostul gust si mistoul”.....mistoul da nu are nimic aiurea, suntem oameni si mai tre sa si ridem..in schimb “prostul gust"mi se pare putin deplasat pentru ca asta poate da nastere la multe polemici…....si de fapt nu prea se pupa cu alta fraza din regulament…“sa nu puna in situatii jenante pe cei nu foarte priceputi”
De acord, dar trebuie să limitezi, într-un fel, grosolănia. E drept, frontiera dintre gluma acidă de tip „sulă-n coastă”, fără insulte, și bădărănie/grosolănie nu e totdeauna clară, totuși… Să-i faci o atenționare acidă unuia neatent e una, să-i spui mitocănii și grosolănii e alta.
“Să-i faci o atenționare acidă unuia neatent e una, să-i spui mitocănii și grosolănii e alta.”
fraza asta e exact degetul pe rana….din cauza sublinierii de mai sus au inceput multe dispute fara rost…
“Să-i faci o atenționare acidă unuia neatent e una, să-i spui mitocănii și grosolănii e alta.”
fraza asta e exact degetul pe rana….din cauza sublinierii de mai sus au inceput multe dispute fara rost…
Reformuleaz-o. Cum ar fi formula ideală, care să nu conducă la așa ceva?